Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

nedjelja, 24.09.2006.

Tuna za Petru M.

Tuna

Evo, mila, sama si to tražila.

Kako spraviti tunu, to jednostavno, brzo i zdravo jelo? Čime ujedno činiš plemenito djelo i uslugu hrvatskoj tuni. To pod uvjetom da kupiš šnicle hrvatske tune, a ja naivno i romantično vjerujem da na placu nabasam upravo na nju. I nemojte me razuvjeravati! To je ko da malom djetetu ideš reći da Djed Mraz ne postoji. Sve jadne hrvatske tune, pogotovo ona masna prasad iz uzgojilišta koja u životu valjda ne propliva ni 3 m, završe u japanskom tanjuru i u japanskom sušiju i to za sitne pare! A nama tu jedva da ostane nešto. A zbog takvog nenormalnog, masovnog uzgoja i izlova, broj dobrih starih tuna Hrvatica koje plivaju Jadranom od stoljeća sedmog desetkovan je. Tužna je sudba tune Hrvatice.

Elem, belem, buf, uzmeš šniclu tune. Opereš, posušiš. Dobro posoliš i popapriš. Utrljaš limunov sok. Možeš nabaciti malo začina ako želiš, tipa peršun, mažuran... Staviš u nešto i pokapaš maslinovim uljem. Držati u frižideru neko vrijeme, bar pola sata. I onda baciti na tavu i to je to. U slast!

24.09.2006. u 18:39 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters