Avanture u kuhinji i šire https://blog.dnevnik.hr/gurwoman

utorak, 19.09.2006.

Gulaš kojeg nije bilo

Bili mi u subotu na svadbi. Trešnjevka. Hotel Laguna. Bilo ok. Bend za jedva 3, hrana za 2+, ali atmosfera dobra, društvo omanje, ali simpatično. A i gemišti su činili svoje (iločka graševina).

Filip i ja više ne izvodimo akrobatski rokenrol. Prestari smo. Možete nas bez bojazni zvati na tulume, plesnjake, balove, proslave bar micve i hrčkova rođendana. Nema više uništavanja inventara i rušenja slika sa zida. Htjeli smo izvesti akrobatski valcer, ali glazba nije bila prikladna pa čekamo novu priliku.

I naučila sam nešto novo od starih profesionalki. Za vrijeme bacanja buketa, zašto se skrivati iza stupa ili neke dvometrašice kad se mogu skrivati na WC-u?

Ipak, ima nešto što je bacilo tamnu sjenu i tvrdokornu mrlju na cijelu večer. Naime, što je dragulj, svrha, vrhunac, bit svake svadbe? Mladenci? Torta? Ljubav? Sveti sakrament? Ne. Gulaš. Gulaš je to. A nije ga bilo. Izostao. Praznina. Moj treći želudac koji imam samo za ponoćne gulaše (atavizam) ostao je prazan i neutažen. I ne želim više o tome.

Nakon svadbe osjećala sam se kao na slici. Ali ne, umjesto da se u nedjelju naspavam i regeneriram, ja sam se digla i do 3 ujutro hvatala rok i prevodila glupi američki TV film o smrtnoj kazni, u kojem se na 3 minute, naravno, pojavljuje i Martin Sheen. Sljedeći dan sam lektorirala sapunice i radila Power rangerse, što je bilo pravo osvježenje za mozak.

Kuhanje je rijetko i bazično pa zato još neko vrijeme neće biti postova s đakonijama.

Nego, znate da Afion izdaje album? Lidija, ako mi ne daš CD nakon svega što sam učinila za vašu karijeru i album, dabogda vam Vjekoslava Huljić tekstove pisala, a Emerik Gudelj opravice za nastup birao!

19.09.2006. u 12:19 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  



Komentari da/ne?

Opis bloga

Što je bilo prije: pečeno pile ili jaje na oko?

Linkovi

www.tasteofcroatia.org


Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters