NO KNEAD BREAD - KRUH KOJI SE NE MIJESI
Kruh koji navečer mikserom zamiješate, ostavite da stoji preko noći i drugo jutro ga morate samo ispeći. Ukusan i hrskave korice, a možete ga jesti i nekoliko dana jer je izuzetno vlažne strukture. Poigrajte se sami s raznim vrstama brašna i omiljenim sjemenkama! Sastojci i postupak: 900 g glatkog brašna 3 žličice soli žličica suhog kvasca 710 ml hladne vode - navečer mikserom izmiješajte sve sastojke, pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je do jutra - ujutro istresite kruh u dobro pobrašnjenu dublju posudu i ostavite ga da se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 230*C - u pećnici ugrijte i posudu s poklopcem u kojoj ćete peći kruh - kada je vruća istresite u nju kruh i poklopite ga - pecite ga 35 minuta poklopljenog i još 15.tak minuta bez poklopca dok korica ne poprimi lijepu boju i ne postane hrskava Nadam se da će vam se svidjeti, servus i u slast :) Oznake: kruh, domaći, jednostavno |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |