Kruh koji navečer mikserom zamiješate, ostavite da stoji preko noći i drugo jutro ga morate samo ispeći.
Ukusan i hrskave korice, a možete ga jesti i nekoliko dana jer je izuzetno vlažne strukture.
Poigrajte se sami s raznim vrstama brašna i omiljenim sjemenkama!
Sastojci i postupak:
900 g glatkog brašna
3 žličice soli
žličica suhog kvasca
710 ml hladne vode
- navečer mikserom izmiješajte sve sastojke, pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je do jutra
- ujutro istresite kruh u dobro pobrašnjenu dublju posudu i ostavite ga da se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 230*C
- u pećnici ugrijte i posudu s poklopcem u kojoj ćete peći kruh
- kada je vruća istresite u nju kruh i poklopite ga
- pecite ga 35 minuta poklopljenog i još 15.tak minuta bez poklopca dok korica ne poprimi lijepu boju i ne postane hrskava
Nadam se da će vam se svidjeti, servus i u slast :)