Gurmanka

31.01.2019., četvrtak

PARMEZAN PECIVA

Pozdrav!
Danas imam za vas mirisna i ukusna peciva koja će vas, sigurna sam, oduševiti!
Istodobno i hrskava i mekana poput laganih pahuljastih oblačića ispunit će vašu kuhinju mirisima pravog doma!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
300 ml tople vode
žlica šećera
kvasac
žlica soli
500 g glatkog brašna
60 g rastopljenog maslaca
začini koje volite (ja sam koristila ružmarin)
100 g naribanog parmezana, ribanca ili nekog drugog sira za posipanje peciva
-prvo napravite kvas od tople vode, šećera i kvasca, a kada se digne od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da se diže jedan sat
-tijesto podijelite na 12 komada od kojih napravite oblike koje volite npr. čvorove, kiflice, perece...
-složite svojih 12 peciva i ostavite da se dižu,a vi stavite da prokuha cca. 2 litre vode i 3 žlice sode bikarbone
-svako pecivo prokuhajte oko 30 sekundi i izvadite na pleh za pečenje koji ste prethodno premazali uljem (obavezno!)
-svako pecivo prije pečenja premažite žumanjkom i posipajte parmezanom ili sezamom, ovisno o vašoj želji
-pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju!

Servus i u slast :)

Oznake: kruh i pecivo, parmezan, soda


- 18:35 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2019 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO