Risnjak NOVI VIDEO

19.08.2020.

Pogledajte moj novi VIDEO: Risnjak

Nacionalni park Risnjak najveće je zaštićeno područje, površine 63,5 km2. Obuhvaća masive Risnjaka i Snježnika te gornji tok rijeke Kupe. Nadmorska visina kreće se od 280 metara u dolini Kupe do 1528 metara, koliko je visok vrh Veliki Risnjak. Od ovih hladnih podataka je važnije da skriva sve naše velike zvijeri, risa, vuka i medvjeda, čuva izvor Kupe, prostrane šumei livade s šarenim cvijećem i leptirima...


Oznake: Risnjak

Preplivali i preronili Dravu 4K VIDEO

17.08.2020.

Kako smo nas trojica (snimatelj Damjan Kolarek, Robert Markovčić Moko i ja) preplivali i preronili Dravu u 8 km toka, tzv. Stare Drave kod Donje DUbrave. To je vrlo opasan pothvat, jer ne samo da ima brzaka na rijeci, već i mnogo potopljenih stabala. S druge strane, to je predivan i praiskonski krajolik između Međimurja i Podravine.



Drava je jedna od posljednjih europskih nizinskih rijeka koja je očuvala prirodnu dinamiku, a time zadržala golemu biološku raznolikost.

Oznake: Drava

Berba čaja u Šri Lanci - VIDEO

13.08.2020.


Srčete crni vrući čaj ili zeleni i možda se zapitate otkud dolazi? Zato kad ste sljedeći put u Šri Lanki, nemojte propustiti posjetiti neku od brojnih plantaža i tvornica. No, on ima i svoje loše strane.

Oznake: čaj, šri lanka

Očuvajmo i planinske livade! VIDEO

Svi znamo da su šume jako važne, no ponekad treba spriječiti njihovo širenje...ZAŠTO? Zato što se šire nauštrb planinskih livada, središta biološke raznolikosti

Oznake: planine

Moj mačak obožava kuhani kukuruz VIDEO

06.08.2020.

Otkrio sam da moj mačak voli kuhani kuruz :)

Oznake: mačke

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.