Popravak računala - PC servis
PC servis Zadar
- popravak računala i instaliranje programa na Ugljanu, Pašmanu, te u Zadru i okolici.

facebook.com/zdrelac
- adresa ovog bloga na Facebooku. Novosti možete pratiti ako izaberete "Sviđa mi se"


Ljetovanje na Pašmanu:
Apartmani Pašman
Apartmani Ždrelac
Apartmani Tkon
Pasman, appartamenti Tkon
Pasman, appartments Tkon
RTL, Dnevnik, HRT, Večernjak, Jutarnji, SD, Aparatczyk, Uspjeh, Testovi, IQ test, Zadar, Vir, Apartmani Hrvatska.

Jadrolinija i Liburnija (bus)
Most Ugljan Pašman - kopno: up-most.blogspot.hr


Click for Zadar, Croatia Forecast

Aktualni podaci o vremenu
Vrijeme, prognoza:
- slijedeća 4 dana
- za Jadran (3× dnevno)
- za pomorce (3× dnevno)
- bio prognoza
- Zadar 7 dana
- Ždrelac 5 dana
- Aladin - vjetar i tlak

TZ Pašman
Općina Pašman
E-mail: opcina.pasman@zd.t-com.hr
Broj telefona: 023/260-260;
Broj telefaksa: 023/260-402;
Facebook: OpcinaPasman

Javna komunalna ustanova " OTOK PAŠMAN "
Tel: +385 (0)23 260 199
Ravnatelj +385 (0)23 260 400
E-mail: jku-otok-pasman@zd.t-com.hr
Zakrpaj.to - za prijavu komunalnih problema

Karta Pašmana:
HGSS Pašman

Županijski glasnik
i Službeni glasnik Općine Pašman (od 2015.)


Biogradski glasnik - vijesti s Pašmana, iz Biograda i okolice
nasiskolji.hr
kalionline.net

Hrvatski propisi o gradnji i prostornom uređenju:
- Webgradnja.hr
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva:
- Zakon, akti i mišljenja o prostornom uređenju i gradnji
- Prostorni planovi:
- Zadarska županija
- Uredba o uređenju i zaštiti zaštićenog obalnog područja mora
- Kakvoća mora u RH

Ured za Katastar Zadar

Narodne novine:
- Uredba o javnoj raspravi u postupku donošenja prostornih planova
- Zakon o zaštiti okoliša
- Pravilnik o procjeni utjecaja na okoliš
- Uredba o određivanju građevina od važnosti za Republiku Hrvatsku

Novi Zakon o prostornom uređenju i gradnji
i novi Zakon o zaštiti okoliša
Zakon o općem upravnom postupku
Zakon o upravnim sporovima
Zakon o pravu na pristup informacijama
Galerija svjetionika:
Hrvatski svjetionici - Plovput Split

Karta Hrvatske:
Karta Zagreba, Karta Splita, Karta Rijeke i
Karta Osijeka

Peljar - Mali Ždrelac:
navigacija i karta.

Propisi o barkama: Nemo-hr

VRIJEME I KLIMA JADRANA:
Meteorološke priče

GOOGLE MAPS:
Lukoran, Sutomišćica, Poljana, Sv. Mihovil, Preko, Ošljak, Kali, Kukljica,
GLADUŠA, Ždrelac, Banj, Dobropoljana, Neviđane, Mrljane, Barotul,
Pašman, Turanj, Filip&Jakov, Kraj, Ugrinić, Tkon, Biograd..
(ako nije točno fokusirano refreshaj mapu sa F5)

Minimalne dozvoljene
lovne veličine riba

Podvodne fotografije

Ribe Jadrana i ostali živi svijet

ABYSSO - biologija mora, arheologija, povijest, ronjenje..
Udruga vlasnika nekretnina "GLADUŠA - MOST"
(statut i izviješća o radu)

Pašman - Ždrelac - Gladuša


31.05.2006., srijeda, 13:35

HNS predlaže zakon o legalizaciji

Jutarnji list:Zakonski tekst kojim će se predložiti da se sve vlasnike bespravnih objekata jednako kazni određenom, vrlo visokom, novčanom kaznom, a da se potom iz tih sredstava obešteti one kojima se objekti baš moraju rušiti jer se nalaze na prometnim koridorima ili pomorskom dobru, trebao bi u saborsku proceduru najkasnije na jesen.
Smatraju da je rušenje samo jednog dijela objekata, koje se trenutno provodi, nepravedno i selektivno te da istovremeno nepotrebno uništava ogromna materijalna bogatstva.
Na to ministrica odgovara politiziranjem:
- HNS je svoju brigu o prostoru i red pokazao tijekom mandata bivše vlasti kada je iz Zakona o prostornom uređenju brisan rok u kojem se trebaju donijeti planovi i kada je donesen zakon kojim se dopušta da se bespravni objekti mogu priključivati na komunalnu infrastrukturu. U ovom mandatu Sabor je donio izmjene i dopune Zakona na temelju kojih je donošenje prostornih planova obveza. Planovima će se najveći broj bespravnih objekata moći legalizirati, a uklanjaju se oni koji se na temelju Zakona i Uredbe o zaštiti obalnog područja ne mogu legalizirati - rekla je Marina Matulović-Dropulić, ministrica prostornog uređenja.
Pri tom ne spominje da je njen rok za donošenje planova bio do kraja prošle godine, i kad je premašen odustala je od kazni za nepoštivanje rokova. A priključivati bespravne objekte na komunalnu infrastrukturu bilo je dopušteno i u vrijeme HDZ-a iz 90-ih.
Za Rošina i nju svi smo najgori kriminalci i kao takvi namamo pravo na jednakost pred zakonom koji je vrijedio prije njene Uredbe.

Komentari (7) - Print - Link članka

¤ Komentiraj

21.05.2006., nedjelja, 16:16

Zakon o "jedinom krovu"

On se jučer iza tri sata predao, nakon što je u vijestima Hrvatskog radija čuo izjavu glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša Kate Gojević. Ona je jučer rekla kako se još utvrđuje status Nikole Marosa živi li on na Viru i od kada. Ako se utvrdi, dodala je, da mu je to jedini krov nad glavom te da nije građen za iznajmljivanje neće se ukloniti, kazala je Kata Gojević, koja nije mogla precizirati dan kada će se utvrditi Marosov status. (Večernjak, 20.5.)

..supruga Jozefina novinarima je donijela osobne iskaznice na kojima je vidljivo da su ona i suprug stanovnici Vira od 2003. godine. Godinu dana poslije podnijeli su zahtjev za lokacijsku dozvolu za kuću koju je Maros sagradio 1999. (Jutarnji, 20.5.)

Dakle nije bitno to što je Maros gradio kuću godinama prije ikakve naznake da će se prvih 70m od obale namijeniti samo za hotele. Važniji je socijalni kriterij, a dobro dođe i koja boca plina. Do sad su se kuće za odmor zakonski spominjale samo radi većeg oporezivanja, ali po ovim novim nad-zakonskim kriterijima ministarstva "jedini krov nad glavom" postaje presudan moment u legalizaciji. Kao i Maros, ni mi nismo gradili vikendicu za iznajmljivanje, a imamo i nekoliko punih boca.. Samo fali PTSP, ali za to (tj. za ASP) će se pobrinuti bageri ako dođu..

P.S.: Da mi je vikendica "jedini krov" možda se ne bih žalio na ovaj voluntarizam izvršne vlasti, ali nikad se ne zna što im može sutra past na pamet. Inače ako je nekom ostalo nejasno, ja sam protiv rušenja Marosove kuće, ali ne iz socijalnih nego iz razloga koje smatram pravno valjanijim. On je gradio prije Uredbe koja je zabranila gradnju obiteljskih kuća unutar 70m od obale, a zbog birokratske tromosti nije mogao odmah dobiti dozvole. Kao i svi u tom anarhičnom okruženju gradio je vjerujući da će naknadna legalizacija biti samo formalnost. Od 1.9.2004. u tom obalnom pojasu se smiju graditi samo hoteli i javni objekti, a nelegalne kuće se tretiraju kao da ne postoje, za razliku od onih na 70 i više metara od obale... No, ako ste slučajno u susjedstvu koje zbog nekih razloga prostorni planeri označe kao gusto izgrađeno i staro naselje, onda vaša ne tako stara kuća ipak ima šanse za legalizaciju..

Update:
Jutarnji list, 22.5.:
Po nalogu ministrice Marine Matulović-Dropulić Građevinska je inspekcija provjerila raspoloživu dokumentaciju u predmetima inspekcijskih postupaka o uklanjanju bespravno sagrađenih objekata te utvrdila da Maros ima dvije kuće i zemlju na području Viteza, Zinka Roksandić stan u Sisku, a Ljupko i Ilija Nakić investitori su troetažnog objekta dvojnog objekta sa šest stanova, priopćilo je Ministarstvo koje navodi kako, s obzirom na navedene činjenice nema elemenata za promjenu operativnog plana Građevinske inspekcije.
To što su lagali ne mijenja činjenicu da im se ruši zbog primjene Uredbe unatrag. A odredba o "jedinom krovu" i dalje vrijedi. To je valjda ministričina usmena nadopuna Uredbe:
Članak 6.

U ZOP-u u građevinskom području naselja, u pojasu do 70 m od obalne crte, ne može se planirati gradnja, niti se može graditi pojedinačna ili više građevina namijenjenih za:

– proizvodnju, koja nije funkcionalno povezana s morem i morskom obalom,

– trgovinu neto trgovačke površine veće od 1.500 m2, osim ako to zahtijevaju prirodni uvjeti i konfiguracija terena.

U neizgrađenom dijelu građevinskog područja naselja u pojasu najmanje 70 m od obalne crte može se planirati samo izgradnja hotela, građevina javne namjene i uređenje javnih površina, infrastrukturnih građevina i drugih građevina koje po svojoj prirodi zahtijevaju smještaj na obali (brodogradilišta, luke i sl.).

Odredbe stavaka 1. i 2. ovog članka ne odnose se na naselja za koja je temeljem članka 26. Zakona o prostornom uređenju određena obveza donošenja generalnog urbanističkog plana (GUP) i na naselja u kojima više od 50% postojećih građevina koriste za stalno stanovanje osobe koje imaju prebivalište u tom naselju.
Kad već govori o ravnopravnosti, zašto ne proglasi (s Vladom, 'ko šljivi Sabor...) i Uredbu o cijeloj Hrvatskoj kao zaštićenom području?

Komentari (18) - Print - Link članka

¤ Komentiraj

12.05.2006., petak, 16:46

Bageri na Viru

Večernji list, 12.5.: "Definitivno idemo na Vir. Ono što se nikako ne može uskladiti ni s jednim prostornim planom, uklonit će se. Vladina Uredba sa zakonskom snagom definirala je prostor na Jadranu, pa prema tome i na Viru, i jasno je da taj dio objekata ne može ostati", rekla je ministrica.

Radio Zadar 12.5.: Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u srijedu kreće s akcijom rušenja bespravno sagrađenih objekata na otoku Viru, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Općine Vir Kristijan Kapović. Tu informaciju nije dobio iz ministarstva nego od mještana Vira koje ovih dana obilaze inspektori ministarstva s nalogom da se isele iz svojih kuća zbog početka rušenja.

Jutarnji:
Ministarstvo idući tjedan kreće u rušenje 180 objekata na Viru (11.5.)
Na Viru 400, a na Braču 500 rješenja o rušenju? (10.5.)
Matulović-Dropulić: Nakon Vira bageri kreću na Rab, Hvar i Korčulu (6.5.)
Na Viru ovaj tjedan rušenje 50 kuća, 8000 objekata moći će se legalizirati (15.5.) : Uklanjat će se objekti koji se ne mogu uskladiti s prijedlogom prostornog plana Vira iz 2004., odnosno oni koji nisu u skladu s Uredbom o zaštiti pomorskog dobra.
Pojedinci su tamo kupili zemljište 2004. godine, a gradili su 2005., bez obzira na to što smo već tada jasno rekli šte se može, a što ne može i provodili akciju rušenja - istaknula je ministrica.


Komentari (13) - Print - Link članka

¤ Komentiraj

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno.View Gladuša - Ždrelac - Pašman in a larger map
< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kontakt:
Gladuša - vikendaško naselje na zapadnom dijelu mjesta Ždrelac, neposredno uz most Ugljan - Pašman.
Informacije koje su Vam bitne osobno provjerite - autor bloga (gžp/pžg) ne pruža jamstva vezana uz sadržaj koji se nalazi na blogu.
Sadržaj - arhiv:
2016.
Još 10 godina bez mosta kopno - Pašman
- Zabrana rezerviranja pozicije na plaži
2015.
- Sredstva za suzbijanje komaraca
- Nove slike kanalizacijskog šahta
- Kanalizacijski ispust je začepljen
- Ponovljena javna rasprava o Prostornom planu
- Zaustavimo izolaciju otoka
- Škraping 7. 3. 2015.
- Otvoreni šahtovi
2014.
- Javna rasprava o izmjenama prostornog plana Općine Pašman
- Slike obale
- Ljetni red vožnje otočnih autobusa
- Ljetni red plovidbe trajekata
- Odvoz krupnog otpada
- Web kamera - Tkon
- Valovi raznose nedovršenu šetnicu
- Vijesti iz Biogradskog glasnika
- Vozni red Tkon - Preko i plovidbeni red Preko - Zadar i Tkon - Biograd
2013.
- Prijavite komunalne probleme na Zakrpaj.to
- Odluka o smanjenju komunalnog doprinosa za 50% + 25% za gotovinu
- Ljetna događanja i koncerti 2013.
- Krajnji rok za legalizaciju
- Nove slike s obale 4.6.
- Izbori 2. lipnja: Andro Magić vs. Nediljko Medić
- Smanjenje doprinosa?
- Diskriminacija doseljenika višim komunalnim doprinosom
- Fotografije razrovane obale
- Raskopavanje obale radi kanalizacije i šetnice
- Cijena izrade snimke izvedenog stanja
2012.
- Google Street View u Gladuši
- Legalizacija nezakonito izgrađenih zgrada
- Akcija čišćenja smeća uz panoramski put
- Nacrt prijedloga izmjena zakona o legalizaciji
- Snijeg na otoku
- Javni uvid u katastarsku izmjeru za k.o. Ždrelac
- EU novac za kanalizaciju
- Otok Pašman je protiv EU
2011.
- Visina naknade za legalizaciju u Zadru - 10kn po m2, na gradskim otocima 3kn
- Smanjenje komunalnog doprinosa u Zadru
- Javni poziv za podnosenje zahtjeva za izdavanje rjesenja o izvedenom stanju
- Iz županijskog glasnika
- Troškovi legalizacije
- Nova uredba o legalizaciji donesena je na sjednici vlade 2582011.html
- Ljetna-događanja 2011.
- Slobodan pristup obali
- Kome prijaviti onečišćenje mora
2010.
- Popis stanovništva
- Kanalizacijska cijev je razdvojena 200m od obale i nema difuzor
- "Iz kanalizacije iscurili milijuni"
- Kolektor
- Larvicidna dezinsekcija komaraca
- Škraping na Pašmanu 2010.
- Nastavak radova na proširenju kanala
- Komunalni doprinosi i cijena legalizacije
- Legalizacija u 70m
2009.
- Komunalni doprinos - Pašman
- Ljeto 2009. na Pašmanu i Ugljanu
- Kolektor i ispust Ždrelac
- Plovidbeni red Zadar - Ždrelac - Ždrelašćica
2008.
- Postupak izrade Urbanističkog plana uređenja
- Zatvaranje mosta i kanala Mali Ždrelac
- Ljetna događanja na Ugljanu i Pašmanu
- Rušenje molova u Medulinu, Dobropoljani i Brbinju
- Legalizacija u Rogoznici
- Radovi na mostu od rujna '08 do svibnja '09
- Asfaltiranje glavne Pašmanske ceste tijekom ljeta
- Obrasci Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja
- Pašman Škrapping 8.3.'08.
- Odgoda radova na mostu i kanalu
2007.
- Objavljen je i grafički dio PPU Pašman!
- Objavljen je prostorni plan Općine Pašman
- Novi zakon o prostornom uređenju i gradnji
- Katastarska izmjera - snimanje 15.2.2008.
- Predavanje o katastarskoj izmjeri, 3.11.'07.
- Rekonstrukcija mosta Ždrelac 2008.
- Proračun Općine Pašman za 2007.
- Asfaltiranje glavnog puta u Gladuši
- Usvojen je prostorni plan Općine Pašman
- Obilježavanje zemljišta od 24.10.
- Katastarska izmjera u Ždrelcu
- Javni prilaz na parcelu i pravo pristupa obali
- Urbanistički plan uređenja Gladuše
- Google Maps Gladuša
- Odobren plan Vira
- Uskoro novi Zakon o gradnji
- Pašman Škrapping 24. 2. 2007.
prosinac'06:
- Novi PPUO Vir
studeni'06:
- U Lamljani za par godina marina i hotel
- Izrada katastra pomorskog dobra
rujan'06:
- Bageri bi mogli i na Žnjan
- Zakon o legalizaciji iz '92.
- Rušenje 130 kuća u Rogoznici
kolovoz '06:
- Pomorsko dobro
- Izmjene županijskog plana
- Pašman resort
srpanj '06:
- Tužba protiv Zadranke u stečaju
- U uvali Kablin se gradi kolektor, sve je razrovano..
lipanj '06.:
- Prostorni planovi se mogu prilagoditi..
- Proširenje plovnog puta i rekonstrukcija mosta
svibanj '06.:
HNS predlaže zakon o legalizaciji
Zakon o "jedinom krovu"
Bageri na Viru
travanj '06.:
- Prostorni plan općine Pašman
- Prostorni plan općine Vir..
- Prostorni plan općine Preko
- Rogoznica neće ozakoniti kuće 70 metara od mora
ožujak '06.:
- MZOPUG ne odustaje od retroaktivne primjene Uredbe
- Virski prostorni plan na javni uvid i izrada novog
- Općina Vir i dalje odbija dati potporu akciji rušenja kuća
- Konferencija za novinare ministrice MZOPUG-a 20.3.'06.
- Priopćenje MZOPUG-a: Uredba se primjenjuje i na zatečenu bespravnu gradnju!
- Prosvjed na Viru, 11.3.'06.
- Intervjui s ministricom MZOPUG-a
- Cijena legalizacije
veljača '06.:
- Most kopno-Pašman na čekanju..
- Tropske alge u Jadranu
siječanj '06.:
- Stare vijesti o bespravnim gradnjama
- Svjetlosno zagađenje
- (Ne)izgrađeno građevinsko područje
- Ipak su im draže fotelje
- Turističko naselje u Kablinu
- Prostorni plan - legalizacija
~~ ~~ ~~ ~~ ~~
Za prikaz zadnje verzije nekog teksta i komentara pritisnite tipku F5 (refresh)
Novi list: "Gradovi i općine najveći su devastatori pomorskog dobra..
..još se hvale takozvanim ulaganjima u pomorsko dobro, a zapravo neprimjerenim uređenjem plaža, razbijanjem stijena radi stvaranja novih plaža, izgradnjom lukobrana i nasipanjem, potpuno mijenjaju izgled obale"

Rambo Amadeus:

"..Da se pitam na sred grada ložio bih kazan,
Svako bi mi jeo, zna se, ručak jednoobrazan.
Praznikom bi instalir'o oko glave lovor
I narodu održao slijedeći govor:

Beton, beton, samo beton!
Beton, beton, samo beton!
Beton nama treba,
Jer iz trave opasno nas ljuta zmija vreba!
Beton, beton, samo beton!
Beton, beton, samo beton!
Beton nama treba,
Jer iz trave nonšalantno ljuta zmija vreba
!"
Check Page Ranking
unique IP posjetitelja