Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

HNS predlaže zakon o legalizaciji

Jutarnji list:Zakonski tekst kojim će se predložiti da se sve vlasnike bespravnih objekata jednako kazni određenom, vrlo visokom, novčanom kaznom, a da se potom iz tih sredstava obešteti one kojima se objekti baš moraju rušiti jer se nalaze na prometnim koridorima ili pomorskom dobru, trebao bi u saborsku proceduru najkasnije na jesen.
Smatraju da je rušenje samo jednog dijela objekata, koje se trenutno provodi, nepravedno i selektivno te da istovremeno nepotrebno uništava ogromna materijalna bogatstva.
Na to ministrica odgovara politiziranjem:
- HNS je svoju brigu o prostoru i red pokazao tijekom mandata bivše vlasti kada je iz Zakona o prostornom uređenju brisan rok u kojem se trebaju donijeti planovi i kada je donesen zakon kojim se dopušta da se bespravni objekti mogu priključivati na komunalnu infrastrukturu. U ovom mandatu Sabor je donio izmjene i dopune Zakona na temelju kojih je donošenje prostornih planova obveza. Planovima će se najveći broj bespravnih objekata moći legalizirati, a uklanjaju se oni koji se na temelju Zakona i Uredbe o zaštiti obalnog područja ne mogu legalizirati - rekla je Marina Matulović-Dropulić, ministrica prostornog uređenja.
Pri tom ne spominje da je njen rok za donošenje planova bio do kraja prošle godine, i kad je premašen odustala je od kazni za nepoštivanje rokova. A priključivati bespravne objekte na komunalnu infrastrukturu bilo je dopušteno i u vrijeme HDZ-a iz 90-ih.
Za Rošina i nju svi smo najgori kriminalci i kao takvi namamo pravo na jednakost pred zakonom koji je vrijedio prije njene Uredbe.

Post je objavljen 31.05.2006. u 13:35 sati.