gespenster-divisionen

srijeda, 10.10.2007.

Psihički poremećaji No. 1 - ANTROFOBIJA

STRAH OD LINČOVANJA POGLEDIMA I RIJEČIMA
Strah od ljudi? Od gomile?

Dogodi li vam se ikad da ne želite izaći iz kuće bez razloga? Da ne želite izaći među ljude? A sve to zbog nekog neutemeljenog straha od... Ljudi? Pogleda?

Pođete u dućan kupiti recimo majicu, i onda prodavačica kaže 'Izvolite?'. Ne možete kontaktirati s nepoznatim ljudima, jednostavno. Pustite me na miru molim vas da razgledavam sam.

Prolazite kroz gomilu ljudi, recimo, čekate na socijalnom, a čini vam se kao da svi gledaju u vas, da je svaka riječ (pogotovo pogrdna) upućena indirektno vama.

Idete po gradu i morate gledati u pod da ne pogledate nekog slučajno u oči, strah vas je toga, i kao da vas svi gledaju, pa gledate jesu li vam otkopčane hlače ili što slično. Koji kurac svi bulje? I idete uza zid, ubrzanim korakom, ''moram što prije stići kući u svoj mir, svoj zatvor...''.

Ne želite otići u kafić prepun ljudi nekako poznatih, a opet nepoznatih, jer netko će vas sigurno nekako osramotiti, pasti ćete preko skaline, i cijeli kafić će vam se smijati... Noćna mora?

Image Hosted by ImageShack.us


Ako se kojim slučajem naroljate kao mazga, onda je sve u redu, više nema tog straha, kao da ste nekim čudom postali nevidljivi. Droga vjerojatno isto ubija taj strah - ali istovremeno izaziva mnogo drugih - sranje.

Apeliram na sve ljude koji su ikad ovo doživjeli ili doživljavaju, da se bore protiv tog straha, moguće je pobijediti! I kad hodate po cesti, slušalice u ušima iz kojih trešti glazba veoma pomažu. Provjereno. Ali bojim se da je to onda svojevrsna predaja, a ne borba. Odlučite sami. Živjele maškare kad vas nitko ne može prepoznati ni vidjeti vam facu, da su bar maškare cijelu godinu.

Aaaah ah ne mogu..!

Pozdrav svim antrofobičarima i ljudima sličnih problema.

Ovo je posvećeno kolegi 'anonimnom pišatelju' koji je inspirirao ovaj članak.

- 12:53 - Vaši Komentari (28) - Za Ispis - #