gespenster-divisionen

petak, 28.09.2007.

SRAMOTA

HAAG - Iznenađujuća i sramotna presuda tzv. vukovarskoj trojci. Prvostupanjsko vijeće Haškog suda osudilo je bivšeg zapovjednika JNA Milu Mrkšića na 20 godina zatvora, majora Veselina Šljivančanina na pet godina zatvora, a kapetana Miroslava Radića oslobodilo optužbi. Sva trojica pripadnika Jugoslavenske narodne armije bila su optužena za masovni pokolj počinjen na Ovčari 20. studenoga 1991., nakon pada Vukovara.

Mile Mrškić proglašen je krivim za kažnjivo djelo pomaganja ubojstava, mučenja i okrutnog postupanja, te mu je dosuđena kazna od 20 godina zatvora. Šljivančanin je proglašen krivim za kažnjivo djelo pomaganja mučenja i okrutnog postupanja prema zarobljenicima na Ovčari, te mu je dosuđena kazna od pet godina zatvora. Kapetan Miroslav Radić oslobođen je po svim točkama optužnice.

(www.057info.hr)

Sramota i tragedija. Što više reći? Inače izbjegavam bilo što vezano uz politiku, ne čitam novine, ne gledam televiziju baš... Ali ovo je previše. Apeliram na prestanak suradnje s Haškim sudom, koji je očito parodija, a ne sud.
Sreća što postoji i Viši Sud koji će se detaljnije pozabaviti ovakvim stvarima...kada za to dođe vrijeme.

Evo nekoliko stvari što se tiče Vukovara...

Prema svjedočenjima vukovarskih stanovnika, emitiranih na HTV-u, sva smišljenost i dubina zla koja stoji iza srpskih napada na Vukovar (kao i mjerilo srpske nelojalnosti i izdaje) se vidi i po tome što je napad smišljeno započeo "nakon što su se hrvatska djeca vratila sa školskih ekskurzija u Vukovar. Istovremeno, sva srpska djeca su preseljena iz grada.", tako da u toj neravnopravnoj borbi, izgine što više hrvatske djece, a bez ikakvog rizika za stradanjem srpske.

Na početku bitke za Vukovar srbi su imali: 40.000 - 60.000 pješaka, 600 oklopnih vozila i nešto aviona i helikoptera.
Branitelja je bilo 2.000 bez ikakvih oklopnih vozila.
Omjer 1:30 u korist srba, i to računajući samo pješake, bez vozila i ostalog.
Konačni gubici:
srbi: 8.000 - 12.000 poginulih vojnika, oko 400 uništenih tenkova i oklopnih vozila, 20 oborenih aviona i helikoptera.
Branitelji: 1.700 poginulih (od toga 1.100 civila), oko 1.00 nestalih (vojnika i civila).

Click to enlarge.

Samo neviđena hrabrost i ljubav prema Domovini mogli su držati Vukovar skoro tri mjeseca; opkoljen sa trideset i više puta jačom vojskom. Ali ne u srcu. Ta bitka je demoralizirala i oslabila srpske četnike i pobunjenika i dala vremena Hrvatskoj da se organizira. Za odmazdu srbi su poubijali civile, kao što su i kasnije za odmazdu zasipali Hrvatsku ''zvončićima''.
Branitelji, gdje god bili, hvala vam...

- 15:35 - Vaši Komentari (13) - Za Ispis - #