geomir

četvrtak, 03.06.2010.

PRAVNA DRŽAVA

"Središnji Državni Ured Za Upravljanje Državnom Imovinom" (SDUZUDI)


S ćaćon si kao dite išo u vinograd, maslinik. Bilo je uja, vina. Ćaća davno ore nebeske njive, a ove tvoje zarasle u kupinu, a bogami i smriči i bori počeli rast, iako ih niko nije posadio.
Podzide i kamene gomile svidoče da su još i tvoji biž, biž, biž nonoti na toj zemji prolivali znoj, potili se, kako bi životarili, prehranjivali sebe i fameju.
A ta zemja nije bila njihova. I od njenog roda, a njihovog truda, morali su davati desetinu (10%) „vlasniku“, a to je obišno bila crikva ili neki vlastelin, feudalac.

To je još bilo i dobro
za razliku od današnjeg Š(o)ukera koji traži 23% !! burninmad

Sada bi i ti htio da na toj svojoj zemji proliješ koju kapju znoja, pa odeš u gruntovnicu i ustanoviš da to nije tvoja zemja, već dio velike čestice čiji registrirani vlasnik je RH.

E pa neće da može, i ti ...... pljuneš u prste, uzmeš plajvaz i napišeš tužbu.
Tražiš da se utvrdi, temeljem dosjelosti, tako se stručno pravnički kaže, da je taj dio te čestice tvoje vlasništvo, jer su na njemu tvoji biž biž nonoti, biž nonoti i nonoti i ćaća prolili tolitre i tolitre znoja, a ko zna iz kojeg razloga, danas kao vlasnik upisana RH.

Sud izlazi na očevid uz tvoje i prisustvo državnog odvjetnika ( dobro, i ja dignen koji dinar na tome !! wink ) utvrđuje se stanje na terenu.
Izlazi prvostepena presuda pa obavezno žalba državnog odvjetnika i posli ipak pravomoćna presuda u tvoju korist.

Ti sretan ka prasac, jer sada je to tvoje. Imaš pravomoćnu presudu u kojoj piše:
„Utvrđuje se da je tužitelj (to si ti) ovlašten ishoditi uknjižbu prava vlasništva na dijelu čestice.... bla, bla, bla,.... uz prethodni izbris istog prava sa imena tuženika ( to je RH), a sve bez njegovog daljnjeg sudjelovanja!“

U nadležni ured koji vodi evidenciju o vlasništvu i posjedništvu zemljišta (katastar i zemljišna knjiga) predaš elaborat kojim se tvoj dio zemljišta, prema pravomoćnoj presudi, sada registrira kao posebna nova čestica u tvojem posjedu i vlasništvu, da bi ta nova činjenica bila i uvedena u njihove knjige.

I onda hladan tuš! no

Šef ureda za katastar kaže:

„Ne može! Mora da vam još odobri, odnosno na sve te papire udari pečat i potpis SDUZUDI!

A tebi onda padne mrak na oči i srića da nemaš ništa čvrsto u rukama nego te papire! mad
I sve ti je jasno, jer ne vidiš slovo D, a umisto slova Z vidiš L !! headbang

Temeljem Dežulovićevog prijedloga:
Zavodi i uredi svih fela ujedinite se u jedan DZZK!

PADAJ SILO I NEPRAVDO

- 12:28 - Komentari (24) - Isprintaj - #