Bijeg na jug

subota , 30.05.2015.

Pozdrav Suncu na zapadnom rubu, neposredno uz Morske orgulje, preuređeni Forum ispred, za Zadar prepoznatljive, crkve sv. Donata i Nadbiskupske palače, kao i trgovi poput onog Narodnog ili Trga pet bunara, karakteristične su atrakcije koje zadarski Poluotok čine poznatim diljem svijeta.

Subjektivno tvrdim, jedan od najljepših gradova našeg divnog Jadrana privukao me svojom jednostavnošću, svojom u isto vrijeme živošću i mirnoćom, ali i onim nezaboravnim zalaskom sunca kojim se Zadrani ponose i hvale. Šetnja gradom obavezna je svakog dana boravka u ovom gradu, naročito svima nam poznatom Kalelargom, gdje će vas mirisi ribe i morskih delicija pratiti u stopu. Sladoled morate probati u slastičarnici Donat, a piće popiti u Gardenu ispraćajući trajekte ili u ne tako davno otvorenoj, u prirodi uklopljenoj Ledani. Noćni život ovoga grada vrlo je raznolik pa će, sigurna sam, svatko pronaći ono što mu najbolje odgovara. Koncerti na otvorenom u Yachtingu ili kultnom Arsenalu, za turiste vrlo popularnom Hitchu ili jednostavno piće u nekom beach baru, Zadar čine popularnim odredištem mladih.
Za one koji interes pokazuju i za kulturu, ovo je grad koji vrvi kulturnim znamenitostima, a vrata brojnih muzeja otvorena su vam kroz čitavu godinu. Jedan od novijih i vrlo popularnih jest Muzej antičkog stakla, a uz njega preporučam i penjanje na zvonik katedrale sv. Stošije. Svježe voće i povrće možete kupiti na gradskoj tržnici, kavu popiti gdje god poželite, a ako vam to vrijeme dopusti, uputite se na neki od obližnjih otoka.

Oznake: zadar, zadarski otoci, poluotok, morske orgulje, pozdrav suncu, noćni život, putovanje, sv. stošija, donat, Garden, ledana

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.