Uf, i ti današnji,naši, filozofi

05 travanj 2014

Totalno me iznenadio, naravno u negativnom kontekstu Nino Raspudić i njegovo obraćanje javnosti uslijed ispitivanja Policije, a vezano za slučaj "Ante Tomić" .
Prvo ću reći ono što sam do sad gajila prema dotičnom dok je svoju pamet i shvaćanje dnevnih zbivanja nesebično dijelio prema svima nama "običnim" intelektualcima koji smo pratili njegova izlaganja u "Petom danu". Činio se OK. Naravno da mi teško tko može nadmašiti Igora Mandića i njegova lamentiranja o običnim i neobičnim zbivanjima, ali ajd', 'ajmo dat' priliku i mladim filozofima pred kojima je svijet. Istog smo mi godišta ili tu negdje, pa dobro, čovjek vidi dalje od svoja četiri zida i zašto mu ne dat prostora da on pokaže kako treba biti ironičan, satiričan, s obzirom na sivilo koje nas okružuje, ali teško da sam mogla zamisliti da će komercijala i njega pojesti (pisanje kolumne za jedne dnevne novine) i da će mu uskoro to biti utočište ismijavanja onih koji mu nisu dragi . To je ta razlika mog' miljenika Mandića i dotičnog mladog intelektualca.

No, da se vratim na stvar. Bi li dotični Nino objavio da ga je policija ispitala u tim dnevnim novinama, a da nije kolumnist tih istih novina. Čist sumnjam. Možda bi poslao neko pismo na sve redakcije, ali sumnjam da bi ispričao svoje viđenje stvari da nije u istima kolumnist. Bezveze. Baš se nisko spustio. Prvo i prvo članak nije nešto osobito, ako gledamo na sami tekst. Ne vidim ja tu da je on profesor na FIlozofskom faksu u smislu dijaloga s 'čuvarima reda'. Članak mu nije čak ni komičan. A bome' nije ni zanimljiv. Baš me briga što ga je policija ispitala, pomislit ce si jedan obični čitatelj koji će iz ciste radoznalosti otvoriti članak. :) A drugo i zadnje, nije članak uopće prošao kao sto prolaze od ove (Ante) kolateralne žrtve Ninine teme !!

Oznake: Ante Tomić, Nino Raspudić

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.