utorak, 26.09.2006.

FONA

Što je FONA i kada se dešava?

Pa odgovor bi glasio Festival nove umjetnosti kojeg organizira MMC Rijeka i klub Palach.
U mailu koji sam dobio neki dan kažu da se ovaj Festival nove umjetnosti FONA održava već četvrtu godinu u Rijeci.
Tijekom posljednje četiri godine Festival se održavao na nekoliko lokacija (ex Tvornica Torpedo, MMSU Rijeka, Hartera, Mali salon, Volosko, Goli otok..).

Image Hosted by ImageShack.us

Festivalski program se dijeli na:

-neformalni dio FONE (prezentacija i izložbe umjetnika koji djeluju u Rijeci i okolici)

-program „prijatelji MMC-a“gdje na poziv MMC-a na Festivalu gostuju neki od najpoznatijih suvremenih umjetnika

(Gotovac, Trokut, Hadžifejzović, Kožarić...)

-glazbeni dio FONE

-CENTRALNA IZLOŽBA po pozivu i raspisanom natječaju

Od ove godine Festival sadrži i program MODNE NOVOSTI putem kojeg se publici predstavljaju neki od najpoznatijih hrvatskih avangardnih dizajnera


Na drugo sebi postavljeno pitanje odgovor bi bio... već traje.
Naime jučer je bilo otvaranje, dakle film.blog.hr poziva sve zainteresirane da navrate i posjete ovaj jedinstveni događaj u gradu na Riječini.

- 16:10 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.09.2006.

Nagrade 25 fps-a !!!

Danas su dodijeljene a jučer nakon projekcije i proglašene nagrade za filmove drugog izdanja 25 fps-a:

1. Projector Obscura, Peter Miller (USA)
Image Hosted by ImageShack.us
2. You are 10 Years Old, Paul Leyton (UK-DE)
Image Hosted by ImageShack.us
3. I am(NOT)Van Gogh, David Russo (USA)
Image Hosted by ImageShack.us

Zbog intrigantne konkurencije, žiri je dodijelio čak pet posebnih priznanja:

1. Poppy, Sophie Boord (AU)
2. Mirror Mechanics, Siegfried A. Fruhauf (AT)
3. Careless Reef, Part I: Preface, Gerard Holthuis (NL)
4. man.road.river., Marcellvs L. (BR)
5. Sea Change, Rosie Pedlow, Joe King (uk)


publika je glasala za film:
Silence is Golden, Chris Shepherd (UK)

dok nagrada ogranizatora 25 FPS-a ide:
Optinen ääni, Mika Taanila (FI)

... bio sam jučer na festivalu na projekciji od 21h koje mi je jedan od službenika festivala naznačio kao najprobabljiviji dio programa. Mogu se samo složiti i reći da sam bio sretne ruke u izboru dolaska na fest. Naime ostatak programa je bio vrlo psihodeličan i mnogima jedva do kraja projekcije izdržjiv. Ljudi koji su bili na 25 fps-u govorili su mi kako su bili u prosjeku po 20 minuta jer im je bilo neizdržljivo. Kao što sam i u najavi za festival rekao ovo nije za svakog filmofila namjernika jer ipak većinom su to eksperimenti raznim formama izražavanja filmskih umjetnika, ponekad udarac na mozak-direktno:).

Od filmova koje bih istaknuo sa svojeg pohoda na "probabljiviji" dio festivala bio bi film Chrisa Shepherda "Šutnja je zlato". Zanimljiv kratki film koji je presmislen za jednu ovako slobodnu formu kao što je eksperimentalni film.
Radi se o krnjoj familiji koja u tipičnim engleskim "detached" kućama bori se sa ludim susjedom koji se non stop žali na bol u prsima a ostatak vremena udara glavom o zid. Na kraju familija se ipak rješava naporna susjeda no dolazi do zanimljiva preokreta gdje dječak koji se najviše sukobljavao sa ludim susjedom počinje i sam iz dosade ili čega već udarati glavom o zid. Ergo zapravo priče su uvezane, ili početak je kraj.:)

- 23:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.09.2006.

300

Još jednom nam nešto dolazi iz radionice Franka Millera, riječ je ekranizaciji jednog njegovog romana, 300. Riječ je o poznatoj bitci koja se davne 480 B.C. odigrala u Thermopylama gdje je u uskom klancu 300 odabranih sinova tadašnje razjedinjene grčke na čelu sa kraljem Leonidasom iz Sparte dočekalo nadiruću perzijsku vojsku.
To je jedan u nizu od impresivnijih trailera koje sam vidio ove godine.
Image Hosted by ImageShack.us
Uživajte! :)

- 10:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.09.2006.

Top 10 USA Box Officea protekli vikend

1. Gridiron Gang, 14,41 miliona US$
2. The Black Dahlia, 10 miliona US$
3. Everyone's Hero, 6,06 miliona US$
4. The Covenant, 4,7 miliona US$
5. The Last Kiss, 4,62 miliona US$
6. Invincible, 4,11 miliona US$
7. The Illusionis,t 3,62 miliona US$
8. Little Miss Sunshine, 3,31 miliona US$
9. Hollywoodland, 2,72 miliona US$
10. Crank, 2,68 miliona US$

... lijepo je vidjeti da film "Crna Dalija" Brian DePalme (sa glumačkom ekipom Josh Hartnett, Scarlett Johansson) kao "new entry" prošlog tjedna na box officeu zasjeo na solidno drugo mjesto. Zanimljivost je film "Everyone's Hero" kojeg je započeo prije smrti režirati, sad već debelo u vječnim lovištima, Christopher Superman Reeve.
Još bih prispomenuo samo da je prvoplasirani film na ljestvici peti po redu film The Rocka (Dwayne Johnson), "Gridiron Gang", vjerojatno još jedno u nizu od intelektualnih postignuća ovog vrsnog glumca sa reprezentativnom karijerom punom raznovrsnih zahtjevnih uloga. Zaslužio je jednu zlatnu malinu.
Image Hosted by ImageShack.us

- 23:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 19.09.2006.

25 fps ... drugi put!

... ne nije u pitanju ponavljač.
Riječ je o drugom izdanju festivala, koji je zapravo najviše orjentiran na inovativnoartisički izričaj na filmu, te imamo izuzetnu sreću da se odvija kod nas (State of Kroejša), kako sam u naslovu rekao... po drugi puta.
Image Hosted by ImageShack.us
Znači ovaj, prije svega mali, ali ne i po dvorani u kojoj se odvija festival (socrealistička dvorana SC-a sa minimalnim razmakom za kolina između redova), najmanje aludira na komercijalu i dovabljivanje gledateljstva "pošto poto".
Da se ne zavaravamo... riječ je o filmovima zahtijevnijeg izričaja koji po meni iziskuju svojevrsni filmski trening i određeni broj filmova koji je iza vas (nešto slično kao i u sportu morate prvo krenuti od manjih turnira pa do većih). Pri tom ne želim ni da pomislite da je riječ o elitističkom filmskom događaju, već o jednom filmskom festivalu filmskog izričaja koji je neopravdano zakinut ili da se eufemistički izrazim "manje" zastupljen (ili uopće nije) u filmskom programu naših i stranih kina, tv-a.

Kino distributerima nezanimljiv jer je krajnje do korijena nekomercijalan, ali eto za divno čudo (meni to nekako nije neko čudo),
prošle godine festival zbog mjesta, a i zbog već znatnijeg broja educirane filmsko-studentske publike, imao je za moj sud posve odličnu posjećenost. Naime dvorane nisu bile prazne, pače "ugodno popunjene".

Dakle ovo je festival za filmske sladokusce koji su nadrasli razinu američkih mainstreamumobolnih filmova i koji više ne nalaze (be)smisao u filmovima koji se vrte po kino dvoranama.
Odličan način da se prekine višemjesečna filmska suša u Zagrebu!
Ajmo svi na 25 fps !
:)

- 23:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.09.2006.

Završila ljetna stanka kina Tuškanac !!!

Naime nakon poduže ljetne stanke vraća se "obrazovni filmofilski program" kina Tuškanac.
Tako filmski programi u kinu Tuškanac započinju queer programima 22. i 23. rujna.

Slijedi repriza najgledanijih filmova iz ovoljetnog ciklusa Velikani svjetskog filma, a potom filmovi začetnika francuskog novog vala Claudea Chabrola.

Posebna će zanimljivost biti ciklus indijskih filmova (vjerujem trash filmova).

U studenom obilježit ćemo stogodišnjice rođenja Luchina Viscontija i Louise Brooks, a slijede ih odabrani programi iz talijanske i španjolske kinematografije, te kultna serija Krzysztofa Kieslowskog Dekalog.

Na kraju zimskih programa retrospektiva filmova Lordana Zafranovića. To je što se tiće ukupnog programa a ja vam donosim ono što će uskoro biti na programu u vremenskom razdoblju od 25.09 - 04.10:


ponedjeljak, 25.9.2006 u 20h. (kino Tuškanac)
Noćni portir
Režija: Liliana Cavani, 1974, 122 min, Uloge: Dirk Bogarde (Maximilian Theo Aldorfer), Charlotte Rampling (Lucia Atherton), Philippe Leroy (Klaus), Gabriele Ferzetti (Hans), Giuseppe Addobbati (Stumm)



utorak, 26.9.2006 u 20h. (kino Tuškanac)
Stablo za klompe
Režija: Ermanno Olmi, 1978, 186 min, Uloge: Luigi Ornaghi (Batisti), Francesca Moriggi (Batistina), Omar Brignoli (Minek), Antonio Ferrari (Tuni), Teresa Brescianini (udovica Runk)



srijeda, 27.9.2006 u 20h. (kino Tuškanac)
Proba orkestra
Režija: Federico Fellini, 1978, 70 min, Uloge: Balduin Bass (dirigent), Clara Colosimo (sviračica harfe), Elisabeth Labi (sviračica klavira), Ronaldo Bonacchi (svirač fagota), Ferdinando Villella (svirač čela)



četvrtak, 28.9.2006 u 20h. (kino Tuškanac)
Čovjek slon
Režija: David Lynch, 1980, 124 min, Uloge: Anthony Hopkins (Dr. Frederick Treves), John Hurt (John Merrick, čovjek slon), Anne Bancroft (gđa. Kendal), John Gielgud (Carr Gomm), Wendy Hiller (Mothershead)



petak, 29.9.2006 u 20h. (kino Tuškanac)
Nedjelja na selu
Režija: Bertrand Tavernier, 1984, 90 min, Uloge: Louis Ducreux (Monsieur Ladmiral), Michel Aumont (Gonzague), Sabine Azéma (Irčne), Genevičve Mnich (Marie-Thérčse), Monique Chaumette (Mercédčs)



subota, 30.9.2006 u 20h. (kino Tuškanac)
Doviđenja, djeco
Režija: Louis Malle, 1987, 104 minute, Uloge: Gaspard Manesse, Raphaël Fejtö, Stanislas Carre de Malberg


ponedjeljak, 2.10.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Naivne djevojke
Režija: Claude Chabrol, 1960, 100 min, Uloge: Bernardette Lafont (Jane), Clotilde Joano (Jacqueline), Stéphanie Audran (Ginette), Lucile Saint-Simon (Rita), Pierre Bertin (vlasnik dućana)



ponedjeljak, 2.10.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Tigar voli sirovo meso
Režija: Claude Chabrol, 1964, 90 min, Uloge: Roger Hanin (Louis Rapičre, “Tigar”), Maria Mauban (gđa. Baskine), Daniela Bianchi (Mehlica Baskine), Roger Dumas (Duvet), Mario David (Dobronsky)



utorak, 3.10.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Tigar voli sirovo meso
Režija: Claude Chabrol, 1964, 90 min, Uloge: Roger Hanin (Louis Rapičre, “Tigar”), Maria Mauban (gđa. Baskine), Daniela Bianchi (Mehlica Baskine), Roger Dumas (Duvet), Mario David (Dobronsky)



utorak, 3.10.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Naivne djevojke
Režija: Claude Chabrol, 1960, 100 min, Uloge: Bernardette Lafont (Jane), Clotilde Joano (Jacqueline), Stéphanie Audran (Ginette), Lucile Saint-Simon (Rita), Pierre Bertin (vlasnik dućana)



srijeda, 4.10.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Marie Chantal
Režija: Claude Chabrol, 1965, 110 min, Uloge: Marie Laforęt (Marie-Chantal), Francisco Rabal (Paco Castillo), Serge Reggiani (Ivanov), Charles Denner (Johnson), Akim Tamiroff (Dr.Kha)



srijeda, 4.10.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Nevjerna žena
Režija: Claude Chabrol, 1969, 98 min, Uloge: Stephane Audran (Hélene Desvallées), Michel Bouquet (Charles Desvallees), Michel Duchaussoy (policajac Duval), Maurice Ronet (Victor Pegala), Louise Rioton (Mamy)



- 23:59 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 13.09.2006.

Text hymny ČESKÝ SEN

... danas je lijepi dan i nekako mi je sjela iz mog mp3 playera jedna odlična pjesma, iz još boljeg filma kojeg prvi put vidjeh na Doxu.
Riječ je o filmu dvojca na pariće, sa praške FAMU, Vítu Klusáku i Filipu Remundi, koji su dobro prodrmali češku javnost svojim po meni nimalo kontroverznim filmom ČESKÝ SEN.
Image Hosted by ImageShack.us
Zašto sad o tome? Pa kad sam otvarao ovaj blog napisah da ću pisati i o filmskoj muzici.
Eto prilike na ovako lijepi današnji dan da malo i o toj temi nešto naškrabam. O muzici koja zna dosta kormilariti samim filmom i kad je nema film je nekako prazan, dakle riječ je o glavnoj sastavnici filma.

U prilog onima koji žele si napraviti karaoke feštu na svojem kompu dajem u nastavku text, a ovdje je sam audio file. Pa uživajte u ovoj glavnoj temi fenomenalnog (mocku/doku)mentarca.


Text: Tomáš Hanák
Hudba: Hynek Schneider
Zpívá: Linda Finková a dětský sbor Sedmihlásek

Kolik má podob Štěstí, kolik má barev Sen,
Jak mohou růže kvésti, když je pošmourný den…
I bez růžových brýlí můžeš vidět, co chceš
Život trvá jen chvíli - tak chtěj Pravdu, ne Lež!

Ref.: Tak zkus se dívat jako dítě
spousta věcí omámí tě
celý svět můžeš mít
chce to jenom trochu chtít.
Vůni louky, plný talíř
a když nemáš ani halíř
tak si půjč - a řekni jen:
"Chci si splnit hezký sen..."

Jsme jen zemička malá, řeky, hory a les
Avšak umíme z mála stavět hrad do nebes
Dobří lidé tu žijí, děti překrásných jmen
zabij Závisti zmiji - a i ty splň si sen!
Kolik podob má Láska, jak zní radostný sten
Když přestříhne se páska v onen vysněný den
Slunce rozzáří tváře, Země změní se v Ráj
Stačí číst z kalendáře - 31. máj!

Ref.: Tak přijď se radovat jak dítě
spousta věcí omámí tě
celý svět můžeš mít
chce to jenom trochu chtít
chce to jenom nelenošit,
zaparkovat, vzít si košík
nepromeškat velký den:
"Přišel k nám váš ČESKÝ SEN."

... e da... a onima koji su sitničavi i treba prijevod nek se obrate onima na blogu koji znaju više o ovom lijepom jeziku iz jedne prehrasne zemlje, s lijepim gradovima i još lepšemy ženy!
smijeh

- 23:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 12.09.2006.

Hobbit the movie... klap drugi put !

... nisam imao namjeru danas ništa napisati, ali kako to biva kad surfate za oko mi je zapela vijest iz naslova.
Dakle na sajtu M&C Movies stajala je vijest koja me je u ove kasne noćne sate obradovala.

Po toj vijesti MGM planira u slijedećih nekoliko godina pustiti u promet par filmova s novčanim budgetom od 150 do 200 miliona US$. Tu su se na popisu onih zanimljivijih našli i : nastavak filma "The Thomas Crown Affair" sa Pierce Brosnanom, zatim "Terminator 4" i ono najinteresantnije meni jedan ili dva nastavka "The hobbita". :)

Mene je naravno to izuzetno oduševilo jer me nekako još drži LOTR ludilo, a i svaka vijest koja puše u jedra novih doživljaja iz Middle Eartha je uvijek dobro došla. Tu je i mogućnost ludih maratona LOTR + Hobbita po tamo nekim Cinestarima i inim kinima!
No ... u vijesti je još istaknuto kako je svakim danom sve izvjesnije da će dirigentsku palicu ponovo uzeti u ruke Perica Jackson. To je jednako bitno kao i što skorije pojavljivanje Hobbita na platnu.

Naime usudi li se tko od vas i pomisliti na nekog drugog doli na Herberta von Jacksona za čelom svoje tako dobro uhodane ekipe iz LOTR-a? Vjerujem da većina dijelite moje mišljenje jer dotični je toliko digao ljestvicu svojom maestralnom režijom da njegove stope (nazovimo to tako) ne bi nitko mogao popuniti.
Ima ljudi koji bi dali da tu knjigu režira bilo tko, ali ja se sa tim ne slažem. To može biti samo On.
Hoće li se to sve uskoro i ostvariti, vidli bumo rekli su s.......!thumbup

- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.09.2006.

Top 10 USA Box officea protekli vikend

1. The Covenant, 9 miliona US$
2. Hollywoodland, 6 miliona US$
3. Invincible, 5,78 miliona US$
4. The Protector, 5 miliona US$
5. Crank, 4,8 miliona US$
6. The Illusionist, 4,63 miliona US$
7. Little Miss Sunshine, 4,42 miliona US$
8. The Wicker Man, 4,12 miliona US$
9. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, 3 miliona US$
10. Barnyard: The Original Party Animals, 2,58 miliona US$

... nakon dva vikenda što je box officeom gospodario "Invincible" (sportska drama) na red je došao "The Covenant" (mutant između horora i trilera). Uskoro ću pogledati "Cranck" koji mi s ovog popisa i najviše obećava, preostatak su "potezalice za teenagere"naughty. Iako nema veze sa box officeom, najbitnija vijest za nas je dolazak velike zvijezde Hollywooda, Richarda Gerea u Zagreb gdje će boraviti i odmarati se nakon snimanja po Bosni za film "Spring Break in Bosnia". Od nedavno najavljivanih događaja u svijetu filma jedino je interesantna ona u pogledu domaćina dodijele nagrade Oscar. To će na slijedećoj takvoj dodijeli biti Ellen DeGeneres. Šteta bio mi je bolji prošle godine, legenda Chris Rock.

- 23:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 08.09.2006.

Somalija bunkerira filmsku kulturu !!!

Ne možeš vjerovati da danas u ovom suvremenom svijetu još neke zemlje zabranjuju filmove koji su danas dio općeljudske tekovine. Vijest je popraćena još jednom nevjerojatnom stvari koja dolazi i ekonomski brzorastuće zemlje dalekog istoka, Kine, kako je neimenovanom kineskom režisru zabranjeno snimanje filmova u slijedećeh 5 godina jer je prijavio film na filmski festival bez da je prethodno dobio vladino odobrenje za to.

I kad bi čovjek pomislio da je ovim "biserom" dostignut plafon gluposti ovog svijeta za ovaj tjedan, preko sajta M&C donosim vijest kako je u Somaliji proglašen kaznenim djelom gledanje filmova, video uradaka ili tv-e emisija.

No nije samo to proglašeno krimenom. Naime i slušanje muzike je također kazneno djeloheadbang. I kad sam pomislio da se na tome stalo, situacija je toliko loša, da novinski izvjestitelji iz te istočno afričke zemlje pišu kako predstavnici UIC-a (United Islamic Courts) uljeću u kina i hapse sve redom. Javljaju da je stotine ljudi uhapšeno i izvedeno na silu iz kinematografa te da su čak neki i na licu mjesta (vjerojatno za opomenu) strijeljani.

Sjećam se da je bilo sličnih situacija u Afganistanu za strahovlade Talibana koji su također zabranili filmsku kulturu kao subverzivni pipak pokvarene prozapadnjačke/proameričke hobotnice.
Pitam se da li je moguće da se danas u ovom svijetu napretka dešavaju ovakve stvari i to sve u ime neke tamo vjere?
Mislim svašta!!!
Najbolji komentar da parafraziram čuvenog Mladena Delića:"... ma ljudi je li to moguće???"

Image Hosted by ImageShack.us from Somalia with love

- 13:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 06.09.2006.

The Sarah Connor Chronicles

Nema se ideja pa se posiže u uspješnice i izvlače neki tamo likovi koji bi mogli biti interesantni. Eto tako je to slučaj i sa čuvenim sf filmom Terminator.
Opet kažem, nema se ideja pa je i sporedni lik Sarah Connor, i meni ne toliko zanimljiv iz serijala o Terminatoru, izvučen iz ropotarnice.
Jedina dobra vijest u pogledu ovog oživljavanja umrle frašize je da će to ipak biti samo tv film.:)
Na web sajtu Cominsoon je osvanula ova vijest u pogledu razjašnjavanja tzv. "nedoumica" s kraja drugog dijela trilogije. Meni nedoumica nema, no izgleda da Amerima se mora ko' maloj djeci sve u tančine objasniti jer jadni past' će u komu od znatiželje!:))
Dakle sajt donosi vijest da će se u filmu "The Sarah Connor Chronicles" radnja odvijati oko Johna Connora-spasitelja Zemlje i njegove majke nakon Judgement Daya kad su u bjegu.
Režiju bi trebao potpisati David Nutter koji je dosad poznat po režiranju pilot epizoda Smallville i Supernatural.
Ono puno bitnije se ne spominje a to je casting, osobno čisto je solidno glumila Linda Hamilton no ona je danas u svojim 50-tima tako da ...
Uglavnom dolazi nam Animaterminatorix za pojašnjenje što se to zapravo zbilo izmedu "Judgement daya" i "Rise of the Machines".


- 23:27 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 05.09.2006.

Memento Steveu "the real crocodile dunde" Irwinu

Eto danas me iznenadila i pogodila vijest objavljena u jednim našima novinama o smrti jedinog pravog avanturiste, možda i malo egzibicioniste, propagatora zaštite životinjskog svijeta ili kraće nevjerojatno neustrašivog čovjeka Stephena Robert Irwina (22.02.1962 – 04.09.2006), koji je umro na jednom od svojih snimanja od uboda raže drito u srce (užasan kraj, kažu 4-ti takav zabilježen slučaj u svijetu).
Imao sam veliku želju posjetiti njegov Australian Zoo i upoznati ga no znao sam da je to jako teško ostvariti, jer su to jedni moji prijatelji probali prije par godina i nisu uspjeli. Bili su jedni od mnogih koji su poljubili vrata u tom zološkom u Australiji ali su zato uživali u jednom vrlo nekonvecionalnom zološkom vrtu u mjestu Beerwah u saveznoj državi Queensland i naravno vidjeli sve one zvijezde, od velikih krokodila do kornjače Harriet, koji su se mogli vidjeti u nekom od njegovih dokumentarca.
Image Hosted by ImageShack.uslook croc, this is my baby!
Dakle šteta, velika šteta. Tog čovjeka sam izuzetno cijenio, bio je totalno lud, lud ma spaljen. Sjećam se jedne epizode gdje je bio ronio oceanom na sjevernom dijelu Australije po mangrovim prašumama i tražio koga drugoga do najotrovnijeg bića na ovom svijetu, morske koraljne zmije. Tako on roni i izvadi jednu od njih onako uvijek uzbuđenog lica, uperi ju u pravcu svoje glave totalno bez mrve straha i kaže meni čuvenu rečenicu: "Look, look this is the most poisonest snake in the world!". Naravno da sam umirao od smjeha, ali sam se i divio čovjeku koji je toliko neustrašiv da ih ne samo lovi i pliva među njima već ih i drži u ruci.
Što reći nego da će mi faliti sa još svojih ludih dokumentaraca i razveseljavati i zgražati svojih poduhvatima koji više graniče s eskapadama no ili ga volite ili mrzite.
Image Hosted by ImageShack.us
Ja ću ga se uvijek sjećati kao pravog Crocodile Huntera.
I za kraj ne bi me čudilo da ovi opičeni (od Sunca) Australci ne proglase koji dan žalosti u spomen na ovog stvarno velikog čovjeka. :)
Slava mu.

- 12:10 - Komentari (8) - Isprintaj - #

subota, 02.09.2006.

Newcomer of the week!

Image Hosted by ImageShack.usOpet ću učiniti jedan odmak od bloga i predstaviti svog prijatelja, velikog košarkaškog znalca (sudca), i jednog od ponajboljih studenata FER-a, a od ovih dana i najnovijeg člana Blog zajednice... riječ je o svijetu sudaca!
Poželite mu dobrodošlicu (p.s. nema curu, a zovu ga dobra prilika)!dead

- 19:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 01.09.2006.

Otišao je Glenn Ford

Image Hosted by ImageShack.usPrekjučer je preminuo još jedan velikan američke kinematografije.
Riječ je o glumcu Glennu Fordu (01.05 1916,Sainte-Christine, Quebec, Canada - 30.08. 2006
Beverly Hills, Los Angeles County, California, USA.)
Glumac kojega će se pamtiti po mnogim ulogama u filmovima kao što su: "3:10 to Yuma"(1957), zatim u film noiru "Gilda" sa zanosnom Ritom Hayworth(1946), u "The Big Heat" gdje je ostvario odličnu suradnju sa legendarnim režiserom Fritzom Langom(1953), ka poočim Supermana Jonathan Kent
(1978), glumio je u Frank Caprinom filmu "Pocketful of Miracles", i tako dalje i ...
Uglavnom jednom riječju otišao je bard američke kinematografije kakvu danas ne susrećemo na filmskim platnima.

- 23:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>