četvrtak, 30.03.2006.

Top USA Box Officea protekli vikend

1. Inside Man, 29 miliona US$
2. V For Vendetta, 12.3 miliona US$
3. Stay Alive, 10.7 miliona US$
4. Failure to Launch, 10.5 miliona US$
5. The Shaggy Dog, 9.04 miliona US$
6. She's The Man, 7.3 miliona US$
7. Larry the Cable Guy: Health Inspector, 6.92 miliona US$
8. The Hills Have Eyes, 4.39 miliona US$
9. Eight Below, 2.72 miliona US$
10. 16 Blocks, 2.16 miliona US$

... prvi film je novi film Spikea Lee-a Inside man sa impresivnom glumačkom ekipom (Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer, Willem Dafoe, Chiwetel Ejiofor). Riječ je o mješancu između krimića, drame i trilera. Meni je zanimljiv prošlotjedni broj jedan USA Box officea, film V for vendetta braće Wachowski (Matrix franšiza) sa Natalie Portman i Hugo Weavingom (vidi se da dečki nastavljaju svoju filmografiju upošljavajući u svom novom filmu i odličnog agenta Smitha) u glavnim ulogama. Ovaj film žanrovski je također hibrid između sf-a, trilera, drame i akcionog filma.

- 12:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 29.03.2006.

... tko je najsexy po FHM-u ?

... eto došao je na red i na godišnji izbor najsexy žena po magazinu FHM, koji više sliči na izbor najljepših glumica kad je u prvih deset, devet glumica. Promjena na prošlu godinu jest padanje za jedno mjesto Brangeline, koje je ustupila ipak dropdeadgorgeus Scarlett Johansson. Baš me zanima jel' to Angelinu pecnulo. :)

Lista izgleda ovako

1) Scarlett Johansson
2) Angelina Jolie
3) Jessica Alba
4) Jesica Simpson
5) Keira Knightley
6) Halle Berry
7) Jenny McCarthy
8) Maria Sharapova
9) Carmen Electra
10) Teri Hatcher

... još bih dodao kako bih se nekako složio s prvih 6, s time ,da bih promjenio redoslijed u pogledu Jesice i Halle. ;)

- 12:36 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.03.2006.

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj

1. Lassie, 7.284 gledatelja
2. Crash, 5.560 gledatelja
3. Hoodwinked, 3.868 gledatelja
4. Nanny McPhee, 3.052 gledatelja
5. Syriana, 2.556 gledatelja
6. Memoirs of a Geisha, 2.164 gledatelja
7. Keeping Mum, 2.025 gledatelja
8. Što je muškarac bez brkova, 1.603 gledatelja
9. Chicken Little, 1.307 gledatelja
10. Brokeback Mountain, 1.245 gledatelja

... preporuka tjedna je novi film Rajka Grlića "Karaula" bez obzira na to što film nakon sutrašnje svečane premijere počinje prikazivati od četvrtka u kinima.

- 17:22 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 25.03.2006.

... dan peti na RAF-u!

Jedva stigoh na početak promocije Žutog titla. Ono što sam vidio na promociji knjige i klipića koji ju prate je za svu pohvalu ekipi. Odličan posao koji je sve prisutne zabavio. Odlična je i knjiga sa svojim vrlo zabavnim sadržajem, onoliko koliko sam uspio preletit kroz nju. Više o samoj knjizi ovih freekova za japanskim akcionim filmovima, potražite na njihovom webu.

Nakon toga sam se sa ekipom sa kojom sam pratio promociju prebacio u Veliku dvoranu CZK Trešnjevka. Tamo je uskoro započela kako se kasnije ispostavila najbolja večer filmova na RAF-u.
Atmosfera se usijala na animiranim filmovima, a doslovno eksplodirala na igranom bloku.
Od filmova bih s petog dana izdvojio ove:
nevidna voda, darko bakšić, zagreb/hr, 13', kiosk, darko dujaković, stjepan maras, danijel ivanuš, marko bačan, zaprešić/hr, 13'27'', dürerov kod, luka hrgović, zagreb/hr, 2'20'', feng shui, dino, velika gorica/hr, 6'45'', znaš što ću je tebi kazati, srđan romčević, vedran komerički, zagreb/hr, 8'24'', krik, dragan vojvodić, novi sad, sicg, 5'04'', ofce, igor bazijanac, zagreb, hr, 5'32'', flof 2, saša zec, zagreb, hr, 58''.
Od filmova iz eksperimentalnog bloka izdvojio bi vrlo zanimljiv film krik, dragana vojvodića, (novi sad, sicg, 5'04'') koji je vrlo prikazuje krikove ljudi. Što je tu zanimljivo vjerojatno najbolje mi je ilustriralo oduševljenje jednog glazbenika koji je već na odlasku iz dvorane odlučio pogledati film do kraja. Osobno mi je zanimljiv jer me podsjeća na sve one poznate filmske krikove, te bi se mogao uvrstiti u jedne od filmski najdužih i po većinu publike koliko sam čuo najiritantniji.
Iz dokumentarnog bloka izdvojio bih nekoliko filmova. To su zanimljiv sa speleološke strane film nevidna voda, darko bakšić, zagreb/hr, 13' o špiljetini u BiH. Svaka čast curama i dečkima koji su se unutra uvlačili, i ostvarili lijepe snimke. Pitam se dal su naišli i na čovječju ribicu?
Razmišljao sam još o dva filma iz dokumentarnog programa (jedan je do suza nasmijao Daywalkera. Pitajte njega koji je to film.) da bih se na kraju odlučio za kiosk, darko dujaković, stjepan maras, danijel ivanuš, marko bačan, (zaprešić/hr, 13'27'') koji predstavlja orginalnu ideju tih mladih dečkiju o prodaji cigareta maloljetnicima na kioscima. Odlično su to izveli u maniri istraživačkog novinarstva i pri tom se koliko sam vidio i dobro zabavili. A odgovor na to da li se cigarete usprkos zabrani prodaju maloljetnicima imate u mom pitanju koje upućujem autorskom timu: kud su otišle one silne cigarete koje su kupili na kioscima?
Poslije ovih odličnih dokumetaraca uslijedio je još bolji animirani program od kojeg sam na izabrao tri stvarno izvrsna. Prvi je ofce, igora bazijanac, zagreb, hr, 5'32'' u čijem filmu vidim inspiraciju iz Zlikavaca i još popularnijeg i smiješnijeg South Parka. Film govori o problemima mladeži i to kroz ustiju animiranih likova priča vrlo originalno i ono najbitnije cjeloj publici... smiješno. Publici a i meni svidio se i flof 2, saše zeca, (zagreb, hr, 58'') koji na odličan i naizgled animatorski jednostavan način prikazuje muke malog čovječuljka da skoči u bazen.
Treći i meni najbolji animirani film je film starog poznanika sa prošlog RAF-a (tamo je bio sa filmom "Epopeja o bureku") dürerov kod, luka hrgović, (zagreb/hr, 2'20''). Ovaj film na vidi se istančani filmski umjetnički način prikazuje jurnjavu nosoroga za svojom sudbinom i odabranicom kroz poznata slikarska umjetnička djela iz povijesti. Odlično sve uvezano čini jednu vrlo smislenu i logičnu cjelinu sa naravno sretnim završetkom po nosoroga koji nađe odabranicu srca svog. Nekako mi se film učinio u Monty Pytonovskoj maniri. I za kraj bih ustvrdio kako Luka ima žicu za film te da bilo bi vrijeme da to netko prepozna.
Selekcija, iako to nije, igranog filma dovela je dvoranu CZK Trešnjevka do usijanja. Tu se nalaze ostala dva najboja filma večeri i jedan kojeg bih istaknuo kao mog kandidata za najbolji film cijelog RAF-a. To su prije svega stvarno odlični film feng shui, dino, velika gorica/hr, 6'45''. Istaknuo bih da je ovaj odlično film snimljen te upozorio na odličan sadržaj tj. ideju na koju se nadošlo po navodu autora za jedan dan. Stvarno izvrsno, da bar više ima takvih ekspresnih originalnih ideja. Ovaj film ima još jedan kuriozitet, to je Sung Mei, kineska glumica koja je odlično odigrala kinesku varalicu naivne hrvatske obitelji. Dečki samo ovako nastavite.
Poslije ovog filma je uslijedio možda kako sam najavio najbolji film RAF-a, i to bez ikakve zadrške. Riječ je o odličnom filmu znaš što ću je tebi kazati, srđan romčević, vedran komerički, zagreb/hr, 8'24''. Ovaj film me podsjetio na preminulog Dave Alena i njegov show gdje ovaj put Vedran Komerički izvrsno odaje sve najstereotipskije muške stvari o ženama i svemu ostalome. Urnebesna komedija sa neočekivanim odličnim iznenađenjem na kraju. Dajte im da snimaju još, ovakav dobar početak zaslužuje pokoji nastavak.
Za kraj spomenuo bih i prikazivanje dokumentarca sa Land of Exit, Petrovaradinsko pleme. Odličan smiješan, zabavan i napaljujući (po još veću želju za odlaskom na slijedeće izdanje Exita) film grupe autora koji prikazuju iz nekoliko kuteva oduševljenje mladih iz Slovenije, Srbije i Hrvatske za dobrim provodom i upoznavanjem na 4-etverodnevnom non-stop partiju. Edo je zaaakon na filmu a vidim da je dobro napalio i gledatelje.
I na koncu ovog reporta najavljujem današnji zadnji dan i još jednom pozivam sve zainteresirane da dođu.
Viđevskis na RAF-u!

- 12:17 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 24.03.2006.

RAF dan četvrti !

Jučer je bio jedan od aktivnijih i filmski najatraktivnijih filmskih večeri na RAF-u. Po najavama Hrvoja Laurente tako će to biti i preostatak večeri na RAF-u.
Prvo na redu je uslijedila, što se ića i pića tiće, projekcija kratkog edukativnog filma "Popcorn" u produkciji british councila. Film je zamišljen kao dio dvd-a na kojem bi se našle kratke obavijesti o mladima i njihovim mjestima za zabavu, izlaženje, uvjetima studiranja u zemljama naše regije. Ovaj hrvatski film je dakle prvi i dosta je zabavan, onako spotovski atraktivan.
Po onoj latinskoj premisi panem et circenes, poslije igre uslijedio je bogat švedski stol bez švedinja ali zato sa zgodnim RAF-etama (hostesama RAF-e).
Onako dobro potkoženi pivama i ostalim besplatnim pićem ekipa gledatelja se laganini iz foajea CZK Trešnjevka prebacila u glavnu kinoprikazivačku dvoranu. Tamo nas je čekalo veliko filmsko obilje koje je lijepo kao i svaki put prestavila naša najavljivačica prekokrasnog glasa Vanja Daskalović.
Od prikazanih filmova htio bih istaknuti nekoliko: bizarno, adriana josipović, zagreb/hr, 10'19'', put u katmandu, jasmina mehić, zagreb/hr, 3'14', energia atomica, enrico fermi, slo, 16'39', yeff!2005, joske slabbers, maja žiberna, sara možic, slo, 6'16', kva, mariun, elodie, elsa, pia, jean-yves, mika, nikolas, thomas, slo, 4'35'', pigeons, pedro veloso, dominic jann, maurits bartstra, slo, 40'', egzorcizam ervina f., ninoslav vitorac, sisak/hr, 5', jesus christ, pedro veloso, dominic jann, maurits bartstra, slo, 1', majka, goran šporčić, kutina/hr, 4'27''. Moram priznati da me je jučer podosta filmova oduševilo, svaki na svoj način. Uz spomenute filmove htio bih nagalsiti sveprisutni slovenski amaterski film koji ima stvarno dobrih ostvarenja. U ovo mojoj selekciji dana nije se našla i jedna taj dan sveprisutna ana morales (čak tri filma). Njen jedini film koji mi je bio značio je jednominutni sonce. Svaka čast djevojko na produktivnosti.

Filmić bizarno, adriane josipović (zagreb/hr, 10'19'') nam na dopadljiv način prikazuje noge u glavnoj životnoj ulozi, ili kako to izgleda svijet iz perspektive nogu, muških, ženskih, dječjih. Pomalo vrlo bizarno jer noge vole svašta pa eto među njima se nađu i transvestiti koji vole Davida Bowiea.
Po ovom filmu je uslijedio film put u katmandu, jasmine mehić (zagreb/hr, 3'14). Film je niz asocijacija na Katmandu sa pjesmama posvećenim putu u Katmandu. Zanimljivo i podosta različito od viđenog.
Možda jedan od najboljih filmova jučerašnje večeri je energia atomica, enrico fermi, (slo, 16'39'). Priča je to o Ruggeru koji dolazi u industrijski pitoreskno mjesto u Sloveniji u Krhko. Ugleda tvornicu papira i NE Krhko, te se oduševljava zagađivačima. On smatra da ima nade za njegovo skoro uspješno samoubojstvo jer eto otrova u okolici napretek. Režija otkriva i prave razloge za Ruggeriovu želju za samoubojstvom, to je raspad dugogodišnje ljubavne veze. U tom otkrivanju skriveniih motiva vidimo i paralelnu radnju između Ruggeriove bivše i njenog sadašnjeg, koji u potrazi za svojom ljubavnom srećom kreću ka Krškom. Zadnji kadar je najupečatljiviji a to je leđno plivanje dvojce erektiranih plivača koji sada svaki sretan sa svojom novom ljubavi rasterećeno plivaju leđnim stilom.
yeff!2005, joske slabbers, maje žiberna, sare možic (slo, 6'16') je zanimljiv dokumetarnistički prikaz što se sve dešava i kako se osjećaju i što su naučili mladi koji su posebno selektirani za taj forum ljubitelja filma i filmskog stvaralaštva.
Posljednji kva, mariun, elodie, elsa, pia, jean-yves, mika, nikolas, thomas (slo, 4'35''), film koji je kombinacija experimentalnog i igranog. Priča je odlično vizuelno napravljena, koristi se i stop snimka što daje na znanje da su se autori u svojoj kreaciji poigrali i proizveli dobar rezultat.
Iz drugog bloka prvo bih istaknuo vrlo domišljate jednominutne filmove: pigeons, pedro veloso, dominic jann, maurits bartstra, slo, 40'' i jesus christ, pedro veloso, dominic jann, maurits bartstra, slo, 1'. Pigeons je film koji prikazuje skupinu gladnih golubova i zapravo je moguća reklama jer kako se vrti snimka unazad otkrivamo oko čega su se uvijek gladni golubovi u tolikoj mjeri okupili. Naime hranom za golubove na pločniku je bilo ispisano Izola. Vrlo jednostavno, kratko i efektno.
Drugi film je vjerojatno nastao kao jedna od ideja kako promovirati filmska događanja u Izoli, pa su se autori poslužili zanimljivim trikom hoda po vodi i doveli nikog drugog doli Isusa u Izolu. Vrlo domišljato i smješno.
U vrlo zanimljivoj atmosferi, pomalo intimistički obiteljskoj, odiše film o jednoj od najvažnijih osoba svih nas na svijetu... o majci. Film majka, gorana šporčića, (kutina/hr, 4'27'') nam i kroz pjesmu koja savršeno odabrana i prati događanja, nas vraća u djetinjstvo. Iznimno zanimljiv i opet meni dosta bitno vrlo jednostavno učinjen film.
Zadnji film iz moje selekcije je uz gore navedeni film jedan od tri možda najbolja u četvrtak. To je egzorcizam ervina f., ninoslav vitorac, sisak/hr, 5'. Film je također popratilo i vrlo glasno navijanje prijatelja autora što je nagnalo i nas ostale da na jednaki način popratimo ovaj humorističan film o egzorcizmu. Još bih htio istaknuti da je odlično primjenjen i morphing u filmu u trenutku kada Ervina opsjedne zlo i postane kao jedan iz likova serije ejnđel. Odlično i urnebesno. Dečki očekujem i nastavak ove priče jer se zlo uvijek može vratiti.

- 12:27 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Porno RAF!

Nisam mogao vjerovati kad me je neki dan na kavi jedan moj prijatelj, inače totalno nezainteresiran za film i događaje oko filma, važno obavijestio kako se eto u tu kod nas na Trešnjevki dešavaju prikazivanja pornića kućne radinosti.
Hehe, eto koliko se pročulo da su za ove projekcije saznali i ljudi koji nemaju veze s filmom ili ne žele imati, ali su možebitni zagriženi pornofili, ili eto ... sasvim obični ljubitelji najdraže ljudske igre 1 na 1. :)
No, oduševljenje je malo zgasnulo kad sam spomenuo, da su projekcije u legendarnom kinu na Kustošiji. Dakle :

Program amaterskih erotskih i pornografskih filmova bit će prikazan u subotu, 25. ožujka, u 23h u kinu Kustošija (Filmski centar 'Zapad'), Vatrogasna 1.

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.03.2006.

RAF najave !

danas je prebogat program da ne bih iskoristio priliku da posebno najavim, dva događaja koja će uskoro uslijediti na RAF-u u CKZ Trešnjevka. To su:
u 18:00h
raf predstavljanje
british council predstavlja kratki edukativni film 'popcorn'
www.ukansee.org
i
u 23:00h
raf specials – czk trešnjevka
bore lee ‘sravnjeni sa zemljom’ – sinjski film – zagrebačka premijera


... nešto od ovoga dvoje bi trebalo biti dovoljno atraktivno za dolazak na RAF večeras.
Vidimo se!

- 17:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

RAF-ova pitalica

tko li je ovo rekao:
"Sve je kurac, ja sam govno, jebeš mene."
"Kada vidim devojku, poželeću kurac."
"Ti me čekaj ovde, a ja idem da serem."
"Život treba gušiti."
"Ne moram se ubijam, godinama mrtav sam."
"To što želi nisi ti."
"Šta je bilo više biti neće, što te neće to te jebe."
"Treba ga odseći."
"Nema sutra, danas ništa bilo nikad nije."
"Život je umiruća zver u pustinji. Ne dajmo joj vode, ne kitimo mrcinu
cvećem."
"A ti što sebe nazivaš realnošću, ODJEBI!"
... jedan specijalan savjet za uspješan brak:
"Moju ženu svi jebu!"
... ove savjete treba nekoliko puta pred ogledalom ponoviti za dodatno samopouzdanje!



wink

- 14:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Raf dan treći!

Treći dan na Raf-u je bio obilježen filmovima koje su radili klinci i klinceze! No kako sam i najavio nekako je off program bio glavna zvijezda dana. Dakle bio je to film "Vinopiri" filmske družine iz Ljutomera (koji su i sami nazočili ovom prikazivanju). U filmu je riječ o vampirima, koji više kolju a manje piju, krv vinom opijenih ljudi.
No, što zbog umora, a što zbog nerazumjevanja slovenskog dijalekta i njemačkog jezika na kojem se govorilo u filmu (bez titla) nisam doživio film kako sam htio. Zamjerka filmu je vrlo loš zvuk. Tako da je netko od prisutnih gledatelja eventualno i razumio njemački ili slovenski, nije mogao razaznati od lošeg zvuka i vjerujem lošeg mikrofona kojim su se koristili prilikom snimanja, ono o čemu su likovi filma govorili.
Film je izazvao i reakcije malobrojne uporne publike na ovo očemu sam govorio, ali sve u svemu svaka čast ekipi na trudu.

- 12:01 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 22.03.2006.

Raf dan drugi !

Jučer prije samog početka sam uletio u foaje CZK Trešnjevka gdje je bilo predstavaljanje dvd-a: stranke dobrih ljudi dvd www.sdlj.cjb.net iz Kutine. Zanimljivo predstavljanje, no ja dođoh na sam kraj jer sam naumio pogledati nešto iz programa. I opet je dvorana bila prepuna što samih autora, što fanatika za amaterskim filmovima. :))

Jučerašnji dan mi je što se filma tiće bio podosta zahtijevan. Naime usporedo sa RAF-om traju i izvrsni dani finskog filma. Točnije do jučer su trajali. Jučer je bio zadnji dan te nisam unatoč odličnoj ponudi na RAF-u htio propustiti zadnji i od kolege jesusaquintane nahvaljen film "Zemlja zla" (2Frozen land") u režiji: Aku Louhimies, (2005, 130 min). Naravno da se taj filmski sendvič isplatio. Malo u CZK i malo na Tuškancu, no o danima finaca u nekom drugom postu.
Od jučerašnje ponude amaterskih filmova izdvojio bih nekoliko, to su : od strgara do hlašča, miroslav klarić, zaprešić/hr, 5'45'', te bang bang, nina vareško, maja malus, tina vareško, slo, 5'29''. Ima još nekoliko dokumentaraca koji su vrijedni spomena no nisu me se kompletnošču prikazanog dojmili kao ova dva gore navedena. To su još : blue notes, alex martinz, krabaz, meike rotterman, nataša sienčnik, sophie wagner, slo, 13'34'', solo pevač, nenad miladinski-kele, kikinda/sicg, 7'03'', bog bogovićv, filmska družina centra za film i video narodnog sveučilišta dubrava zagreb, hr, 8'25''. Prvo ću krenuti od ovih posljednje spomenutih. Oni imaju zanimljivu ideju, svi obrađuju jednu temu ili jedno pitanje no nekako nedovršeno. Blue notes govori o bazenu i što on znaći stanovnicima tog slovenskog gradića. Solo pjevač je priča ukoliko sam shvatio o preminulom zidaru i priučenom pjevaču koji je umnogome svojim izjavama o nepotrebnosti suživota sa ženom u njegovim poznim godinama nasmijao publiku RAF-a. Dobio je iz publike epitet brijača. I treći film je jednom od osnivaća grupe Prljavo kazališće i grupe Ciferšlus, Davorinu Bogoviću. Zanimljiva priča iz njegovog kuta gledanja no meni nekako prekratka za toliko toga što je on mogao ispričati. Uglavnom filmovi imaju "ono" nešto i nisu za odbacit pa sam ih zbog toga spomenuo.

I na kraju ovog pregleda jučerašnjeg dana spomenuo bih odličan nekako ipak križanac između dokumentarnog i eksperimantalnog filma od strgara do hlašča, miroslava klarića, zaprešić/hr, 5'45''. Mogu samo reći da filmska družina iz Zaprešića kao i ona iz slovenskog Krškog donosi zanimljive uratke na ovaj RAF. Ovo je jedan kratak ali zanimljivo, i ono meni najbitnije, tečno urađen film. Teško je ponekad pričati o eksperimentalnom filmu i njegovu sadržaju no ovaj se i da ispričati.:) Dakle ovo je prikaz jedne vožnje kroz Zaprešić danju i noću, po kiši, po suncu. Izvrsno je montiran s neuočljivim prijelazima iz jednog dijela u drugi dio prikaza vožnje. Mislim prijelaz prikaza iz noćne vožnje u danju. Jako lijepo uređen film.
Drugi favorit dana bio mi je dokumentarac bang bang, nine vareško, maje malus, tine vareško (slo, 5'29''). Film je zapravo svojevrsni mini referendum s pitanjem da ili ne nuklearki. Autorice podjednako dobro obrađuju i jednu i drugu stranu, i hrvatsku i slovensku. Objektivni je to prikaz doživljavanja međususjedskih odnosa sa ponekim izrečenim stereotipima jedne strane na račun druge, ali sa završnim utješnim pozitivnim razmišljanjima obiju strana, tj. slučajno odabranih prolaznika. Autorice su stvarno idejno od početka do kraja napravile odličan posao, mogle bi to raditi i za pokoju tv-e stanicu. :))

- 15:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

RAF najava !!!

Danas umjesto komentara na jučerašnje filmove najavljujem horor za sve trash horormanijake. Film nam dolazi iz susjedne "dežele" a zove se : "vinopiri: blutvajnšpricar saga"u režiji vitomira kaučića, 80’.
Image Hosted by ImageShack.us
Ekipa RAF-a posebno je najavila ovaj film ... pa bi ga vrijedilo i vidjeti.
Dakle, tko kod da je zainteresiran danas u 23:00h u CZK Trešnjevka.

- 12:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 21.03.2006.

Raf ... dan prvi

Neeemoguća gužva (oni koji su bili znati će da ne pretjerujem). Prošle godine nije bilo takove gužve na otvaranju.
Toliko je bilo ljudi da se sjedilo i po stepenicama pored redova CZK Trešnjevka.
Bilo je tu dosta medija koji su ove godine odlučili popratiti ovu nimalo nebitnu kovačnicu novih, mladih talenata.
No atmosfera je bila luda i usijana, i ne samo u dvorani gdje su se prikazivali filmovi, već i vani u holu centra gdje se pivo pilo u potocima. Naravno to sve popraćeno od odličnog dj programa.
Toliko o atmosferi koja je ja bih rekao uvijek takova od kad je RAF-a.
Meni najslađi dio je bila nova porcija amaterskih uradaka koji su nakon vrlo kratke (uobičajeno dobre navade) krenuli sa prikazivanjem. Prvo je bio na redu igrani blok na kojem se od broja ljudi jedva disalo.
Iz tog igranog bloka bih izdvojio nekoliko filmova koji su se istaknuli idejom ili nekim detaljom.
To su redom : "the sound", luka 'luksy' marčetić, brežice/slo, 3', "botoxia", jai mitchell, new york/usa, 8'15'', i "starhorse", toni cetinić, zagreb/hr, 11'55''. Izdvojio bih film "sound" koji je domišljata zabava autora Luke. Riječ je o zanimljivom ostvarenju, a opet ne pretjerano zahtjevnom uratku u kojem luka skače, pljeska i košarkaškom loptom udara o pod. Sve to kad se umnoži likovi stvara zanimljiv ritam. Od igre pa do ritma. Možda ovako napisano zvuči nezanimljivo no kad pogledate taj uradak ponese vas entuzijazam autora.
E, a "botoxia" je pak "spaljen" film o neuspjelom pokušaju tretiranja žene botoxom koja se pretvara u čudovište koje hara gradom i ubija sve koga stigne. Smješno i vjerujem namjerno nespretno su snimljene scene gdje u napadu bijesa što ju je doktor unakazio botoxom botoxia kolje svoje žrtve. Uglavnom urnebesna zabava tresh tematike.
"starhorse" ima zanimljivu ideju o velikoj svemirskoj haračliji - kornjače - paralela sa Darth Vaderom i SW je više nego očita, no u poplavi uradaka na tematiku star warsa ovaj donosi zanimljivu sinhronizaciju glasvima iz SW-a. Smiješno i genranlno zanimljivo.

Nakon igranog dijela uslijedio je dokumentarni dio koji se (kao i prošle godine) pokazao najzanimljivijim dijelom prvog dana RAF-a. Od stvarno zanimljivih filmova istaknuo bih :"edukativni", marko rukavina, mirjana kamber, zagreb/hr, 7'20'', "štefica" slaven žimbrek, ksenija turković, zagreb/hr, 16'13'', "attractive cactus on venus", ana morales, dženi rostohar, petra jagrič, slo, 11'08''.
Tu nisam spomenuo djelce mladog "i godine ove", luke stamaća(zagreb/hr, 1') koji nije nisam stavio u izdvojeno jer je to zapravo kućni album, spomenar, a zašto sam ga spomenuo ovdje jer eto ljudi svašta šalju pa tako i svoje privatne fotografije ili filmove sa svadbe ili dokumetarac od minute o svom životu. Kako god i ovo je zanimljivo jer eto u minutu je stao nečiji život.
Prvi u rubrici izdvojeno sa RAF-a sdokumentarnog bloka je "edukativni" film koji na zanimljivi način pokazuje promišljanja ljudi oko pitanja autora ovog djela a to je na kojem principu radi motor automobila, što ga pokreće. Zanimljive su izjave ljudi koje su intervjuirali tako da dobite presjek raznih razmišljanja oba spola. Naravno da su autori posegnuli i za stručnim mišljenjem koji je sve razjasnio (nekima možda i nije :))) te šečer na kraju je bio francuz kojeg je ekipa uhvatila u bespućima SC-a i dala mu da priča. Čovjek je naravno zbunjola te ne zna na engelskom objasniti ali se svojski trudi pa to dodaje dodatnu draž ovom filmu. Krajnje zanimljiv film s kojim bi se dalo još štošta učiniti uz neke dorade.
Kad pak promišljam o filmu "štefica", prvo što se sjetim da je posrijedi jedna topla i osjećajna priča o životu slabovidne Štefice. Ova zanimljiva priča o životu, ljubavi i nedaćama koje su ovu jaku ženu prali a ona je tome odoljevala i svojom tvrdoglavošćui uvijek uspijevala. Ovaj film za razliku od prethodno komentiranog nije utoliko atraktivan i komičan ali zato ima drugu težinu, jedne osobne priče.
Zadnji i defiunitivno najbolji film dana je "attractive cactus on venus", ane morales, dženi rostohar, petre jagrič (slo, 11'08''). To je toliko duhovita i inteligentna priča o već po ne znam koliko puta ispričanom, odnosu spolova. Zanimljivo da su autorice žene a glavnu ulogu nose slučajni prolaznici... muškarci. Ovaj film popraćen odličnim prijemom izvao je ono što svi autori žele, smijeh i žamor i glasna slaganja oko iznesenih tvrdnji. Dakle da ste bili mogli ste naučiti da su žene kao kaktus, da su uvijek lijepe dok se ne naljute i naravno da se bez njih kako su se svi muški protagonisti filma složili ne može. Sasvim sam siguran da su mlade autorice umirale od smijeha na naše muške provale i guštale se na kraju sa postignutim. Stvarno odlično, bravo cure i sam tak nastavite!

Od preostatka programa mogu samo uzgred spomenuti i ujednačen experimentalni blok no meni bez ijednog filma koji se nečim prikazanim, prvenstveno idejom, istaknuo. Iz zadnjeg bloka dokumentaraca mogu samo istaknuti zabavan i pomalo (ali nepretenciozno) edukativan film "boje", iva đurić, zagreb/hr, 14'38''. Film koji priča prilikom stvaranja jedne slike o bojama koje svijet čine. Zanimljive su mikroskopske snimke raznih minerala, dragog kamenja i predmeta te naracija u pozadini filma koja nas upoznaje sa raznim efektima boja o kojim smo možda čuli a možda ne toliko detaljno. Vrlo inteligentno ostvarenje.


... ovo viđeno samo je najbolja preporuka za sve što će uslijediti slijedećih dana na RAF-u. Zato navratite jer program je odličan!

- 12:27 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.03.2006.

Danas počinje RAF 2006 !!!

Image Hosted by ImageShack.usDanas započinje peto polujubilarno izdanje RAF-a, i to projekcijom najboljih filmova po izboru publike prošle godine. Mjesto održavanja za one koje ne znaju je Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka(tu su uputstva kako doći).
Dakle danas na programu je zagrijavanje za ono što ćete moći vidjeti tokom cijelog slijedećeg tjedna. Službeni program započinje od ponedjeljka (19:00h) uz prigodničarsko svečano porinuće RAF-a. Ostale dane projekcije sa službenim programom započinju od 19:00h, na istom mjestu - CZK Trešnjevka.

UŽI IZBOR NAJBOLJE PRIHVAĆENIH FILMOVA S RAF-a 2005.

IGRANI

1. EPOPEJA O BUREKU; Luka Hrgović, Marin Bušić / Autorski studio, Zagreb, HR / trajanje_15' 30''
2. DOBRO JUTRO MALIGNA ĆELIJO; Marin Malešević / Kino klub Novi Sad, Novisad, SICG / trajanje_20'
3. THE VICTIM, THE KILLER AND THE END; Matija Turković, Goran Sedlar / Zagreb, HR / trajanje_03' 30''
4. BETMEN; Zoki Zorić - Zozon / Koo prodakšn, Samobor, HR / trajanje_01'
5. KAD POLICIJA TRENIRA; S. Magdić, A. Gabelić, M. Birač / Zagreb, HR; / trajanje_01'
6. DOGMA #13; Kristijan Kaurić / Brojka, Zagreb, HR / trajanje_25'

ANIMIRANI

1. OĆI SREĆE; Adnan Popović / Beč, A / trajanje_06'
2. ZID; Metka Habinc, Dženi Rostohar / Luksuz, Krško, SLO / trajanje_03' 02''
3. EVOLUCIJA II - POVRATAK EVOLUCIJE, N. Dubović, M. Škoc, K. Žeinski / Fkvk Zaprešić, Zaprešić, HR / trajanje_01' 48''
4. KONZERVA I OTVARAČ; Tomislav Ćavar, Nikica Klobučar / Ćavarovo brdo, Široki Brijeg, BIH / trajanje_02' 04''
5. FLOF; Saša Zec / Zagreb, HR / trajanje_00' 56''
6. SNJEGULJICA; Miljenko Popović / Koo prodakšn, Samobor, HR / trajanje_01'

GLAZBENI INTERMEZZO
* P.U.P. : NE IDEM VAN; Maks Ružinski / Zagreb, HR / trajanje_03' 12''

DOKUMENTARNI


1. ALKOHOL; Kruno Janeš / Zagreb, HR / trajanje_19' 40''
2. BAKA LJUBA; Branimir Gabrić, Juraj Primorac / Czk Trešnjevka, Zagreb, HR / trajanje_06'50''
3. ŠALABAHTERI; Ujević, Bilić, Drenški, Jakopović, Gelo / Fkvk Zaprešić, Zaprešić, HR / trajanje_05' 20''
4. LINIJA 268; Željko Dragosavac, Tanja Špoljar / Czk Trešnjevka, Zagreb, HR / trajanje_06'23''
5. HELTER SKELTER; S. Danić, K. Damjanov, Z. Dragošev / Zrenjanin, SICG / trajanje_10'45''

EXPERIMENTALNI

1. BAHEMONT - KRADLJIVAC SNOVA; Slaviša Starčević, Boris Bucalo / Kikinda, SICG / trajanje_09' 10''
2. 16:09; Miroslav Mrva, Marin Balajić / Osijek, HR / trajanje_05' 45''
3. DAS NEUE WELTREICH; G.M.Bortslap / Amsterdam, NL / trajanje_04' 43''
4. SHAMPOO; Nina Vareško, Sašo Petan / Luksuz, Krško, SLO / trajanje_ 00'36''
5. BOLAN; Tomislav Ćavar, Nikica Klobučar / Ćavarovo brdo, Široki Brijeg, BIH / trajanje_01' 33''

22 filma iz Austrije, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Hrvatske




ŠIRI IZBOR FILMOVA RAF 2005.

EKSPERIMENTALNI

1. MERI DOPINGS; 00' 50''
2. ARKI - OLODŽI; 06' 46''

IGRANI

1. KNJIGA; 16'20''
2. NEUMJERENOST; 20' 43''
3. SASVIM OBIČNO JUTRO U DVORIŠTU; 01' 00''
4. SEX MANIAC; 20' 00''
5. FILM HRVOJA HORVATA; 08' 50''
6. PARANOJA, 01' 00''
7. OPASNA PONUDA; 20' 00''
8. KASNIJE ISTOG DANA; 06' 15''
9. IZDAJA U NOVALJI; 20' 00''
10. TKO RIBE LOVI, MORA GAĆE SMOČITI; 12' 00''

Glazbeni intermezzo:

1. BORIS PLEŠA: LIFE; 04'15''

DOKUMENTARNI

1. OSTAVLJENI; 25' 00''
2. FANCY BUT STILL UNDERGROUND; 14' 24''
3. NASILJE U ŠKOLI; 05' 55''
4. TOVAREĆA MUŽIKA; 18' 43''
5. IMPLOZIV; 04' 34''
6. BAD TRIP; 12'00''
7. DRŽAVNA CESTA br. 225; 07' 35''

ANIMIRANI


1. MOJSIJE; 01' 00''
2. LUTKA; 01' 00''
3. JANKO I KORNJAČA; 01' 30''
4. ANIMATHX; 04' 17''



... neke od ovih filmova sam i sam stavio na ljestvicu meni dragih.

- 12:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 17.03.2006.

Top 10 USA Box Officea protekli vikend

1. Failure to Launch, 24.6 miliona US$
2. The Shaggy Dog, 16 miliona US$
3. The Hills Have Eyes, 15.5 miliona US$
4. 16 Blocks, 7.3 miliona US$
5. Madea's Family Reunion, 5.8 miliona US$
6. Eight Below, 5.41 miliona US$
7. Aquamarine, 3.65 miliona US$
8. Ultraviolet, 3.65 miliona US$
9. Pink Panther, 3.6 miliona US$
10. Date Movie, 2.5 miliona US$

... i ultraljubičica je na ljestivici. Riječ je o križancu između sf-a, horrora, akcića i trilera sa Millom Jovovich kao Ljubičicom. Tu je i trailer pa da možete detaljnije vidjeti o čemu se radi.

- 17:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Ništa nas ne smije iznenaditi !!!

Svi već sigurno znate da je riječ o Tomićevoj knjizi, a ono što se nestrpljivo čeka još od najava snimanja i nekih vjestica od prošlog ljeta jest film "Karaula" po istoimenoj knjizi a režiju podpisuje Rajko Rale Grlić.
Osim filma moram skrenuti pažnju filmofilskom svijetu na izvrsno napravljeni web sajt koji je odlična promocija filma (nešto slično se već vidjelo i sa Hribarovom uspješnicom "Brkovi"), tako da ćete tamo naći pregršt informacija o premijerama i naravno zgodne, intrigirajuće štiklece iz filma. One koji ne mogu izdržati do projekcije ovdje možete skinuti i foršpan.
Image Hosted by ImageShack.us

U potpunosti prenosim vijest o premijerama diljem regije.

Skora premijera "Karaule"
Poznati su datumi održavanja premijera filma "Karaula" u 6 gradova, od Skopja do Ljubljane, koje će se održati ovaj mjesec.

Točan raspored je:

Skopje - 20.3.2006.
Beograd - 22.3.2006.
Sarajevo - 24.3.2006.
Zagreb - 28.3.2006.
Split - 29.3.2006.
Ljubljana - 30.3.2006.

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.03.2006.

Najbolji fan lightsaber fight ikad !

O čemu je riječ?
Dakle dva klinca Ryan i Dorkman su se našla i napravili odličan petominutni fajt sa lightsaberima. Samo to? Da. Kada pogledate taj filmić shvatiti ćete ubrzo. Još bih napomenuo da je posrijedi i o odlično snimljenom (kad se uzme u obzir da ekipa iz Lucas arts and magica nije sudjelovala), montiranom zvuku i slike. A tek efekt i... koji su čisti i po meni odlično napravljeni.
I da ponovim sve to traje, ne nekoliko sekundi, već 5 minuta.

Ovo čim sam ugledao zadivio sam se,a eto pronašao sam nekoliko dana prije RAF-a gdje ljudi prijavljuju upravo takve uratke. Dobro možda ne baš tako dobro složene ali ima ih stvarno dobrih.

Garantirano će vam se svidjeti (pogotovo svim SW fanovima)!

- 17:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj protekli vikend

1. Lassie, 5.175 gledatelja
2. Crash, 4.586 gledatelja
3. Hoodwinked, 4.403 gledatelja
4. Syriana, 3.466 gledatelja
5. Memoirs of a Geisha, 3.200 gledatelja
6. Keeping Mum, 2.953 gledatelja
7. Brokeback Mountain, 2.762 gledatelja
8. Chicken Little, 2.038 gledatelja
9. Što je muškarac bez brkova, 1.896 gledatelja
10. Aeon Flux, 1.465 gledatelja

... spasimo Brkove da ne ispadnu sa top 10! :) Mogu samo ustvrditi da protekli vikend su izuzev Lesija filmovi od 2-5 redom odlična ostvarenja s time da bih posebno istaknuo Syrianu. Dugo nije bilo tako dobrih visokobudgetnih filmova na temu špijunskih igara i igrica. Preporuka tjedna jesu dani finskog suvremenog filma! Par postova niže imate raspored!

- 11:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 15.03.2006.

Recenzija : "Candle in the wind"

Kako sam se nadao nekom izvanrednom izdanju iranske kinematografije ala neki od Kirostamijevih filmova (nije za odbacit niti njegov sin koji se na ZFF-u predstavio vrlo dobrim dokumentarcem o ciganima u Iranu-jabuka ne pada daleko od stabla.), tako sam na kraju odlaskom iz kina Tuškanac požalio što sam došao na svečano otvaranje.
Riječ je o jednom filmu koji, istina bog ,tematizira svakidašnje teme, no izuzetno je loše montiran. Zbog toga su slikovni i glazbeni prijelazi iz jednog kadra u drugi izazivali u meni nelagodu i ubijali draž gledanja filma.
Naravno. To nije bilo svo razočaranje filmom, jer kako je u predugačkom uvodu u dane iranskog filma (ja sam to čuo od gospona iz ambasade drugi put) bilo rečeno, njihova filmografija se smatra svojevrsnom poezijom.
Ma dajte ljudi što vam je. Toliko predimenzionirati vlastiti film mislim da je neumjesno. Jedinu zgodnu stvar s otvaranja koju mogu spomenuti jest, riječ jedne od tri režiserke koje su ko kipovi stajale na bini ne bi li dočekale red da one predstave svoje filmove, kako je zapravo kinematografija je krenula onog trenutka među ljudima kada su ugledali odraz svog lica u vodi. Lijepo rečeno, no nije moglo na kraju sprati gorki dojam filma koji je svašta pokušao, no nije u tome uspio. Naime, radi se o modernoj temi urbane otuđenosti mladeži i njihov put kroz život označen depresijom i obojan drogom. Sve je to lijepo, no režiserka je kako bi se u narodu reklo: "kao leni Pero započela a nedovršila" neko od započetih promišljanja.

Naime, na početku vidimo glavni lik filma Farsina koji se zaljubljuje u ženu koja je u novinama zabunom pod svoj oglas dala njegov telefonski broj. Ispričava mu se te se oni zbližuju. Počinju se družiti, vidimo dolazi do emocija. Odjednom sve se to naprasno prekida.

Novonastalu filmsku situaciju režiserka pokušava čudnom akrobacijom objasniti. To objašnjenje bi bila nekakva Farsinova duhovna potraga koju on radi na vrhu ... neke planine. I tu je sa ovim romantičnim pravcem ovog filma kraj. Ne znamo da li je žena umrla ili ga je samo otkantala... Nelogično kako bilo , nastavljam vjerovati da umjetnička težnja režiserke ima negdje dalju u filmu smisla. No nema. Jer i polusvijet droge koji su pokušali prikazati svijetu i ustvrditi kako je itekako prisutan u Iranu je ispao smješan. Neuvjerljivo, i pomalo sapunjarski. Još jedan primjer za to je kadar vožnje trojice prijatelja autom koz Teheran. Onin onako ušlagirani se dreče na sav glas pjevajuči neki prozapadni pjesmuljak. To mi nije dovljno autentično jer se nasilu pokušava biti europski/prozapadno cool. Loše. Bolje da se pokušalo krenuti drugačijim putem. Za tako nešto ima pozitivnih primjera. Na primjer film “Slijepo okno” koji kritizira kineski sistem nebrige za rudare i njihov polusvijet. Dobro, taj je film naravno osuđen od Kine jer je dirnuo u osinje gnijezdo, no ovaj iranski film mogao je problem na koji želi ukazati prikazati na manje konformistički način, previše je interijera koji ubijaju čar filma. Tu su i poetični prikazi (kao iz svih mogućih filmova o Scroogeu) djetinjstva jednog od aktera Farzinove escapade u narkomaniji, Doktora. Prikazi soba obojenih prošlošću su neuvjerljivi i kako je moja sugledateljica lijepo izrazila već viđeni.

Još se jedna nelogičnost pojavila u filmu, a to su roditelji Farsina. Umjesto da odigraju ključnu ulogu oni se isto tako nekako izgube u filmu. Da li je to redateljičino viđenje svijeta iz kuta narkomanije, ne znam. Ne čini mi se u redu, jer mi nije jasno kako da roditelji mogu samo tako otići, nestati. Izgleda još jedna ideja koja je započeta u filmu i ostala nedovršena. Zanimljivi detalj u filmu je pjesma “Candle in the wind” koja je se pojavljuje nekom nebitnom mometnu i vjerojatno pokušava asocirati na princezu Dijanu i njen humanitarni rad? Stvarno ne znam. Ajde jedino u filmu što mi se svidjelo su plakati “Beeing John Malkovich” i “Shinning” sa iskeženim Johnnyem, sve to u sobi Farsina. Naravno, nije mi to jedini o.k. detalj filma, već je tu i techno tulum na kojemu se vidi čuda zabavljaju muški te poneka žena. I ono najbitnije u flash kadrovima se pojavljuje žena. Zamislite ... žena bez feredže koja pleše u ritmu muzike i maše kosom. Sigurno je tu bilo problema s cenzorima jer se vidjela nečija ženska kosa. Vjerojatno svi oni skitnice koji su redoviti na grijanim besplatnim projekcijama u kinu tuškanac su uzdahnuli jer su vidli žensku kosu I mogući nagovještaj golog ženskog ramena.

Strašno ali eto film je zapravo nekakav roman toka svijesti ili neki Ibsenov roman koji baš nitko nemre skužit. Pitam se ako 10% ženskih režiserki U Iranu ovako užasno radi, kakvi li su ostali filmovi? Nije li to, nasilu pokušaj da se svijetu progura teza; eto i mi imamo žene redateljice koje podjednako dobro režiraju ako i njihovi muški kolege?

Ne znam, onda je bolje ne dati im da režiraju jer ovo je očaj. No, pošto nada umire zadnja (a baš sam se nadao nekom intervjuu, sa sad izgleda najboljom od režiserki iz ove retrospektive, pitam se kakvi su filmovi ovih ostalih?) probati ću pogledati još koji film. Valjda onaj jedini muški režirani film kojem je scenaristica žena može polučiti bolji rezultat. Ovo je jedan od najlošijih filmova koje sam vidio s time da volim iranski film I ono što se nedavno bez dirigiranog izbora iz ruku države Iran moglo vidjeti na ZFF-u.

- 17:27 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 14.03.2006.

S pressice RAF-a

Rekao bih ... uobičajena ekipa, Hrvoje Laurenta, Vanja Daskalović, Oliver Sertić te Saša Nužda, novinari i pokoji bloger. :))
Prije svega ovo je i nekako i blogu jubilarna obljetnica, a ne samo RAF-u. Naime RAF ove godine slavi 5-etu, kako su je sami nazvali, polujubilarnu obljetnicu, dok eto ja mogu reći da slavim time godinu dana od kada me je netko službeno pozvao na neki filmski festival, kao blogera.
Dakle i blogu u rvata je to isto prva godišnjica da je neki bloger prvi puta službeno pozvan da nazoči i izvješćuje sa nekog festivala.
Oliver još jenput thanks!

Eto toliko o obljetnicama! Susretljiva ekipa RAF-a je ukratko iznjela program festivala koji ću detajnije objaviti u nekom od slijedećih postova. Ono bitnije rečeno, na ovoj vrlo ležernoj pressici, jest da je ove godine na programu 192 filma u službenom programu. Od toga 20-25 su u sklopu službene konkurencije, a filmovi ukupno dolaze iz 9 zemalja, što iz regije a što iz Mexica, USA itd.

Kao atrakciju su najavljeni: premijera novog filma Bore Leeja "Sravnjeni sa zemljom" koji je on sam napravio i popularno je prozvan "povratak sinjskim korijenima", i naravno najveća atrakcija jest kako sam već najavio neki dan i RAF-ov natječaj za najbolji amaterski erotski film.
Za taj natječaj je ukupno stiglo 3 uratka do sada, no redakcija festivala kaže da će još do početka pregledavati poštanski sandučić i uvrstiti pokoji zakašnjeli (zbog montaže) erotski uradak. Taj erotski filmski program (gdje će moći nazočiti stariji od 18 godina) će se prikazati u četvrtak iza ponoći u CZK Trešnjevka.

Od noviteta jest i nova podjela programa gdje imamo dio isključivo posvećen klincima koji i u velikom broju šalju svoje, kako sam prošle godine vidio, odlične uratke. Taj dio bi mogli nazvati Kid's day (nešto kao i na ATP turnirima). Zatim tu je uveden novi dio službena programa "srednji metar" (za filmove duže od 20 minuta) i "RAF specijal" za dugometražna amaterska filmska ostvarenja (tu spadaju i film Bore Leeja i dugometražni horror "Vinopiri: blutvajnšpricer saga").

Ono što svake godine može pomoći mladima ili starima željnim novih saznanja na polju amaterskog filmskog stvaralašva je i RAF-ova radionica koja je kako je Vanja Daskalović rekla napola već popunjena pa svi oni (ovo se odnosi na koljegu Štetočinu) koji žele se još uključiti u rad tih radionica (ima ih 3) nek požure. Tu je i nova radionica koja će polaznike učiti kako da od nule naprave svoj prvi filmski uradak. Najavljen je i izlazak dvd-a sa najboljim uratcima svih 5 izdanja RAF-a po izboru direkcije festivala, naravno negdje iza kraja festa.

Osim filmova, Hrvoje Laurenta (glavni i odgovorni za tulumarenje) je najavio kao i obično dobar glazbeni program koji već započinje danas u Gjuri II a nastavlja se za vrijeme trajanja RAF-a u prostorima CZK Trešnjevka od 21-01.

Danas bi mogao kao ponudu tjedna najaviti i retrospektivu po publici najgledanijih filmova prošle godine u klubu "Papilon" na Savi s početkom od 20 h.
Zato krenite s RAF-om već od večeras!

- 13:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.03.2006.

Finnish invasion !!!

Aki Olavi Kaurismaki (04.04. 1957.), Orimattila, Finland.
Radio je svašta u životu. Bio je poštara, perača tanjura pa filmski kritičar, sve do momenta dok se nije na jednom razgovoru iz profesionalne orjentacije vidio kao filmski djelatnik (mala šala :)).

On također ima i starijeg brata Miku, čiji je dokumentarac bio prikazan na nedavno završenom Zagreb Doxu. Njih dvojica zajedno su, kako sam negdje pronašao, odgovorni za jednu petinu kompletne finske filmske proizvodnje od ranih 80-tih. No izgleda da se je samo Aki probio u svijetu. Jedna od zanimljivosti koju je Finac izjavio, jest da filmovi ne bi trebali u prosjeku trajati dulje od 90 minuta (hajde). Njegovi filmovi tako traju negdje blizu 70-tak minuta a karaktertistika im je da su ispunjeni ekscentričnim i pomalo odsječenim humorom, glumljenim prije od naturščika nego od profi glumaca koji većinom naglas recitiraju svoje uloge zarad da ih odglume. Filmovi su mu većinom parodije raznih žanrova sa odličnim soundtrackovima (bio je režiser filma jednog od većih nastupa grupe Leningrad Cowboys).
Nije dakle riječ o vozaču formule 1, već o jednom iz lige najboljih cienasta svijeta. Eto to je ono što mene asocira kad čujem ime Aki Kaurismäkia ("Man without past", "Leningrad Cowboys Go America" (1989), "Total Balalaika Show" (1994) su samo neki od filmova koji su mi ostali u pamćenju), no sve ovo gore rečeno nije dovoljno da se na danima suvremenog finskog filma u Zagrebu pojavi jedan od Kaurismakija.

Objašnjenje da neće biti prikazana "1/5" kinematografije Finske (= Kaurismaki Brothers) jest želja selektora programa za prikazivanjem ostalih finskih režisera, koji su svojim stvaralaštvom također vrijedni spomena. Dobro, no svjedno se moglo pustiti koji film od njih kad će dani trajati od 14. - 22.3. 2006. No za druženje s Akijem čemo morati pričekati drugu priliku ili otići u videoteku.

Osim što se možete dan uoči početka druženja s fincima se asocirati s Akijem, možete se prisjetiti i odličnog kratkog filma sa ZFF-u : "Muškarac traži muškarca" Mattija Harjua. Riječ je o muškarcu kasnije srednje dobi koji preko oglasa traži muškarca i tako negdje u to vrijeme mu na vrata dolazi sin kojeg dugo nije vidio, i komedija zabune je tu.

Na rasporedu filmova će biti i :

utorak, 14.3.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Zemljopis straha
Image Hosted by ImageShack.us
Režija: Auli Mantila, 2000, 95 min, Uloge: Tanjalotta Räikkä (Oili Lyyra), Leea Klemola (Maaru Tang), Pertti Sveholm (Rainer Sakari Auvinen), Kari Sorvali (Eero Harakka)
utorak, 14.3.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Rijeka
Režija: Jarmo Lampela, 2001, 104 min, Uloge: Sanna Hietala (Anni), Antti Ikkala (Kimmo), Jyri Ojansivu (Janne), Antti Mikkola (Santeri)

srijeda, 15.3.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Rijeka
Režija: Jarmo Lampela, 2001, 104 min, Uloge: Sanna Hietala (Anni), Antti Ikkala (Kimmo), Jyri Ojansivu (Janne), Antti Mikkola (Santeri)
srijeda, 15.3.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Zemljopis straha
Režija: Auli Mantila, 2000, 95 min, Uloge: Tanjalotta Räikkä (Oili Lyyra), Leea Klemola (Maaru Tang), Pertti Sveholm (Rainer Sakari Auvinen), Kari Sorvali (Eero Harakka)

četvrtak, 16.3.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Vrijeme prosperiteta
Režija: Johanna Vuoksenmaa, 2003, 98 min, Uloge: Petteri Summanen (Janne), Tiina Lymi (Katri), Kari-Pekka Toivonen (Kari), Juha Veijonen (Heikki)

petak, 17.3.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Najbolja mama
Režija: Klaus Härö, 2005, 111 min, Uloge: Topi Majaniemi (Eero), Maria Lundqvist (Signe Jönsson, švedska majka), Marjaana Maijala (Kirsti Lahti, Eerova majka), Michael Nyqvist (Hjalmar Jönsson, švedski otac), Esko Salminen (Eero, sadašnjost)
petak, 17.3.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Vrijeme prosperiteta
Režija: Johanna Vuoksenmaa, 2003, 98 min, Uloge: Petteri Summanen (Janne), Tiina Lymi (Katri), Kari-Pekka Toivonen (Kari), Juha Veijonen (Heikki)

subota, 18.3.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Nevidljiva Elina
Režija: Klaus Härö, 2002, 77 min, Uloge: Natalie Minnevik (Elina), Bibi Andersson (Tora Holm), Marjaana Maijala (Marta), Henrik Rafaelsen (Einar Björk)
subota, 18.3.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Gospodin pelikan
Režija: Liisa Helminen, 2004, 90 min, Uloge: Kari Ketonen (gdin. pelikan), Roni Haarakangas (Emil), Inka Nuorgam (Elsa), Liisa Kuoppamäki (majka)

ponedjeljak, 20.3.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Zemlja zla
Režija: Aku Louhimies, 2005, 130 min, Uloge: Jasper Pääkkönen (Niko Smolander), Mikko Leppilampi (Tuomas Saraste), Pamela Tola (Elina Oravisto), Petteri Summanen (Antti Arhamo)
ponedjeljak, 20.3.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Nevidljiva Elina
Režija: Klaus Härö, 2002, 77 min, Uloge: Natalie Minnevik (Elina), Bibi Andersson (Tora Holm), Marjaana Maijala (Marta), Henrik Rafaelsen (Einar Björk)

utorak, 21.3.2006 u 19h. (kino Tuškanac)
Gospodin pelikan
Režija: Liisa Helminen, 2004, 90 min, Uloge: Kari Ketonen (gdin. pelikan), Roni Haarakangas (Emil), Inka Nuorgam (Elsa), Liisa Kuoppamäki (majka)
utorak, 21.3.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Zemlja zla
Režija: Aku Louhimies, 2005, 130 min, Uloge: Jasper Pääkkönen (Niko Smolander), Mikko Leppilampi (Tuomas Saraste), Pamela Tola (Elina Oravisto), Petteri Summanen (Antti Arhamo)

srijeda, 22.3.2006 u 21h. (kino Tuškanac)
Najbolja mama
Režija: Klaus Härö, 2005, 111 min, Uloge: Topi Majaniemi (Eero), Maria Lundqvist (Signe Jönsson, švedska majka), Marjaana Maijala (Kirsti Lahti, Eerova majka), Michael Nyqvist (Hjalmar Jönsson, švedski otac), Esko Salminen (Eero)

... svakako za sve filmofile istančana ukusa ova poslastica ne bi smjela promaći. Filmova je napretek, a biti će i repriza. Tu se od filmova našlo za svakog ponešto. Zato dođite, jer finska invazija sutra započinje!

- 17:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 11.03.2006.

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj protekli vikend

1. Hoodwinked, 6.244 gledatelja
2. Memoirs of a Geisha, 5.007 gledatelja
3. Hostel, 3.082 gledatelja
4. Aeon Flux, 2.778 gledatelja
5. Rumor Has It..., 2.751 gledatelj
6. Što je muškarac bez brkova, 2.575 gledatelja
7. Brokeback Mountain, 2.231 gledatelja
8. Chicken Little, 1.997 gledatelja
9. Derailed, 1.923 gledatelja
10. Pride and Prejudice, 1.739 gledatelja

... ovih nekoliko filmova koji su došli kao npr. Aeon Flux, preporučam ne gledati jer su očajni. Jedino vrijedno od filmova je možda 10-eto plasirani na ljestvici, te donekle "Geisha". Zanimiljivost će nam uskoro doći u vidu novog filma Rajka Grlića, njegovo viđenje Tomićeve knjige "NNNI". Preporuka tjedna bi bila da odete gledati neki od filmova iz ciklusa Iranskog filma no eto ja sam se dva puta razočarao u nasumičnom izboru tako da to nije ušlo u ovotjednu ponudu filmova.
Moj prijedlog tjedna je film dobitnik Oscara za najbolji film godine, "Fatalna nesreća" ili ljepše "Crash".

- 12:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.03.2006.

RAF 005

NATJEČAJ ZA EROTSKI AMATERSKI VIDEO NA RAF-u
Vidjevši kako naše poznate zvijezde posjeduju svoje kućne porno uratke, raspisali smo natječaj za privatne erotske i pornografske amaterske video radove koji će biti prikazani u sklopu festivala od 19. do 25.3., a neki će dobiti i vrijedne nagrade Zauder filma.
Vaši kućni radovi mogu biti sirovi ili montirani, dužina kao ni starost nije ograničena (preporuka do 15 min.), snimljeni amaterskom kamerom, mobitelom ili fotoaparatom...
Dopuštene su maske i zatamnjena lica!!
Video rad/ove na bilo kojem formatu zajedno s prijavnicom i izjavom, popunite i pošaljete na adresu:

POSTPESIMISTI
c/o REVIJA AMATERSKOG FILMA
POSTE RESTANTE
10000 Zagreb
HRVATSKA

s naznakom: i mi imamo film!!!

Rok za slanje je 10. ožujka 2006.

Ne dajte da vam ukradu snimke s laptopa, prikažite ih sami!!!


... ovo sam i mogao očekivati od otkačene ekipe sa RAF-a. Jedno od pitanja na jednom forumu je dal je to jeftini način da se dođe do pornjave. Ja bih dodao da pornjave izvire iz svih kutova neta tako da vjerujem to nije razlog (ne uopće :P) već ipak želja da se i ljudi koji to rade doma konačno pokažu u javnosti i pokažu da znaju "znanje"! Bravo za ekipu i za očekivati je da će to biti najposjećenije predstave.

- 12:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.03.2006.

26 Zlatne maline

Nisam stigao prije dodjele Oscara objaviti "sretne dobitnike" 26-tih po redu Zlatnih malina za najgore filmove prije dodijele Oscara ali to zato ispravljam sada:

Najgori film protekle godine je Dirty Love.

First Look Pictures

Najgori glumac je:

Rob Schneider

za ulogu u filmu "Deuce Bigalow: European "Gigolo" (Sony/Columbia)

Najgora glumica je:

Jenny McCarthy

za ulogu u filmu "Dirty Love"

Najgora sporedna muška uloga je pripala:

Hayden Christensenu za ulogu u
"Star Wars III"

Najgora sporedna ženska uloga je dodijeljena:

Paris Hilton za ulogu u filmu "House Of Whacks" (Warner Bros.)

Najgori par sa filmskog platna je:
Will Ferrell & Nicole Kidman

za prikazanu ulogu u filmu "Bewitched" (Sony/Columbia)

Najgori remake ili filmski nastavak:

"Son Of The Mask"
New Line Cinema

Najgori scenario:

"Dirty Love", napisala Jenny McCarthy

Najgori režiser:

John Asher / "Dirty Love"

Najzamornije produciranje po tabloidima:


Tom Cruise, Katie Holmes, Oprah Winfrey's Couch,
The Eiffel Tower & "Tom's Baby"

Najnagrađivaniji filmovi su:

Dirty Love 4 "pobjede":
najgori film, najgora glumica, najgori režiser, najgori scenario.


Po jednu nagradu ali "vrijednu" su dobili:


"Bewitched" (za najgori par sa kino platna)
"Deuce Bigalow: European Gigolo"
(za najgoreg glumca)
"House Of Wax" (najgora sporedna ženska uloga)

"Son Of The Mask" (najgori remake ili filmski nastavak)
"Star Wars, Episode III: Revenge of the Sith"
(najgori sporedna muška uloga)

... i za kraj moram ponovo ukazati da ponekad najgori filmovi publici baš to i nisu. Najnagrađivaniji film za Zlatnu malinu je zapravo izvrsna komedija, a sama glumica i scenaristica je odlično odglumila jer ne bi u mnogih mojih prijatelja izazvala salve smijeha.

- 09:15 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 08.03.2006.

Dani iranskog filma u Zagrebu !!!

... jučer na presici u kinu Tuškanac predstavljeni su dani iranskog filma. Uglavnom riječ je o ovaj put ženskoj perspektivi životnih zgoda i nezgoda, naglasak na presici je bio da su sve filmove ili režirale žene, a ako nisu onda su ili scenaristice ili glavni lik filma. Svi oni koji su gledali na ZFF-u odličan film "Gorki san" ("Khab- talkh") Mohsen Amiryoussefia, sigurno će znati prepoznati i filmove iz ovog ciklusa. Uglavnom upravo kako su jučer na presici rekli "iranski film je u zadnje vrijeme" u modi pa zato navalite.

Filmovi na programu su:
Srijeda, 8. ožujka: Ciklus iranskih filmova
20:00 Svijeća na vjetru-Sham'i dar baad (Candel in the wind, 2004); r/sc: Pouran Derakhshandeh -svečano otvorenje
Image Hosted by ImageShack.us

Četvrtak, 9. ožujka: Ciklus iranskih filmova
19:00 Svijeća na vjetru-Sham'i dar baad (Candel in the wind, 2004); r: Pouran Derakhshandeh
21:00 Kokoš s krijestom - Kakolie (The Crested Hen, 1990); r: Ferial Behzad

Petak, 10. ožujka: Ciklus iranskih filmova
19:00 Kokoš s krijestom - Kakolie (The Crested Hen, 1990); r: Ferial Behzad
21:00 Dva kratka filma Leile Mirhadi: Majka - Modar (Mother, 2000); Pendar (2003)

Subota, 11. ožujka: Ciklus iranskih filmova
17:00 Dva kratka filma Leile Mirhadi: Majka- Modar (Mother, 2000); Pendar (2003)
19:00 Požuri, prošlo je - Rush, it's gone; r: Ensiyeh Shah Hosseini
21:00 Kukuta - Shokaran (Hemlock, 2000); r: Behrouz Afkhami

... zgodna stvar da za početak ovih dana iranskog filma je danas na svjetski dan žena (fino), a onima koji su redoviti na kino programu kina Tuškanac nije potrebno spomenuti da su projekcije besplatne a filmovi prevedeni.

- 10:24 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 07.03.2006.

Oscari su ...

dodijeljeni slijedećima:

Najbolji glumac u sporednoj ulozi:
George Clooney za film "Syriana"

Najbolji filmski efekti:
King kong a primili su nagradu Joe Letteri, Brian Van't Hul,
Christians Rivers i Richard Taylor

Najbolji animirani film:
"Wallace & Gromit in the curse of the were-rabbit"

Najbolji kratkometražni film:
"Six shooter"

Najbolji kratkometražni animirani film:
"The moon and the son: an imagined converstion"

Najbolja kostimografija:
"Memoirs of a geisha"

Najbolja maska:
"The cronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe"

Najbolja sporedna ženska uloga:
Rachel Weisz za film "The constant gardener"

Najbolji kratki dokumentarac:
"A note of triumph: the golden age of Norman Corwin"

Najbolji dugometražni dokumentarac:
"March of the penguins"

Najbolja slika:
"Memoirs of geisha"

Najbolji soundtrack na filmu:
"Brokeback mountain"

Najbolja mix zvuka:
"King kong"

Najbolja pjesma na filmu:
"It's hard out here for a pimp"

Najbolja montaža zvuka:
"King kong"

Najbolji strani film neengleskg govornog područja:
"Tsotsi" JAR

Najbolja filmska montaža:
"Crash"

Najbolja muška uloga na filmu:
Philip Seymour Hoffman za ulogu u filmu "Capote"

Najbolja kamera na filmu:
"Memoirs of geisha"

Najbolja ženska uloga na filmu:
Reese Witherspoon za ulogu u filmu "Walk the line"

Najbolji scenario po književnom predlošku:
"Brokeback mountain"

Najbolji originalni scenario:
"Crash"

Najbolja režija:
Ang Lee za "Brokeback moutain"

Najbolji film:
"Crash"

... uglavnom nekako sam očekivao da će George Clooney dobiti Oscara, jer je stvarno svojim odličnim performansom digao cijeli film te zagospodario njime, unatoč tome što je njegova rola sporedna. Očekivao sam također i zlatnog kipića za odličan animirani film o zgodama i nezgodama Wallacea i Gromita. Sve ostalo je zapravo jedno veliko iznenađenje, a i osobno mislim da su Keira, Charlize ili Frances McDormand zaslužile Oscara, no to nije uvijek ne bude baš tako. Sad je vrijeme da se ode pogledati "Crash".

- 12:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 04.03.2006.

Završio 34. FEST !

... a nagradu FIPRESCI za najbolji film na 34. FEST-u dobio je film Vima Vendersa "Kad prošlost zakuca". To je po navodu samog sitea FEST-a donešeno jednoglasno.

Posebno su istaknuti filmovi od strane žirija filmovi iz Kazahstana i Kirgistana kao i odličan izbor dokumentarnih filmova na ovogodišnjem FESTu.

Žiri YU FIPRESCI 34. Beogradskog međunarodnog filmskog festivala Specijalno priznanje FIPRESCI dodeljuje filmu Jovana Jovanovića "Mlad i zdrav kao ruža".

Tako će ovaj FEST ostati biti zabilježen osim po odličnim filmovima koji su bili na repertoaru, i po istupu Emira Kusturice u pogledu režiserke Jasmile Žbanić i njena filma "Grbavica".



- 17:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #
da i tebe malo pozdravim! stvarno si bio u YU? (Alterego iliti Celebrity 04.03.2006. 17:34)

- 17:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Suradnja Pule i Motovuna ?!

Lijepo je vidjeti vijest kako dva eminentna hrvatska filmska festivala surađuju. Naime uvijek je bilo neke "čudne prašine" oko ta dva festivala koji su po svojim koncepcijama disparatni.
Ili je Motovun bio oporben (malo je jedan pa drugi festival u milosti vlasti) pa je dobivao manje love ili je Pula bila ljubomorna na program i većinom mladu publiku koja se okuplja na petodnevnom happeningu u Montoni, ili su oni filmovi koji su svojom kvalitetom odskakali od ostalih u Puli bili "čudno" izgubili, a potom dobili neko od priznanja u Motovunu.

Uglavnom prije dva dana održan je sastanak na razini vodstva tih dvaju festivala u Zagrebu na kojem se kako kažu agencije razgovaralo o koncepcijama tih dvaju festivala. Cijeli taj sastanak je održan pod kapom Ministarstva kulture, koja je dosad svojim kontroverznim odlukama razjedinjavala ta dva festivala kojima je po meni suđeno da surađuju.
Ipak smo mi premala zemlja da bi se non stop svadili. I što se utvrdilo? Pa kažu, datumi održavanja tih dvaju festivala. No tu nije ništa novo (Festival igranoga filma u Puli počet će 15. srpnja i trajat će do 22. srpnja, dok će se Motovunski filmski festival održati od 24. do 28. srpnja 2006.). Novo je da su dogovarali se o koncepcijama festivala i o podršci domaćoj produkciji (i opet je to već otprije poznata stvar).

Eto bitno je još spomenuti da su sastanku prisustvovali pomoćnik ministra Srećko Šestan, zatim Rajko Grlić i Ljiljana Radić Kišević, predstavnici Motovunskog filmskog festivala, te Mladen Lucić i Zlatko Vidačković, ravnatelj i umjetnički ravnatelj Festivala igranoga filma u Puli.
Nadam se da će ove šture informacije ipak biti podebljane uskoro na kakvoj pressici jer ovo što je rečeno za medije svelo bi se na onu latinsku "dictum de omni et de nullo" (ili u prijevodu, kada se mnogo govori, ali bez pravog sadržaja). :)


- 12:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #
samo tako naprijed. to je najbitnije. ž (Johnny 04.03.2006. 13:02)

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.03.2006.

Nema novog ST filma ?!?

Dakle bilo je unazad podosta spekulacija i pomalo veselja (ako oko ničega onda oko odlaska ekipe koja je zaustavila ST serijal) oko mogućeg snimanja novog filma iz ST serijala.

No ako je suditi po vijesti koju je plasirao web site CinemaBlend od ... tresla brda rodio se miš.
Naime za posljednji broj sci-fi magazina Dreamwatch u interviewu sa Dougom Mirabellom (asistentom producenta Ricka Bermana) je objavio kako je scenario Jendresena odbačen i da nema izglednih planova da se krene snimati novi ST film u doglednoj budućnosti.

On je također odbacio i glasine koje su išle oko Patricka Stewarta i mogućeg pojavljivanja ekipe ST NG time što je istaknuo da je vjerojatnije Patrick bio izvučen iz konteksta od nekog reportera i ono što je on rekao da je bilo nategnuto u senzacionalističke svrhe, te da postoji eventulano šansa da se Patrick Stewart pojavi ponovno u ulozi capt. Jean Luca sa lovom koja se vrti oko Profe X-a.

I tako dakle sve je izglednije da se jedan uspješni serijal, unatoč željama ogromnog broja fanova diljem svijeta za oživljavanjem, bliži momentu kliničke smrti. A ja bih toliko želio još vidjeti jednom u onom kostimiću Jolene Blaclok, no puste želje pusti .... ! :(

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.03.2006.

Top 10 najgledanijih filmova u Hrvatskoj protekli vikend

1. Hoodwinked, 7.642 gledatelja
2. Memoirs of a Geisha, 7.394 gledatelja
3. Hostel, 3.534 gledatelja
4. Rumor Has It..., 3.416 gledatelja
5. Što je muškarac bez brkova, 2.761 gledatelj
6. Pride and Prejudice, 2.162 gledatelja
7. Brokeback Mountain, 1.864 gledatelja
8. Chicken Little, 1.826 gledatelja
9. Promise, The/Wu ji, 1.494 gledatelja
10. Casanova, 1.413 gledatelja

... Crvenkapa i dalje šiša no ja bih samo dodao da ipak protekli vikend su u cijelosti bili najgledaniji filmovi Dox-a. Rezultat je time vredniji jer je riječ o filmovima koji nisu komercijalni, rađeni u prosjeku bez velika budgeta, a i na kraju su dokumentarci.
Preporuka tjedna je "Capote". Hmm tko zna možda ćete vidjeti jednog od dobitnika nagrada Oscar koje se dodjeljuju vikend koji slijedi.


- 11:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #
baš sam jučer dobila pošilju divixa sa nekima od ovih an listi :) (eh da sandra se vratila na moj blog :)))) (Nenya 02.03.2006. 11:50)

a gdje su tu bogorodica i četverored...? (tabularasa 03.03.2006. 20:53)

Ma crvenkapica je zakon,fora blog!! (girl 04.03.2006. 17:46)

- 11:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.03.2006.

Top 10 USA Box Officea protekli vikend

1. Madea's Family Reunion, 30.3 miliona US$
2. Eight Below, 15.8 miliona US$
3. Pink Panther, 11.3 miliona US$
4. Date Movie, 9.22 miliona US$
5. Curious George, 7 miliona US$
6. Firewall, 6.3 miliona US$
7. Final Destination, 35.3 miliona US$
8. Doogal, 3.6 miliona US$
9. Running Scared, 3.1 miliona US$
10. Freedomland, 2.9 miliona US$

... još jedna komedijica u nizu na čelu povorke. Nekako je shodno za primjetiti kako prvih pet filmova box officea su komedije, pa onda jedan triler pa hororac. Ili to ili prvih pet su horori. Nakako u pravilnim cikličkim razmacima se smjenjuju komedije sa hororima. Vidi se tko diktira tempo!
Jedina komedija koja bi mogla biti zanimljiva s ovog popisa je Pink Panther. A za one koji žele saznati više o prvom, donosim link na trailer prvoplasiranog.


- 12:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #
pozdrav! urednik sam jednog časopisa kulture i društvenih pitanja iz čakovca, koji će se distribuirati po fakultetima, knjižnicama, klubovima mladih diljem hrvatske.želiš li pisati za nas?nažalost, časopis je u početnoj fazi razvoja, pa ti ne mogu ponuditi više od 25kn po kartici teksta.javi jesi li za suradnju, jer prvi broj izlazi u travnju, a čovjek koji je trebao pisati o filmu, zbog prezaposlenosti je odustao.inače, suradnici na prvom broju su nam, između ostalih, mario kovač, dorino manzin, aleksandar štulhofer... (igor 01.03.2006. 18:25)

Pa taj Tyler Perry je stvarno faca: napiše scenarij, režira film, usput odglumi 5,6 uloga i pobere lovu. Da, zaboravih, we was poor, in da ghetto. A Oprah suosjeća, jer i njoj je tako bilo. Ma kladim se da ga je ona i ovaj put ugostila i pripomogla s ciljnom publikom known as stay-at-home mothers! Inače, blog ti je cool! (translator wannabe 01.03.2006. 20:08)

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>