subota, 04.03.2006.

Suradnja Pule i Motovuna ?!

Lijepo je vidjeti vijest kako dva eminentna hrvatska filmska festivala surađuju. Naime uvijek je bilo neke "čudne prašine" oko ta dva festivala koji su po svojim koncepcijama disparatni.
Ili je Motovun bio oporben (malo je jedan pa drugi festival u milosti vlasti) pa je dobivao manje love ili je Pula bila ljubomorna na program i većinom mladu publiku koja se okuplja na petodnevnom happeningu u Montoni, ili su oni filmovi koji su svojom kvalitetom odskakali od ostalih u Puli bili "čudno" izgubili, a potom dobili neko od priznanja u Motovunu.

Uglavnom prije dva dana održan je sastanak na razini vodstva tih dvaju festivala u Zagrebu na kojem se kako kažu agencije razgovaralo o koncepcijama tih dvaju festivala. Cijeli taj sastanak je održan pod kapom Ministarstva kulture, koja je dosad svojim kontroverznim odlukama razjedinjavala ta dva festivala kojima je po meni suđeno da surađuju.
Ipak smo mi premala zemlja da bi se non stop svadili. I što se utvrdilo? Pa kažu, datumi održavanja tih dvaju festivala. No tu nije ništa novo (Festival igranoga filma u Puli počet će 15. srpnja i trajat će do 22. srpnja, dok će se Motovunski filmski festival održati od 24. do 28. srpnja 2006.). Novo je da su dogovarali se o koncepcijama festivala i o podršci domaćoj produkciji (i opet je to već otprije poznata stvar).

Eto bitno je još spomenuti da su sastanku prisustvovali pomoćnik ministra Srećko Šestan, zatim Rajko Grlić i Ljiljana Radić Kišević, predstavnici Motovunskog filmskog festivala, te Mladen Lucić i Zlatko Vidačković, ravnatelj i umjetnički ravnatelj Festivala igranoga filma u Puli.
Nadam se da će ove šture informacije ipak biti podebljane uskoro na kakvoj pressici jer ovo što je rečeno za medije svelo bi se na onu latinsku "dictum de omni et de nullo" (ili u prijevodu, kada se mnogo govori, ali bez pravog sadržaja). :)


- 12:11 - Komentari (1) - Isprintaj - #
samo tako naprijed. to je najbitnije. ž (Johnny 04.03.2006. 13:02)

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>