16

subota

prosinac

2006

BEZ NASLOVA...

Upravo gledam "Misiju" s Jeremy Ironsom i Robertom De Nirom... Prekrasna, divlja priroda, živopisni Indijanci, prekrasna Morriconneova glazba...Mir i sklad prirode i čovjeka, život lišen materijalnih bogatstava, trud nekoliko Isusovaca - entuzijasta da se zbliže s plemenom Guarrani - narušen najezdom "demokrata" koji stižu da im donesu boljitak... Prokleta ljudska pohlepa i uništavanje svega što se ne uklapa u njihovo poimanje civilizacije...

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Jučer je završio BB - dnevno-poučni spektakl RTL-a. Lovu odnio tupko, koji je bio toliko lijen - raditi, prati se, govoriti, misliti (no dobro, to mu se ne može zamjeriti, jer nema s čime). A simpatični, dobroćudni medo Tomica ostao je - kratkih rukava. Tako to ide u životu - što se manje trudiš - prije ti padne u krilo...
Zmaja otišla na rođendan, sutra ide na drugi, zauzeta je k'o ministrica, cijelo jutro zvrcka mobitel. Cura se namirisala, sredila frizuru, navješala na ruke peruanske narukvice, obukla se u kombinaciju army-safari stila...Sad je trenutno - divna tišina u kući. Hvala bogu, ove godine nema više natjecanja, pa dijete malo uživa u društvenom životu.
Pajo i njegovi "popušili" prve mečeve, dobili su samo u paru. Dvojica iz ekipe im se nisu ni pojavila. Kad je u pojedinačnom, počeo "prati" protivnika zaboljelo ga u preponi i - jedva je dovršio partiju (toliko o kondiciji).
Danas sam zujala sa Zmajom po gradu. Odurna magluština, činilo mi se da su svi izašli na ulicu i u trgovine. U jednom dućanu, neki debeli lik, s rukama u džepovima, besramno nas je nabio na pult, na što sam ja besramno komentirala da - debeli ne bi trebali u ovo doba godine zalaziti u trgovine. Čuo me i pocrvenio do tustih ušiju.
Pred Singapoore-shopom, veliki Djed Mraz, uporno pjeva "Yellow rose of Texas", što mi se baš ne uklapa u božićni štimung. No klinci prolaze i gledaju ga oduševljeno, poneki se i zalete, jer je na pola nogostupa (sad sam se sjetila mog bratića, koji je u velikoj robnoj kući, zaletivši se u lutku - rekao - "teta, pardon").
Na kraju smo našle - čupavog medu koji leži potrbuške na jastuku i pritiskom na označeno mjesto - hrče. Kupili smo ga Paji - pod bor.
Nemam nekako danas inspiracije za pisanje, pospana sam i fali mi nešto slatko, a ne znam što.
Idem upregnuti mozak i smisliti što bi to moglo biti...
Pozdrav svima
wavenutkissmah

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge




<< Arhiva >>