DVD KUČE

subota, 17.10.2009.

O NAMA

Jedno od najstarijih Dobrovoljno vatrogasnih društava ne samo u Gradu Vel. Gorici već i u Hrvatskoj, osnovano davne 1897.g. a prema sačuvanoj staroj vatrogasnoj štrcaljki znamo da je djelovalo čak i 1890.g.
Društvo njeguje neprekinuti rad na preventivi i zaštiti od požara ali u posljednjih desetak godina i sve većoj angažiranosti u radu s vatrogasnom mladeži.
Između dvije ekipe djece i dvije ekipe mladeži ističu se posebno ekipa mladeži ženske koja je već 4 godine aktualni prvak grada Velike Gorice, doprvak Zagrebačke županije i u srebrnoj desetini Republike Hrvatske.
Njihov rad ali i rezultati ne bi bili vjerojatno ovakvi da DVD Kuče ne ulaže sve napore kako bi im se omogućio nesmetani rad na vježbanju i radu, te im se je stoga nabavila sva potrebna oprema i sprave za vježbanje, novi poligon za vježbu s preprekama te kompletna radna oprema.
Društvo broji trenutno 230 članova; od toga 40 pripadnika djece i mladeži sa položenim ispitom, 40 aktivnih članova od toga 15 operativnih, 10 rezervnih članova i 140 pomažućih.
Svi aktivni članovi imaju minimalno položeno zvanje vatrogasca pa do višeg vatrogasnog časnika 1. klase. sretan

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #