Linkovi
Photobucket Photobucket

DVD DP
DVD DEANOVEC
[URL=http://dvdlaktec.blog.hr]DVD LAKTEC[/URL

barbara.zolic1@gmail.com


Photobucket

Dobrovoljno vatrogasno društvo Johovec osnovano je 1954 godine u kući Bujić Mije. Tog dana okupili su se osnivači DVD-a i to: Bezjak Josip, Piškorić Josip, Babić Stjepan, Babić Mirko, Meštrović Stjepan, Bujić Stjepan, Rupčić Franjo, Piljek Milan, Horvat Stjepan, Rupčić Josip i dr.
Od te godine pa do danas kroz društvo je prošlo 120 članova, što aktivnih što podupirajućih, dok je trenutno stanje u matičnoj knjizi 45 članova i to uglavnom aktivnih.
Društvo se ponosi brojem školovanih časnika, vatrogasaca i vatrogasne mladeži, a posebno ženskim vatrogasnim odjeljenjem jedinim na području VZO Križ.
Najbolji rezultati djelovanja postignuti su u preventivnom djelovanju što dokazuje i mali broj požara na području djelovanja.
Društvo djeluje na području sela Johovec, ali po potrebi i na širem području Općine Križ, sa sjedištem u vatrogasnom domu u Johovcu.
Prvu vatrogasnu opremu vatrogasci su nabavili velikim djelom vlastitim sredstvima članova i samih mještana sela Johovec, dok je manji dio sredstava dodjeljen od raznih sponzora.
Tako je nabavljen pompni agregat "Rakovica" sa 4 usisne cijevi Ø 52 mm, 100 m tlačnih cijevi, jednu razdjelnicu i dvije mlaznice. Vatrogasna odijela su nabavljena isključivo sredstvima zarađenim radom samih vatrogasaca, čiščenjem kanala.

DRUÅ TVENI DOM JOHOVEC

Već 1966 godine počelo je sa izgradnjom novog vatrogasnog doma koji je dovršen i pušten u nužni rad kroz naredne tri godine.


U periodu povoljne eksplatacije vatrogasnog doma, organizacijom vatrogasnih zabava i proslava, društvo doživljava svoj procvat, tako da je 1972. godine vlastitim sredstvima uz malu pomoć donatora kupljen pumpni agregat "Magirus" i "Honda" sa pratećom opremom.


Tijekom osamdesetih godina nastavlja se dobar rad društva, pa je u tom periodu izvedena rekonstrukcija krovišta vatrogasnog doma, stavljena fasada, izgrađeno proširenje doma i generalno uređenje unutrašnjosti i okoline istog.
Krajem osamdesetih nabavljeni su i novi kombinizoni te zaštitne kacige, opasači i oznake.

Tijekom burnih devedesetih društvo prolazi određenu stagnaciju i lagano propadanje jer je većina članova sudjelovala u Domovinskom ratu.
Društvo doživljava kontinuirani preporod, rast i razvoj izborom nove uprave društva izborom nove uprave sastavljene od mladih vatrogasnih dočasnika i ispitanih vatrogasaca.
Tako je prelaskom u novo tisućljeće društvo krenulo u znatne zahvate na vatrogasnom domu, pa je u isti uveden gradski plin i voda, izgrađeno plinsko grijanje sa novim plinskim pećima, generalno uređena kuhinja i unutrašnjost vatrogasnog doma.
Kako se nebi radilo samo na vatrogasnom domu društvo je osiguralo dio sredstava i za nabavku novih vatrogasnih radnih odora za 30 članova, pa tako sva tri odjeljenja muški A, muški B i naravno žene A imaju nove odore čime dostojno prezentiraju naše društvo.
Planovi za blisku budućnost su nabavka kombi vozila, koje je osnovni nedostatak za društvo zbog problema prijevoza pri odlasku na vatrogasna kup natjecenja diljem Lijepe naše, izgradnja spremišta i garaže za vozilo, sanacija vatrogasnog tornja sa ugradnjom sirene, te uređenje vatrogasnog poligona.


Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Johovec

27.08.2010., petak

Natjecanja u HRŽENICI i JUROVSKOM BRODU.....

Protekli vikend nastupili smo na natjecanjima u HRŽENICI i u JUROVSKOM BRODU, na oba natjecanja nastupila je naša Muška A ekipa.....

Photobucket


....no prije natjecanja smo otišli na kupanje u VARAŽDINSKE TOPLICE, koje su nam bile usput prema Hrženici.....

.........e tamo smo se "fakat izludirali"................

Photobucket


..... a valjalo se na kraju i dobro najesti........

Photobucket


Nakon 4-5 sati neprekidnog skakanja u olimpijski bazen, spuštanja niz tobogan i međusobnog potapljanja,,,, otišli smo na spomenuto natjecanje....

.....odradili smo odličnu vježbu (32.00 sec) i s tim vremenom zauzeli 1. mjesto.....

Nastupili smo i u SUPERKUPU..., kojeg smo na kraju i osvojili, te dobili novčanu nagradu od 500 kn i unikatni drveni pehar.....

U prvom krugu smo bili bolji od KUNOVCA, u polufinalu bolji od GLAVNIČICE (inače drugoplasirane u kupu), i u finalu bolji od TURNAŠICE...

Photobucket


........Drugi dan smo otišli na natjecanje u JUROVSKI BROD....

.....Zauzeli smo 3. mjesto u poretku sa vremenom od 33.6 sec, iza pobjednika Oštarija te Jurovskog Broda....


Nastupili smo i u SUPERKUPU, te smo ga i ovdje osvojili, te opet zaradili 500 kn,,,,,

.... U prvom krugu dobili samo dečke iz JUROVA, zatim u polufinalu bolji smo bili od ekipe iz Slovenije (PGD SUHOR), te u finalu bolji od DONJEG MEKUŠJE.....

.....dakle, protekli vikend nam je bio i više nego uspješan... jer, osvojili smo ukupno 4 pehara, te dva puta po 500 kn.....

Sljedeći vikend nam dolazi natjecanje u D. TREBARJEVU, 4.kolo Kupa HVZ-a na kojem ćemo nastupiti opet sa Muškom A ekipom, te sa Ženskom B ekipom....

POZDRAV DO SLJEDEĆIH NOVOSTI IZ NAŠEG DVD-a !!!!!!!!!!!

- 18:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

20.08.2010., petak

NATJECANJE U SVETOM ĐURĐU.....

Po prvi puta smo nastupili na ovom natjecanju..... naime, privukla nas je disciplina "SVI ZNAJU SVE" (izvlačenje uloga)...

Najprije smo nastupili u svojoj kategoriji (muški A)... gdje smo odradili vježbu za 33,6 sec...

Pojeli si, malo i popili... i promatrali nastupe ostalih ekipa ... (obzirom da smo mi među prvima odvježbali)...

Photobucket

Photobucket


Nakon što su svi odvježbali vježbe po svojim kategorijama, slijedilo je "SVI ZNAJU SVE".....

Prvi smo nastupili mi..... krenemo izvlačit uloge... kad ono... nitko ne izvuče svoju... ništa, nije bilo puno vremena za dogovore... posložili opremu i nekako to odvježbali.....

.......na kraju vrijeme vježbe 54,9 + 20 kaznenih sec.....


..... UBOJITI TANDEM ........

Photobucket

Na kraju..... u svojoj kategoriji 1. ,,,,, i osvajamo pehar za prvo mjesto, te Prijelazni pehar kupa....

...u kategoriji izvlačenja uloga također 1. ,,,,, gdje osvajamo set od 10 majica (vatropromet).....

...sljedeći vikend planiramo otići na natjecanja u Hrženicu i u Jurovski Brod.....

POZZZZZ do novog izvještaja sa natjecanja............- 23:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

11.08.2010., srijeda

NEMA PREDAHA..... SVAKI VIKEND SMO NA NATJECANJU...

Nakon dužeg nejavljanja... odnosno izvještavanja o radu u našem DVD-u (razlog: more, godišnji odmori),,,, evo nas opet natrag........

Što se događalo u DVD-u u proteklih mjesec dana, tj. od održavanja našeg Kupa?!

Pa krenimo redom.............

...Nakon završetka kupa neki od nas su otišli na more, na "zasluženi" odmor........ Ali treninzi nisu stali, naime, ostatak ekipe koja je ostala kod kuće pomješala se .....(cure i dečki), i trenirala "punom parom".... jer trebalo je otići na natjecanja kod naših prijatelja u HAGANJ i ODRANSKI OBREŽ........

....Pa je tako naša "miješana" ekipa najprije nastupila u Hagnju..... i ostvarila vrijeme od 38 sec (neznam točno koliko desetinki, stotinki).... i zauzela 4.mjesto.....(prvo mjesto je bilo, koliko sam čuo 37 sec, a drugo, treće i naše četvrto 38...... dakle, uz mrvicu sreće ugrabili bi i 1.mjesto...)S

Slijedio je Odranski Obrež, gdje je također nastupila mješana ekipa.... i gdje im je uz V1 i C1, (nismo nastupili ni u Hagnju , nedostajao i N1.....)!

...Ali bez obzira na to dečki su odradili odličnu vježbu, koja je bila gotova za 35 sec, (vodna na 32 ili 33... neznam točno... i s tim bi vremenom bili 2.), no međutim potkrala se greška, plus 10 kaznenih sekundi, te tako zauzimamo 12.mjesto!


Nakon toga slijedilo je natjecanje u DONJEM MEKUŠJU...... gdje smo napokon bili kompletni.....

Photobucket

Photobucket


....Odradili smo vježbu za 36 sec... (svi nezadovoljni,,, obzirom da znamo koliko zapravo možemo, ali opet, pronalazimo utjehu u tome što cijeli protekli mjesec nismo vježbali u kompletnom sastavu... pa nas tako ovo vrijeme netreba puno ni čuditi...) .......... Štafetu smo otrčali za 54.9,,,,, i zauzimamo ukupno 2.mjesto!!!!!

Photobucket


Još smo protekli vikend nastupili i na Memorijalu u ANDRILOVCU ............
.....vježba nešto bolja nego na prethodnom natjecanju... 34,4 i zauzimamo ponovno 2.mjesto,,, iza pobjednika Memorijala,,, Paukovca (čestitke dečkima)!

Photobucket


.....Sve u svemu:- činjenica je da smo malo "pali" u formi, čega smo i sami svjesni..... ali iz treninga u trening se to polako vraća, i vjerujem da ćemo se ubrzo vratiti u formu od 6. mjeseca (prije našeg kupa i prije mora) kad smo na treninzima vježbe u većini završavali od 28 do 32 sekunde!!!

Eto to je sve za ovaj put..... VEEEEEEEELIKI POZDRAV od ekipe Johovca!!!


- 15:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NATJECATELJSKE DESETINE DVD-a JOHOVEC u 2011.g.
MUŠKA A EKIPA:

Z - Minčir Tomislav
S - Bašica Ivan
T - Salopek Matija
N1 - Rupčić Željko
N2 - Salopek Tomislav
V1 - Starčević Mišo
V2 - Žabčić Marin
C1 - Starčević Goran
C2 - Smiljanić DanijelŽENSKA A EKIPA:

Z - Smiljanić Kristina
S - Jakšić Grozdana
T - Valentić Tanja
N1 - Brkanić Petra
N2 - Brkanić Nikolina
V1 - Jalžečić Maja
V2 - Piljek Sabina
C1 - Horvat-Ciglanečki Kristina
C2 - Valentić MarijanaMUŠKA B EKIPA:

Z - Vujica Stjepan
S - Pranjić Damir
T - Starčević Marko
N1 - Novosel Ivica
N2 - Stjepanović Mato
V1 - Rupčić Vlado
V2 - Brkanić Josip
C1 - Pranjić Željko
C2 - Čančar JosipŽENSKA B EKIPA:

Z - Starčević Mira
S - Smiljanić Nevenka
T - Pranjić Jozefina
N1 - Rupčić Gabriela
N2 - Brkanić Ljiljana
V1 - Pranjić Ksenija
V2 - Stjepanović Anica
C1 - Stanić Štefica
C2 - Meštrović Marica


barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com