Linkovi
Photobucket Photobucket

DVD DP
DVD DEANOVEC
[URL=http://dvdlaktec.blog.hr]DVD LAKTEC[/URL

barbara.zolic1@gmail.com


Photobucket

Dobrovoljno vatrogasno društvo Johovec osnovano je 1954 godine u kući Bujić Mije. Tog dana okupili su se osnivači DVD-a i to: Bezjak Josip, Piškorić Josip, Babić Stjepan, Babić Mirko, Meštrović Stjepan, Bujić Stjepan, Rupčić Franjo, Piljek Milan, Horvat Stjepan, Rupčić Josip i dr.
Od te godine pa do danas kroz društvo je prošlo 120 članova, što aktivnih što podupirajućih, dok je trenutno stanje u matičnoj knjizi 45 članova i to uglavnom aktivnih.
Društvo se ponosi brojem školovanih časnika, vatrogasaca i vatrogasne mladeži, a posebno ženskim vatrogasnim odjeljenjem jedinim na području VZO Križ.
Najbolji rezultati djelovanja postignuti su u preventivnom djelovanju što dokazuje i mali broj požara na području djelovanja.
Društvo djeluje na području sela Johovec, ali po potrebi i na širem području Općine Križ, sa sjedištem u vatrogasnom domu u Johovcu.
Prvu vatrogasnu opremu vatrogasci su nabavili velikim djelom vlastitim sredstvima članova i samih mještana sela Johovec, dok je manji dio sredstava dodjeljen od raznih sponzora.
Tako je nabavljen pompni agregat "Rakovica" sa 4 usisne cijevi Ø 52 mm, 100 m tlačnih cijevi, jednu razdjelnicu i dvije mlaznice. Vatrogasna odijela su nabavljena isključivo sredstvima zarađenim radom samih vatrogasaca, čiščenjem kanala.

DRUÅ TVENI DOM JOHOVEC

Već 1966 godine počelo je sa izgradnjom novog vatrogasnog doma koji je dovršen i pušten u nužni rad kroz naredne tri godine.


U periodu povoljne eksplatacije vatrogasnog doma, organizacijom vatrogasnih zabava i proslava, društvo doživljava svoj procvat, tako da je 1972. godine vlastitim sredstvima uz malu pomoć donatora kupljen pumpni agregat "Magirus" i "Honda" sa pratećom opremom.


Tijekom osamdesetih godina nastavlja se dobar rad društva, pa je u tom periodu izvedena rekonstrukcija krovišta vatrogasnog doma, stavljena fasada, izgrađeno proširenje doma i generalno uređenje unutrašnjosti i okoline istog.
Krajem osamdesetih nabavljeni su i novi kombinizoni te zaštitne kacige, opasači i oznake.

Tijekom burnih devedesetih društvo prolazi određenu stagnaciju i lagano propadanje jer je većina članova sudjelovala u Domovinskom ratu.
Društvo doživljava kontinuirani preporod, rast i razvoj izborom nove uprave društva izborom nove uprave sastavljene od mladih vatrogasnih dočasnika i ispitanih vatrogasaca.
Tako je prelaskom u novo tisućljeće društvo krenulo u znatne zahvate na vatrogasnom domu, pa je u isti uveden gradski plin i voda, izgrađeno plinsko grijanje sa novim plinskim pećima, generalno uređena kuhinja i unutrašnjost vatrogasnog doma.
Kako se nebi radilo samo na vatrogasnom domu društvo je osiguralo dio sredstava i za nabavku novih vatrogasnih radnih odora za 30 članova, pa tako sva tri odjeljenja muški A, muški B i naravno žene A imaju nove odore čime dostojno prezentiraju naše društvo.
Planovi za blisku budućnost su nabavka kombi vozila, koje je osnovni nedostatak za društvo zbog problema prijevoza pri odlasku na vatrogasna kup natjecenja diljem Lijepe naše, izgradnja spremišta i garaže za vozilo, sanacija vatrogasnog tornja sa ugradnjom sirene, te uređenje vatrogasnog poligona.


Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Johovec

17.02.2011., četvrtak

Natjecanje u Kebelju...(SLOVENIJA).....

......Evo napokon smo dočekali i to..... DVD Johovec je po prvi puta izašao na natjecanje izvan granica Republike Hrvatske....... točnije u SLOVENIJU !!!

.............dakle, prisustvovali smo "MEĐUNARODNOM TEKMOVANJU GASILCEV V SPAJANJU SESALNEGA VODA" ............

Osim nas, iz Hrvatske su još nastupili DVD Paukovec, te ženske ekipe DVD-a Donja Gračenica i DVD-a Zaprešić..........


Bilo je to za nas jedno novo i lijepo iskustvo..........


.........naime, postoje neke razlike.... ponajprije u opremi (drugačiji ključevi), natjecanje se odvija po "nokaut fazi" (na ispadanje), u točno određenom vremenu (2 minute) mora se posložiti oprema za početak vježbe,,,,, vrijeme od obje ekipe je prikazano na velikom ekranu,,,,,itd... sve u svemu ... jako zanimljivo i uzbudljivo!!!!!

Photobucket


Photobucket


......Pa smo tako mi u 1.krugu izvukli slovensku ekipu PGD NOVA CERKEV............naravno, pojma nismo imali o njima, tko su, koliko rade usis, itd...

.....napravili smo prvu vježbu za 20 sec, čista, druga je bila 24 + 10 sec greški....

........ispalo je da je ovo od 20 sec bilo dovoljno za prolaz u sljedeći krug :)))

......... i tako smo ispunili svoj zacrtani cilj (proći barem prvi krug) !


Photobucket


........slijedeći krug nam je donio za protivnika PGD REČICA OB SAVINJI,
.....za nas isto nepoznata ekipa........tu nam je vježba malo bolje sjela (18 sec, čista)... u drugoj su opet bile greške........ to vrijeme je bilo dovoljno da prođemo u 3.krug, tj. u "ČETVRTFINALE" !!!!!!!!!!

Photobucket

...........e daaaa,,,,,, u četvrtfinalu smo dobili ekipu PGD-a TINJE, izuzetno jaku ekipu, koja je prošle godine nastupala u Zaprešiću.... i bila jedno mjesto ispred nas..............

................prva vježba mi 18 sec, oni 16 sec.... ali obje ekipe imaju greške.... zatim se izvodi druga vježba......... pratili smo ih u stopu, čak i bili za nijansu ispred njih, spojili sve spojeve,,,,,,,,,, ka ono.... naš V2 nam daje znak da smo treći spoj spojili na jedan zub (zagrizlo je)..... i ništa vraćamo se popraviti.... spojimo opet taj spoj, i odradimo vježbu do kraja... oni su naravno već odavno u završnom stavu......

...........i da sad bude zanimljivo, i u drugoj vježbi su imali grešku.... i mi bi s ponovnim spajanjem prošli dalje... al sudi C1 grešku, (meni).... nepravilno nanošenje ključa na spoj prilikom ponovnog spajanja... (iskreno, nemam pojma jel bila ili nije.... vjerojatno je, s obzirom da su suci bili tokom cijele večeri fer i korektni i mišljenja sam da su odlično odradili svoj posao) ...............


....ništa, ispali smo u četvrtfinalu od bolje ekipe ... u tom trenutku..... skinuli opremu i pogledali natjecanje do kraja....

.....kasnije smo stekli i nova prijateljstva i poznanstva... s domaćinima (PGD KEBELJ), koji su nas stvarno lijepo dočekali i ugostili.....

Photobucket

.........eto, sve u svemu...... mi smo zadovoljni s našim nastupom.... dogurali smo do 3. kruga (četvrtfinala),,, malo je falilo da napravimo i pravo iznenađenje i odemo dalje, dakle, osvojimo jedno od prva tri mjesta...

Photobucket

VEEEEEEEEELIKI POZZZZZZZ IZ JOHOHOHOHOHOVCCCCCA........- 21:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NATJECATELJSKE DESETINE DVD-a JOHOVEC u 2011.g.
MUŠKA A EKIPA:

Z - Minčir Tomislav
S - Bašica Ivan
T - Salopek Matija
N1 - Rupčić Željko
N2 - Salopek Tomislav
V1 - Starčević Mišo
V2 - Žabčić Marin
C1 - Starčević Goran
C2 - Smiljanić DanijelŽENSKA A EKIPA:

Z - Smiljanić Kristina
S - Jakšić Grozdana
T - Valentić Tanja
N1 - Brkanić Petra
N2 - Brkanić Nikolina
V1 - Jalžečić Maja
V2 - Piljek Sabina
C1 - Horvat-Ciglanečki Kristina
C2 - Valentić MarijanaMUŠKA B EKIPA:

Z - Vujica Stjepan
S - Pranjić Damir
T - Starčević Marko
N1 - Novosel Ivica
N2 - Stjepanović Mato
V1 - Rupčić Vlado
V2 - Brkanić Josip
C1 - Pranjić Željko
C2 - Čančar JosipŽENSKA B EKIPA:

Z - Starčević Mira
S - Smiljanić Nevenka
T - Pranjić Jozefina
N1 - Rupčić Gabriela
N2 - Brkanić Ljiljana
V1 - Pranjić Ksenija
V2 - Stjepanović Anica
C1 - Stanić Štefica
C2 - Meštrović Marica


barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com