Linkovi
Photobucket Photobucket

DVD DP
DVD DEANOVEC
[URL=http://dvdlaktec.blog.hr]DVD LAKTEC[/URL

barbara.zolic1@gmail.com


Photobucket

Dobrovoljno vatrogasno društvo Johovec osnovano je 1954 godine u kući Bujić Mije. Tog dana okupili su se osnivači DVD-a i to: Bezjak Josip, Piškorić Josip, Babić Stjepan, Babić Mirko, Meštrović Stjepan, Bujić Stjepan, Rupčić Franjo, Piljek Milan, Horvat Stjepan, Rupčić Josip i dr.
Od te godine pa do danas kroz društvo je prošlo 120 članova, što aktivnih što podupirajućih, dok je trenutno stanje u matičnoj knjizi 45 članova i to uglavnom aktivnih.
Društvo se ponosi brojem školovanih časnika, vatrogasaca i vatrogasne mladeži, a posebno ženskim vatrogasnim odjeljenjem jedinim na području VZO Križ.
Najbolji rezultati djelovanja postignuti su u preventivnom djelovanju što dokazuje i mali broj požara na području djelovanja.
Društvo djeluje na području sela Johovec, ali po potrebi i na širem području Općine Križ, sa sjedištem u vatrogasnom domu u Johovcu.
Prvu vatrogasnu opremu vatrogasci su nabavili velikim djelom vlastitim sredstvima članova i samih mještana sela Johovec, dok je manji dio sredstava dodjeljen od raznih sponzora.
Tako je nabavljen pompni agregat "Rakovica" sa 4 usisne cijevi Ø 52 mm, 100 m tlačnih cijevi, jednu razdjelnicu i dvije mlaznice. Vatrogasna odijela su nabavljena isključivo sredstvima zarađenim radom samih vatrogasaca, čiščenjem kanala.

DRUÅ TVENI DOM JOHOVEC

Već 1966 godine počelo je sa izgradnjom novog vatrogasnog doma koji je dovršen i pušten u nužni rad kroz naredne tri godine.


U periodu povoljne eksplatacije vatrogasnog doma, organizacijom vatrogasnih zabava i proslava, društvo doživljava svoj procvat, tako da je 1972. godine vlastitim sredstvima uz malu pomoć donatora kupljen pumpni agregat "Magirus" i "Honda" sa pratećom opremom.


Tijekom osamdesetih godina nastavlja se dobar rad društva, pa je u tom periodu izvedena rekonstrukcija krovišta vatrogasnog doma, stavljena fasada, izgrađeno proširenje doma i generalno uređenje unutrašnjosti i okoline istog.
Krajem osamdesetih nabavljeni su i novi kombinizoni te zaštitne kacige, opasači i oznake.

Tijekom burnih devedesetih društvo prolazi određenu stagnaciju i lagano propadanje jer je većina članova sudjelovala u Domovinskom ratu.
Društvo doživljava kontinuirani preporod, rast i razvoj izborom nove uprave društva izborom nove uprave sastavljene od mladih vatrogasnih dočasnika i ispitanih vatrogasaca.
Tako je prelaskom u novo tisućljeće društvo krenulo u znatne zahvate na vatrogasnom domu, pa je u isti uveden gradski plin i voda, izgrađeno plinsko grijanje sa novim plinskim pećima, generalno uređena kuhinja i unutrašnjost vatrogasnog doma.
Kako se nebi radilo samo na vatrogasnom domu društvo je osiguralo dio sredstava i za nabavku novih vatrogasnih radnih odora za 30 članova, pa tako sva tri odjeljenja muški A, muški B i naravno žene A imaju nove odore čime dostojno prezentiraju naše društvo.
Planovi za blisku budućnost su nabavka kombi vozila, koje je osnovni nedostatak za društvo zbog problema prijevoza pri odlasku na vatrogasna kup natjecenja diljem Lijepe naše, izgradnja spremišta i garaže za vozilo, sanacija vatrogasnog tornja sa ugradnjom sirene, te uređenje vatrogasnog poligona.


Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Johovec

23.05.2011., ponedjeljak

NAKON DUUUUGO VREMENA................

Evo nas opet nakon dugog vremena sa novim vijestima i događanjima u našem DVD-u..........

Pa krenimo redom............ :

Nedugo nakon natjecanja u Sloveniji nastupili smo na Zimskom kupu u LESKOVCU (kraj Varaždina), gdje smo izveli solidnu vježbu, završivši usis za 18.7 sec......... i s tim vremenom zauzeli 2. mjesto, bolji su bili dečki iz Turnašice, kojima ovom prilikom još jednom čestitamo!!!!!!!!

Photobucket


........... Nakon toga je uslijedila GODIŠNJA SKUPŠTINA, koju su nam uveličali načelnica Općine Križ sa nekoliko predstavnika općinskog vijeća Općine Križ, predstavništvo VZO-a Križ, te naši prijatelji iz raznih prijateljskih društava........

...........Na dotičnoj skupštini je došlo i do nekih promjena u rukovodstvu DVD-a, pa su tako razriješeni "stari" i izabrani "novi" tajnik i dozapovjednik!

Kasnije, nakon završetka svečanog dijela nastavljeno je druženje uz dobru muziku i ples.......

...Obzirom da sam zaboravio napunit bateriju za fotič... uskračeni smo za slike sa skupštine...


........Nadalje, nastupili smo na Memorijalu u Zelini sa sve naše 3 ekipe.....
Žene B su osvojile 3.mjesto u svojoj kategoriji, Muški B 2.mjesto.... a mi, Muški A ono nesretno 4.mjesto...... da stvar bude gora.... izgubili smo treće mjesto za samo 0.02 sekunde, naše vrijeme je bilo 18.42, a treće mjesto 18.40.......... ništa, čestitali smo dečkima iz OTOKA jer su ovaj put bili bolji i uspješniji od nas.....

..............ŽENE B............
Photobucket

................MUŠKI A...........
Photobucket


Photobucket


.....Nakon toga je uslijedila poduža stanka, obzirom da nije bilo natjecanja........ ali sa treninzima se naravno nije stalo,,,,, sve naše ekipe su i dalje nastavile trenirati i spremati se za nadolazeću sezonu.....

...Pa je tako malo po malo došo na red i kup u Oštarijama, gdje smo nastupili sa Muškom A ekipom, u malo izmjenjenom sastavu.....

.....postigli smo dosta dobro vrijeme vježbe..... 33.50 sec. i štafetu od 53.90, ali to je bilo dovoljno za tek 6.mjesto,,,,,,,,,, ušli smo i u superkup, tj. spajanje usisa, gdje smo bili 3.

Photobucket


Ubrzo je slijedio KUP DALMACIJE, koji se ove godine održavao u VRANJICU,,,,, nastupili smo sa dvije naše ekipe, Muški A i Žene B (odlučeno je da sa te dvije ekipe nastupimo na svih 5 kupova HVZ-a ove godine).....

.....eeeeeeeeee da, NISMO SE BAŠ PROSLAVILI..... pogotovo mi, Muški A, štoviše predstavili smo se kao neki početnici, kao netko ko je tek počeo sa vježbanjem...... vrijeme vježbe 40.00 sec, +30 kaznenih sekundi.... s čime smo zauzeli tek 18. mjesto.......

Photobucket

......Žene B su nam prošle nešto bolje, ali za njih, isto kao i za mene...... pomalo razočaravajuče, očekivali smo ipak malo više.... naime vježbu su odradile za 53.00 sec, nije to sad neko savršeno vrijeme, ali s tim vremenom bi bile ni manje ni više nego 1.,,,,,,,, ALI, opet ALI..... dogodio se kiks u Navali, jedna C cijev je ostala spojena na jedan zub, što donosi 20 kaznenih sekundi,,,,, tako da ništa od pehara......

Photobucket.....i zadnje što je bilo, bio je kup kod naših susjeda u DEANOVCU, gdje smo branili prijelazni pehar koji smo osvojili prošle godine.....

...pehar nažalost nismo obranili..... bili smo 2., s vremenom od 32.20 sec,,, bolji su bili dečki iz BIJELE GORICE za 0.50 sec, ovom im prilikom čestitamo na uspjehu.....

Photobucket


....... Veterani, Muški B su zauzeli 3. mjesto u svojoj kategoriji s vremenom 43.40 sec..............................

Photobucket


........... ALI su nam zato naše Žene B osvojile 1. mjesto i srušile svoj osobni rekord na nekom natjecanju.... izvele su vježbu za 45.00 sec, što je savršeno vrijeme za kategoriju ŽENE B..........., i kao njihov trener sam izuzetno ponosan na njih, ........... te žene treniraju 2 - 3 puta tjedno, ulažu maksimalan trud u te vježbe, disciplinirane su i sposobne za velike stvari (što se tiče vatrogasnih natjecanja).........

........... Vjerujem da ni ovo vrijeme od 45.00 neče dugo biti njihov rekord, osobno znam da mogu još bolje i da ovo nije slučajno......

Photobucket

Photobucket

...............na kraju u Deanovcu osvojeno 1., 2., i 3., mjesto..... sve u svemu........ ODLIČAN REZULTAT ZA NAŠ DVD!!!!!!!!!!

Photobucket

........pozzzzzzzzzzz do sljedečih novosti..........!!!!!!!!

- 21:27 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NATJECATELJSKE DESETINE DVD-a JOHOVEC u 2011.g.
MUŠKA A EKIPA:

Z - Minčir Tomislav
S - Bašica Ivan
T - Salopek Matija
N1 - Rupčić Željko
N2 - Salopek Tomislav
V1 - Starčević Mišo
V2 - Žabčić Marin
C1 - Starčević Goran
C2 - Smiljanić DanijelŽENSKA A EKIPA:

Z - Smiljanić Kristina
S - Jakšić Grozdana
T - Valentić Tanja
N1 - Brkanić Petra
N2 - Brkanić Nikolina
V1 - Jalžečić Maja
V2 - Piljek Sabina
C1 - Horvat-Ciglanečki Kristina
C2 - Valentić MarijanaMUŠKA B EKIPA:

Z - Vujica Stjepan
S - Pranjić Damir
T - Starčević Marko
N1 - Novosel Ivica
N2 - Stjepanović Mato
V1 - Rupčić Vlado
V2 - Brkanić Josip
C1 - Pranjić Željko
C2 - Čančar JosipŽENSKA B EKIPA:

Z - Starčević Mira
S - Smiljanić Nevenka
T - Pranjić Jozefina
N1 - Rupčić Gabriela
N2 - Brkanić Ljiljana
V1 - Pranjić Ksenija
V2 - Stjepanović Anica
C1 - Stanić Štefica
C2 - Meštrović Marica


barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com