Linkovi
Photobucket Photobucket

DVD DP
DVD DEANOVEC
[URL=http://dvdlaktec.blog.hr]DVD LAKTEC[/URL

barbara.zolic1@gmail.com


Photobucket

Dobrovoljno vatrogasno društvo Johovec osnovano je 1954 godine u kući Bujić Mije. Tog dana okupili su se osnivači DVD-a i to: Bezjak Josip, Piškorić Josip, Babić Stjepan, Babić Mirko, Meštrović Stjepan, Bujić Stjepan, Rupčić Franjo, Piljek Milan, Horvat Stjepan, Rupčić Josip i dr.
Od te godine pa do danas kroz društvo je prošlo 120 članova, što aktivnih što podupirajućih, dok je trenutno stanje u matičnoj knjizi 45 članova i to uglavnom aktivnih.
Društvo se ponosi brojem školovanih časnika, vatrogasaca i vatrogasne mladeži, a posebno ženskim vatrogasnim odjeljenjem jedinim na području VZO Križ.
Najbolji rezultati djelovanja postignuti su u preventivnom djelovanju što dokazuje i mali broj požara na području djelovanja.
Društvo djeluje na području sela Johovec, ali po potrebi i na širem području Općine Križ, sa sjedištem u vatrogasnom domu u Johovcu.
Prvu vatrogasnu opremu vatrogasci su nabavili velikim djelom vlastitim sredstvima članova i samih mještana sela Johovec, dok je manji dio sredstava dodjeljen od raznih sponzora.
Tako je nabavljen pompni agregat "Rakovica" sa 4 usisne cijevi Ø 52 mm, 100 m tlačnih cijevi, jednu razdjelnicu i dvije mlaznice. Vatrogasna odijela su nabavljena isključivo sredstvima zarađenim radom samih vatrogasaca, čiščenjem kanala.

DRUÅ TVENI DOM JOHOVEC

Već 1966 godine počelo je sa izgradnjom novog vatrogasnog doma koji je dovršen i pušten u nužni rad kroz naredne tri godine.


U periodu povoljne eksplatacije vatrogasnog doma, organizacijom vatrogasnih zabava i proslava, društvo doživljava svoj procvat, tako da je 1972. godine vlastitim sredstvima uz malu pomoć donatora kupljen pumpni agregat "Magirus" i "Honda" sa pratećom opremom.


Tijekom osamdesetih godina nastavlja se dobar rad društva, pa je u tom periodu izvedena rekonstrukcija krovišta vatrogasnog doma, stavljena fasada, izgrađeno proširenje doma i generalno uređenje unutrašnjosti i okoline istog.
Krajem osamdesetih nabavljeni su i novi kombinizoni te zaštitne kacige, opasači i oznake.

Tijekom burnih devedesetih društvo prolazi određenu stagnaciju i lagano propadanje jer je većina članova sudjelovala u Domovinskom ratu.
Društvo doživljava kontinuirani preporod, rast i razvoj izborom nove uprave društva izborom nove uprave sastavljene od mladih vatrogasnih dočasnika i ispitanih vatrogasaca.
Tako je prelaskom u novo tisućljeće društvo krenulo u znatne zahvate na vatrogasnom domu, pa je u isti uveden gradski plin i voda, izgrađeno plinsko grijanje sa novim plinskim pećima, generalno uređena kuhinja i unutrašnjost vatrogasnog doma.
Kako se nebi radilo samo na vatrogasnom domu društvo je osiguralo dio sredstava i za nabavku novih vatrogasnih radnih odora za 30 članova, pa tako sva tri odjeljenja muški A, muški B i naravno žene A imaju nove odore čime dostojno prezentiraju naše društvo.
Planovi za blisku budućnost su nabavka kombi vozila, koje je osnovni nedostatak za društvo zbog problema prijevoza pri odlasku na vatrogasna kup natjecenja diljem Lijepe naše, izgradnja spremišta i garaže za vozilo, sanacija vatrogasnog tornja sa ugradnjom sirene, te uređenje vatrogasnog poligona.


Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Johovec

22.03.2010., ponedjeljak

NATJECANJE U SV. IVANU ZELINI.......

Došlo je i to duuuuuuuugo iščekivano takmičenje! Nakon nas, koji smo prvi pokrenuli takav tip natjecanja (spajanje usisa), i prijatelji iz Paukovca su napravili nešto slično!
Dakle, sve je bilo više-manje isto što se tiče pravila, osim što su oni imali još i elektronsko mjerenje vremena (štopanje).....pa je to donijelo još dodatnu draž.........


Mi smo se tamo uputili sa ni više ni manje nego čak 5 EKIPA!!!
Dakle bili smo zastupljeni u svim kategorijama (muški A i B, žene A i B, te još jedna Muška A ekipa - Johovec 2 ili "Noćne More").................


..........Najprije su nastupili naši "veterani" - Muška B ekipa........

veterani

...Odradili su solidnu vježbu........27 sekundi, i zauzeli ODLIČNO 2.mjesto! .....od 5 ekipa.....


.....A nakon njih, na scenu stupa po prvi put u povijesti DVD-a Johovec na nekom natjecanju............. ŽENSKA B ekipa...........

zene B

.............kad ono:---"prvo pa muško"---!!! Odradile su odličnu vježbu, ma šta odličnu,,, SAVRŠENU!!! Sve gotovo - za ravno 30 sekundi (prva vježba je bila 27, ali imale su grešku)......... i naravno P R V E !!!
.....Čut če se još za njih! Znali smo da imaju potencijala, još tamo od prvog treninga, šta sam i napisao u jednom od prijašnjih postova! To su sada i dokazale....."a tek su počele"!!!........Zatim su nastupile i naše curkkkkke! Ženska A ekipa.......

cure

........Nije prošlo onako kako smo očekivali, i one same a i mi ostali.....Vježba je završena za 31 sekundu, što je daleko ispod njihovih mogućnosti....! Bile su 7. od 9. Nema veze, najvažnije je da su one same shvatile da mogu puno, puno bolje od ovoga.........i uvjeren sam, a i ostali to vjeruju, posebno njihov trener, da će već na sljedećem natjecanju pokazati svima što zapravo mogu!!!!!!!!


.....Nakon njih na red su došli "Noćne more" tj. Druga muška A ekipa - Johovec 2......

none more

.......S obzirom da je ova ekipa bila sastavljena samo za ovo natjecanje, jer su nam u toj ekipi dečki iz "navale", teklić, te rezerve....... možemo biti zadovoljni i sa njihovim nastupom..... bili su 26. od 33.----vježba je bila gotova za 26 sekundi, ali im se zalomilo još 20 sec. greški........


........i na kraju smo ostali još samo mi.....Muška A ekipa, tj. ona naša standardna ekipa.....

A ekipa

.....a šta reči....... ma vježba je bila odlična, a svjesni smo i sami, da je mogla biti još i bolja,.......18 sec, na kraju osvajamo "najnezahvalnije" mjesto...bili smo 4. od 33.......


Ukupno gledajuči na plasmane naših ekipa možemo biti zadovoljni: i poredkom i ostvarenim vremenima usisa..........


Kad smo se vratili doma u Johovec započela je "PRAVA FEŠTA" koja je potrajala do dugo u noć........a potrajala bi ona i duže da to nije bila Nedjelja navečer.........

Photobucket


...evo još nekoliko slikica sa natjecanja i poslje.......

.....................članice ŽENSKE B ekipe s peharom....
Photobucket

...........bit će toga još cure....... pardon----ŽENE!!!
~ene B

.......................Žene B i njihovi treneri (ja i buraz).............i pehar........
Photobucket

..........................cure (Žene A) sa svojim trenerom i Predsjednikom...........
Photobucket

........................a ovo smo osvojili..................
Photobucket

........................Muška A ekipa sa Predsjednikom.................
Photobucket

......................ni najmlađi naši članovi nisu propustili feštu................
Photobucket


...............A ništa, to bi zasad bilo to! Pozdrav do iduče "zgode".....ili možda "nezgode".......

(goran, johovec)!
- 21:58 - Komentari (10) - Isprintaj - #

08.03.2010., ponedjeljak

GODIŠNJA SKUPŠTINA......

Malo po malo došao je red da i mi održimo svoju GODIŠNJU SKUPŠTINU!
A šta da vam kažem.....bilo je SUPER, ma odlično, po meni možda i NAJBOLJA skupština ikada (mislim da moje mišljenje dijeli i većina članova)!

Počelo je SVEČANO, od otvaranja skupštine...koju je otvorio naš "PONOSNI" predsjednik.....

PREDSJEDNIK

............pa do raznoraznih izvještaja: predsjednika, zapovjednika, tajnika, nadzornog odbora....i ostalih naših "velikih dužnosnika".....

zapovjednik, tajnik, predsjednik


Moram napomenuti da smo imali velik broj posjetitelja (gostiju) iz ostalih prijateljskih DVD-a, pa su tako našu skupštinu uveličali sljedeći DVD-i: Mala Hrastilnica, Velika Hrastilnica, Križ, Širinec, Obedišće, Okešinec, Donji Prnjarovec, Novoselec, Rečica, Šušnjari, Deanovec, Mustafina Klada, Ježevo, Bešlinec, Kompator, Peteranec, Šašinovec, Sisak.......i sad više stvarno neznam, mislim da su bila još 2-3 DVD-a al nemogu se sad sjetiti... A osim njih bili su i predstavnici Općine Križ, te VZO-a Križ!

PhotobucketNakon svečanog djela uslijedila je večera (grah-gulaš), super su to ovi naši kuhari napravili.....(bez problema bi mogli gostovati u "VEČERI ZA 5")!

Kad se pojelo moralo se malo i zalijat..... a tek nakon toga je uslijedila prava fešta.....svi sretni, veseli i zadovoljni!!!!!!

Photobucket

Na kraju nam je i ZAPOVJEDNIK malo zapjevao..... nije to tak loše ni ispalo...(bravo buraz, prijavit ću te na SUPER TALENT)!

Photobucket


Svemu lijepom brzo dođe kraj, pa tako i našoj skupštini..... stvarno mi je brzo došlo jutro, al eto! Već slijedeći vikend odlazimo na natjecanje tako da druženja i lijepih provoda neće nedostajati......


.....eeeeeeee da, nešta sam skoro zaboravio!!! Nije samo skupština bila razlog za feštu! Naša nova članica -DUNJA - imala je ročkassss, pa smo joj tako odmah iza ponoći svi redom čestitali rođendan, nadam se da smo ju ugodno iznenadili i uljepšali joj većer! Dunja, još jednom sve najbolje u ime cijelog DVD-a JOHOVEC!!!!!!!

Photobucket


I još samo na kraju moram stavit i sliku našeg najstarijeg člana DVD-a, DRAGUTIN HORVAT (čovjek je cijeli svoj život u vatrogascima, tj. u našem DVD-u, pa mislim da zaslužuje da ga spomenemo i na blogu, stavili bi ga i prije al nismo imali njegove slike!).....

Photobucket


Eto, to bi za sad bilo sve...... do slijedećeg posta lijepi pozdrav!!!!!

- 12:09 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NATJECATELJSKE DESETINE DVD-a JOHOVEC u 2011.g.
MUŠKA A EKIPA:

Z - Minčir Tomislav
S - Bašica Ivan
T - Salopek Matija
N1 - Rupčić Željko
N2 - Salopek Tomislav
V1 - Starčević Mišo
V2 - Žabčić Marin
C1 - Starčević Goran
C2 - Smiljanić DanijelŽENSKA A EKIPA:

Z - Smiljanić Kristina
S - Jakšić Grozdana
T - Valentić Tanja
N1 - Brkanić Petra
N2 - Brkanić Nikolina
V1 - Jalžečić Maja
V2 - Piljek Sabina
C1 - Horvat-Ciglanečki Kristina
C2 - Valentić MarijanaMUŠKA B EKIPA:

Z - Vujica Stjepan
S - Pranjić Damir
T - Starčević Marko
N1 - Novosel Ivica
N2 - Stjepanović Mato
V1 - Rupčić Vlado
V2 - Brkanić Josip
C1 - Pranjić Željko
C2 - Čančar JosipŽENSKA B EKIPA:

Z - Starčević Mira
S - Smiljanić Nevenka
T - Pranjić Jozefina
N1 - Rupčić Gabriela
N2 - Brkanić Ljiljana
V1 - Pranjić Ksenija
V2 - Stjepanović Anica
C1 - Stanić Štefica
C2 - Meštrović Marica


barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com