Linkovi
Photobucket Photobucket

DVD DP
DVD DEANOVEC
[URL=http://dvdlaktec.blog.hr]DVD LAKTEC[/URL

barbara.zolic1@gmail.com


Photobucket

Dobrovoljno vatrogasno društvo Johovec osnovano je 1954 godine u kući Bujić Mije. Tog dana okupili su se osnivači DVD-a i to: Bezjak Josip, Piškorić Josip, Babić Stjepan, Babić Mirko, Meštrović Stjepan, Bujić Stjepan, Rupčić Franjo, Piljek Milan, Horvat Stjepan, Rupčić Josip i dr.
Od te godine pa do danas kroz društvo je prošlo 120 članova, što aktivnih što podupirajućih, dok je trenutno stanje u matičnoj knjizi 45 članova i to uglavnom aktivnih.
Društvo se ponosi brojem školovanih časnika, vatrogasaca i vatrogasne mladeži, a posebno ženskim vatrogasnim odjeljenjem jedinim na području VZO Križ.
Najbolji rezultati djelovanja postignuti su u preventivnom djelovanju što dokazuje i mali broj požara na području djelovanja.
Društvo djeluje na području sela Johovec, ali po potrebi i na širem području Općine Križ, sa sjedištem u vatrogasnom domu u Johovcu.
Prvu vatrogasnu opremu vatrogasci su nabavili velikim djelom vlastitim sredstvima članova i samih mještana sela Johovec, dok je manji dio sredstava dodjeljen od raznih sponzora.
Tako je nabavljen pompni agregat "Rakovica" sa 4 usisne cijevi Ø 52 mm, 100 m tlačnih cijevi, jednu razdjelnicu i dvije mlaznice. Vatrogasna odijela su nabavljena isključivo sredstvima zarađenim radom samih vatrogasaca, čiščenjem kanala.

DRUÅ TVENI DOM JOHOVEC

Već 1966 godine počelo je sa izgradnjom novog vatrogasnog doma koji je dovršen i pušten u nužni rad kroz naredne tri godine.


U periodu povoljne eksplatacije vatrogasnog doma, organizacijom vatrogasnih zabava i proslava, društvo doživljava svoj procvat, tako da je 1972. godine vlastitim sredstvima uz malu pomoć donatora kupljen pumpni agregat "Magirus" i "Honda" sa pratećom opremom.


Tijekom osamdesetih godina nastavlja se dobar rad društva, pa je u tom periodu izvedena rekonstrukcija krovišta vatrogasnog doma, stavljena fasada, izgrađeno proširenje doma i generalno uređenje unutrašnjosti i okoline istog.
Krajem osamdesetih nabavljeni su i novi kombinizoni te zaštitne kacige, opasači i oznake.

Tijekom burnih devedesetih društvo prolazi određenu stagnaciju i lagano propadanje jer je većina članova sudjelovala u Domovinskom ratu.
Društvo doživljava kontinuirani preporod, rast i razvoj izborom nove uprave društva izborom nove uprave sastavljene od mladih vatrogasnih dočasnika i ispitanih vatrogasaca.
Tako je prelaskom u novo tisućljeće društvo krenulo u znatne zahvate na vatrogasnom domu, pa je u isti uveden gradski plin i voda, izgrađeno plinsko grijanje sa novim plinskim pećima, generalno uređena kuhinja i unutrašnjost vatrogasnog doma.
Kako se nebi radilo samo na vatrogasnom domu društvo je osiguralo dio sredstava i za nabavku novih vatrogasnih radnih odora za 30 članova, pa tako sva tri odjeljenja muški A, muški B i naravno žene A imaju nove odore čime dostojno prezentiraju naše društvo.
Planovi za blisku budućnost su nabavka kombi vozila, koje je osnovni nedostatak za društvo zbog problema prijevoza pri odlasku na vatrogasna kup natjecenja diljem Lijepe naše, izgradnja spremišta i garaže za vozilo, sanacija vatrogasnog tornja sa ugradnjom sirene, te uređenje vatrogasnog poligona.


Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Johovec

26.05.2010., srijeda

N A P O K O N ....... P r v a c i !!!!!

Ono čemu smo se stalno potajno nadali.......a znali smo da možemo.......NAPOKON SE OSTVARILO !!!!!!!!

.....Postali smo P R V A C I jednog od najjačih vatrogasnih natjecanja u RH, u DEANOVCU, gdje su nastupile gotovo sve vrhunske ekipe Republike Hrvatske.........vrijeme vježbe savršeno (31.5 sec), naš rekord!

Photobucket


Pa krenimo redom.......dakle, prisustvovali smo na 3.Kupu Deanovca, tj. kod naših susjeda, prijatelja i kumova.....

Nastupili smo sa sve četiri naše ekipe.......Muški A i B, te Žene A i B.....


Htjeli smo napravit neku zafrkanciju, pa smo do Deanovca došli na biciklima,,,,, i to ne bilo kakvim, već "OLDTIMERIMA" (nijedan nije bio mlađi od 1975.g.

Photobucket


........U brijeg smo morali gurat bicikle..........

Photobucket


...malo po malo, došli mi do Deanovca......popili rundu, i odmah na stazu!

Prva vježba - 35.90 ajd dobro, barem je bez greške,..........
....e onda ona druga.......Usis gotov na 16 sec, cijela vježba završena za 31.5-----------N A P O K O N ......... znali smo mi da to možemo, ali kad bi došli na natjecanje uvjek su nam se događali neki kiksevi ili greške......... e al sad se napokon "poklopilo sve kak treba"!!!!!!!

Nakon vježbe........"OPUŠTANJE"....... mislim da smo zaslužili.......

Photobucket


- 22:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

...........nastavak.............


........Zatim su nastupile naše "VETERANKE" (žene B), .............nisu imale sreče baš nimalo, u obje vježbe im se raspojio usis, tak da nisu mogle u cijelosti prezentirati svoju brzinu......

One su za svoju kategoriju uistinu odlične ....... i slobodno mogu reći da im je mjesto među prvih 5 ekipa u Državi.............a ovo im je bio samo mali kiks, koji se događa i najboljim ekipama, bez obzira o kojoj se kategoriji radilo.......

Nadam se da će one to brzo preboljeti jer malo su nam bile razočarane poslije natjecanja, što je i razumljivo!

Photobucket


Nakon njih nastupaju naše "CURKE" (ženska A ekipa)........ rade vrlo dobru vježbu (47 sec) i osvajaju odlično 3. mjesto!!!!!

Photobucket

.........i Još su ostali "VETERANI" (muški B), koji su odradili svoju standardno solidnu vježbu .......(50 sec)... i osvajaju i oni kao i mi 1. mjesto!!!!!!

Photobucket


.........na kraju rezime svega......... Muški A --- 1. mjesto
Muški B --- 1. mjesto
Žene A --- 3. mjesto
Žene B ---5. mjesto

Photobucket

........---SVI SRETNI I ZADOVOLJNI---..............Drugi dan su nam cure (žene A) nastupile na još jednom natjecanju.........u HRUŠEVCU KUPLJENSKOM........ i osvojile ni manje ni više nego 1. mjesto.................

Dakle i one su polako počele dokazivati svoju pravu vrijednost.........a vjerujem da će biti toga još puno ove sezone........
.....(nažalost nemam slika sa tog natjecanja).......

Eto to je sve za sad, do slijedećeg natjecanja lijepi pozzzzzzzzz.....

- 22:32 - Komentari (6) - Isprintaj - #

09.05.2010., nedjelja

NATJECANJE NA KUP-u DVD-a OŠTARIJE...

.........Nakon onog slabog i za nas razočaravajućeg rezultata na Hvaru, na Kupu Dalmacije.......na red su došle Oštarije, za nas prilika da popravimo ono sa Hvara, dakle da napokon svima pokažemo kolko zapravo možemo.....


Osim nas (muške A ekipe), u Oštarije su išle i cure, naša ženska A ekipa, kojoj je ovo bilo prvo natjecanje u ovom sastavu.......ako zanemarimo natjecanje u Zelini u spajanju usisa!

Photobucket


Vremenske prilike nam i nisu baš išle na ruku......kiša pada i pada, i nikako da stane......tako da smo i mi a i cure nastupili po kiši......

.....najprije su na stazu izašle cure........i s obzirom na vremenske prilike koje su svim ekipama otežavale nastup, odradile su solidnu vježbu (49 sekundi).......dobile su i neku grešku koja mi nije baš jasna, al dobro znaju da imaju i drugu vježbu.......i da to može puno bolje, ..........druga vježba, ...usis odličan (22 sec.),,,,,,ali, ali, ali, gore mali kiksevi i završavaju za 53 sec. i još 2-3 greške, tako da im je bolja ona prva!............o štafeti neću ni pričati, bila je jako loša.......

.....al trener im je bez obzira na to zadovoljan, zna on da mogu one itekako bolje......

Photobucket


......Došo je red na nas.......ide prva vježba, krenulo je dobro........al nam je treći spoj pri spajanju usisa "zagrizo" i vraćali ga se ponovno spojit i odmah je i vježba lošija...........završili za 39 sekundi....

......ništa druga je za popravak..........u drugoj usis odličan (17 sec.), Vodna grupa u završnom stavu na 32 sec.,,,,,,,,ali Navala ima mali kiks i vrijeme se zaustavlja na (36.5)..........ma i to je solidno.......dovoljno za 3.mjesto

Photobucket


Još smo ostali malo na tribinama pogledati i ostale ekipe na stazi .......

Photobucket


Photobucket


.........i onda u dom na proglašenje i lagano opuštanje uz pivicu........

Photobucket


........ništa, na kraju krajeva........mi 3. od 21 ekipe, a cure 6. od 8 ekipa, ma zadovoljni smo mi i s tim.........ipak imamo barem jedan pehar!........

........Sad nam slijede pripreme za Deanovec,,, trebali bi ić sa sve tri ekipe pošto su nam to susedi, prijatelji i kumovi............ ništa, veeeeeeeliki pozdrav do Deanovca,,,,,,, VIDIMO SE........

- 20:36 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Svibanj 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (3)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (6)
Svibanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Studeni 2009 (3)
Srpanj 2009 (1)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (4)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

NATJECATELJSKE DESETINE DVD-a JOHOVEC u 2011.g.
MUŠKA A EKIPA:

Z - Minčir Tomislav
S - Bašica Ivan
T - Salopek Matija
N1 - Rupčić Željko
N2 - Salopek Tomislav
V1 - Starčević Mišo
V2 - Žabčić Marin
C1 - Starčević Goran
C2 - Smiljanić DanijelŽENSKA A EKIPA:

Z - Smiljanić Kristina
S - Jakšić Grozdana
T - Valentić Tanja
N1 - Brkanić Petra
N2 - Brkanić Nikolina
V1 - Jalžečić Maja
V2 - Piljek Sabina
C1 - Horvat-Ciglanečki Kristina
C2 - Valentić MarijanaMUŠKA B EKIPA:

Z - Vujica Stjepan
S - Pranjić Damir
T - Starčević Marko
N1 - Novosel Ivica
N2 - Stjepanović Mato
V1 - Rupčić Vlado
V2 - Brkanić Josip
C1 - Pranjić Željko
C2 - Čančar JosipŽENSKA B EKIPA:

Z - Starčević Mira
S - Smiljanić Nevenka
T - Pranjić Jozefina
N1 - Rupčić Gabriela
N2 - Brkanić Ljiljana
V1 - Pranjić Ksenija
V2 - Stjepanović Anica
C1 - Stanić Štefica
C2 - Meštrović Marica


barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com

barbara.zolic1@gmail.com