DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK 90 godina u službi zaštite od požara

nedjelja, 18.05.2014.

Županijsko vatrogasno natjecanje za djecu i mladež u Klani

Ovogodišnje županijsko vatrogasno natjecanje za djecu i mladež održalo se u subotu 17. svibnja u Klani. Na tom natjecanju sudjelovalo je i naše društvo s odjeljenjem djece. U vrlo jakoj konkurenciji od ukupno 18 ekipa muške djece mješovito odjeljenje DVD-a Kupjak zauzelo je ukupno 11 mjesto. U prvoj vježbi rušenja meta uz pomoć brentača ostvarili su vrlo dobro vrijeme ali su u drugom dijelu vježbe koji je štafetna utrka ostvarili nešto slabiji rezultat. Ukupni rezultat i sam nastup na tom natjecanju je veliki uspjeh za naše društvo, djeca su dala sve od sebe pa im i ovom prigodom svima čestitamo. Zahvaljujemo i roditeljima na podršci kao i voditeljima na velikom strpljenju i trudu.

rezultati
DVD KUPJAK
IDVD KUPJAK


18.05.2014. u 09:03 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 07.05.2014.

Vježba Sv. Florijan 2014.

Vatrogasci DVD-a Kupjak su zajedno s ostalim članicama VZO Ravna Gora: DVD-om Ravna Gora, DVD-om Stara Sušica i DVD-om Stari Laz u nedjelju 4.5. obilježili Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca. Ujedno su obilježili i početak mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara. Tradicionalno vatrogasci VZO-e tom su prigodom izveli združenu vatrogasnu vježbu. U samoj vježbi uz DVD-a VZO-e Ravna Gora sudjelovali su po prvi puta i članovi DVD-a Brod Moravice. Vatrogasna vježba započela je u 9,30h sa zadatkom gašenja požara vanjskom i unutarnjom navalom na industrijskom objektu, spašavanja zatočene osobe i relejnom dobavom vode za potrebe gašenja pretpostavljenog požara. U 9,45h po zapovijedi zapovjednika VZO, vatrogasci DVD-a Kupjak kreću na lokaciju vježbe, po dolasku prvo postavaljaju pumpu Honda (1100 l/min) za potrebe relejne dobave vode i polažu ''B'' vod između pumpe DVD-a Stari Laz i DVD-a Kupjak. Nakon uspostavljene relejne dobave vatrogasci se opremaju opremom i za vanjsku navalu te se priključuju na navalno vozilo DVD-a Ravna Gora i vrše vanjsku navalu uz upotrebu vode i pjene. U vježbi su sudjelovala devetorica operativnih vatrogasaca DVD-a Kupjak zajedno s četrdesetak vatrogasaca iz ostalih društava. Zapovjednik VZO Dražen Krepenc na kraju vježbe istaknuo je da su svi predviđeni zadaci savladani i da je vježba uspješno odrađena od strane svih vatrogasaca. Nakon vježbe vatrogasci su prisustvovali i svetoj misi u kapelici posvećenoj sv. Florijanu na Ravnogorskoj Kosi koja je započela u 11h. Od 12h svi vatrogasci okupili su se u spremištu DVD-a Ravna Gora na zajedničkom druženju uz prigodni ručak.
Image and video hosting by TinyPic

07.05.2014. u 07:06 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 01.05.2014.

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada

Danas je tradicionalno obilježen je 1. maj – Međunarodni praznik rada. S početkom u 6 sati ujutro šestorica su članova prolaskom vatrogasnog vozila sa sirenom kroz Kupjak, Leskovu Dragu i Šije izvela tradicionalnu budnicu. Nakon toga sIijedila je pratnja limene glazbe KUD-a Sloga iz Ravne Gore koja redovito dolazi u Kupjak na današnji dan i održala tri kratka nastupa na tri mjesta s prigodnim skladbama. Okupljeni mještani za tu prigodu pripremili su kolače, kavu i piće te na taj način svi zajedno doprinijeli očuvanju ovog običaja.
Kraj travnja i početak svibnja članovi DVD-a Kupjak i inače provode vrlo aktivno.
Vježbe s djecom i pripreme za nadolazeće županijsko natjecanje u punom su zamahu, uspješno su do sad odrađene ukupno tri vježbe. Operativni članovi pripremaju se za obilježavanje dana Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca. U nedjelju 4. svibnja, taj dan obilježit će se združenom vježbom svih društava VZO-e Ravna Gora i svetom misom u kapelici sv. Florijana na Ravnogorskoj Kosi. Kako bi se što bolje pripremili za vježbu koja će se ove godine održati u Ravnoj Gori u tvornici stolica Calligaris, operativni članovi izveli su u subotu 26.4. mokru vježbu i provjeru ispravnosti opreme uz upotrebu hidrantske mreže i prijenosne pumpe.
Image and video hosting by TinyPic

01.05.2014. u 21:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< svibanj, 2014 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428