DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK 90 godina u službi zaštite od požara

nedjelja, 24.12.2017.

Čestitka!!

Image and video hosting by TinyPic

24.12.2017. u 18:31 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.12.2017.

Nevrijeme na području Gorskog kotara

Olujni južni vjetar s povremenim jakim udarima koji je počeo puhati u nedjelju navečer na području Gorskog Kotara stvorio je probleme i na Području Kupjaka. Prva dojava o otkrivenom krovu u gornjem Kupjaku došla je nešto prije dva sata poslije ponoći. Četvorica članova nakon uzbunjivanja i dolaska na lokaciju uspjela su s unutarnje strane ponovo složiti dio crijepa koji je pao s krova stambenog objekta. Kasnije tijekom jutra stigla je nova dojava o otkrivenom krovu kuće u izgradnji te se zbog vrlo jakog vjetra krenulo u sanaciju tek oko 13h kad je vjetar nešto oslabio. Izvedba krovišta omogućila je da se novi crijep na siguran način ponovo složi s unutrašnje strane i sanira krov. Na ovoj intervenciji bila su prisutna petorica članova i mještani Kupjaka. Tijekom ove akcije od strane građana dobili smo informaciju da je nešto crijepa također palo i s krova Područne škole u Kupjaku. Nakon izvida petorica članova s popravkom ovog krova započela su u 15,30h te su uspješno također s unutrašnje strane uspjela zatvoriti krov novim crijepom u 17h. Radi lošeg stanja cijelog krovišta crijepovi su dodatno povezani žicom.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon kratkotrajnog smirivanja vjetra u ponedjeljak popodne u noćnim satima slijedio je još jači udar vjetra s nažalost velikim štetama na stambenim objektima u Kupjaku.
U 22h dobijamo dojavu o palim ciglama na kući u gornjem Kupjaku no nakon izvida nije bilo potrebe za intervencijom. U pola noći slijedi dojava o oštećenom zidu stambenog objekta koji je saniran od strane tri člana izradom improviziranih podupura. Za vrijeme ove intervencije slijedi dojava o oštećenom dijelu stambene kuće u Donjem Kupjaku, prema dogovoru na ovu intervenciju izašli su članovi središnjeg DVD-a Ravna Gora koji su kasnije u popodnevnim danima i sanirali isti krov. Od pola noći do ranojutarnjih sati dio Kupjaka ostao je bez struje a djelomično i bez signala mobilne mreže.
Nažalost dolaskom jutra stanje je bilo još gore. U donjem Kupjaku vjetar je odnio krov na stambenog objekta. Još istu noć i jutro mještani su osigurali krov od daljnje štete te privremeno pokrili krov daskama.
S obzirom da u jutarnjim satima nismo imali dojava za žurnim intervencijama s popravcima crijepova na krovovima za koje smo imali poziv od vlasnika i koje se moglo popraviti bez ugroze vatrogasaca krenuli smo u 12,30h nakon smirivanja vjetra. U periodu do 16h popravili smo crijep na dvije kuće i gospodarskom objektu te te manje štete na još dva objekta. Također popravili smo i krov na našem vatrogasnom domu na kojem je vjetar oštetio nešto betonskog crijepa. Članovi DVD-a Ravna Gora pomogli su nam za to vrijeme popravivši krov na područnoj školi koji je ponovo bio oštećen, ovim putem im se zahvaljujemo. U ova dva dana odradili smo samostalno ukupno 6 intervencija s ukupno 11 članova što je svakako nezabilježeno u povijesti društva.

Image and video hosting by TinyPic



11.12.2017. u 19:30 • 0 KomentaraPrint#

petak, 08.12.2017.

Aktivnosti društva u studenom i prosincu.

Kraj godine obično zbog vremenskih prilika ne omogućava previše mogućnosti za vježbe ili slične vatrogasne aktivnosti. Unatoč tome članovi društva u nekoliko navrata sastali su se domu na radnim akcijama ili predavanjima, dio članova uključio se u započeta osposobljavanja za vatrogasna zvanja ili specijalnosti koje provodi Vatrogasna zajednica Primorsko-goranske županije.
U spremištu je uređena polica za punjenje radio stanica, postavljene su dodatne police za vatrogasnu zaštitnu opremu, odrađuju se i radovi na restauraciji karoserije Lade Nive, čistio se snijeg ispred vatrogasnog spremišta.
Jučer navečer s početkom u 20h održano je teoretsko predavanje s prikazom filmova o osobnoj zaštitnoj opremi i primjeni termo kamera te termometara u vatrogastvu na kojem je bilo prisutno 11 članova.
Do kraja godine slijede aktivnosti podjele kalendara i preventivnih letaka u kućanstvima kao i završno novogodišnje druženje članova društva.

Image and video hosting by TinyPic
Foto Lana J.

08.12.2017. u 08:11 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< prosinac, 2017 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428