DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK 90 godina u službi zaštite od požara

ponedjeljak, 23.05.2016.

Primopredaja vozila

Image and video hosting by TinyPic

Nakon prethodno obavljenog prijepisa i registracije, u subotu 21. svibnja održana je i službena primopredaja vatrogasne Lade Nive koju su članovi DVD-a Njivice donirali našem društvu.
Sudionicima ove male svečanosti uz riječi zahvale obratili su se predsjednik društva Nikola Jakovac, počasni predsjednik Vjenceslav Malvić i zamjenik predsjednika DVD-a Njivice Mario Renka. Zapovjednik DVD-a Njivice Robert Renka predao je ključeve Lade, a u ime našeg društva zapovjednik Igor Špoljarić uručio im je zahvalnicu i prigodne poklone. Završni dio primopredaje bilo je pokretanje motora i sirene na vozilu uz veliki pljesak okupljenih.
U nastavku dana održan je prigodni domjenak i druženje članova obaju društava. Odigrano je i nekoliko utakmica odbojke na igralištu kraj vatrogasnog doma.
Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo na donaciji DVD-u Njivice, kao i gospodinu Barbariću i gospodinu Solomunu koji su pomogli u organizaciji ovog druženja.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
23.05.2016. u 10:07 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 09.05.2016.

Obilježen dan Sv. Florijana

Prisustvom na svetoj misi i pokaznoj vježbi svih dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Općine Ravna Gora vatrogasci DVD-a Kupjak sudjelovali su i ove godine u aktivnostima obilježavanja dana Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca.
Na pokaznoj vježbi koja održala se u Staroj Sušici u nedjelju u 10 sati na prostoru iza dvorca istovremeno je prikazano nekoliko različitih vrsta vatrogasnih intervencija kao što su požar automobila, požar građevine, požar zapaljivih tekućina, spašavanje osoba i sl. Na samoj vježbi sudjelovalo je tridesetak vatrogasaca s gotovo svom raspoloživom tehnikom vatrogasne zajednice.
Četiri operativna vatrogasca DVD-a Kupjak s kombi vozilom i visokotlačnom pumpom uspješno su ugasili požar guma i zapaljive tekućine upotrebom pelikan mlaznice i pjene.
Nakon Svete mise koja održana u 11 sati u kapelici Svetog Florijana u Ravnogorskoj Kosi vatrogasci su se okupili ispred vatrogasnog doma DVD-a Stara sušica na zajedničkom ručku i druženju.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Foto: DVD Stara Sušica i DVD Kupjak

09.05.2016. u 09:09 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 05.05.2016.

Seminar za voditelje mladeži

U organizaciji Savjeta vatrogasne mladeži VZPGŽ i DVD-a Kupjak u subotu 30. travnja održan je seminar voditelja vatrogasne mladeži. Na seminaru koji se sastojao iz teoretskog i praktičnog dijela bilo je prisutno četrdesetak voditelja iz cijele županije.
U teoretskom dijelu Igor Špoljarić predstavio je iskustva u radu s mladeži i podmlatkom u našem društvu a Mitja Ivančič iz Slovenije sudionicima je kroz svoje izlaganje predstavio ustroj i rad vatrogasne mladeži u Sloveniji. Tijekom praktičnog dijela seminara, nazočni su voditelji imali priliku detaljnije upoznati pravila tradicionalnog vatrogasnog natjecanja za mladež koja su prezentirana od strane Renate Topolovec predsjednice savjeta mladeži VZPGŽ iz DVD-a San marino- Novi Vinodolski te Vedrana Butorca iz DVD-A Sušak. Klaudijo Filčić iz DVD-a Halubjan Viškovo zajedno s kolegom Mitjom Ivančićem prezentirao je novi oblik natjecanja vatrogasnu orijentaciju koja se već neko vrijeme odžava u Sloveniji.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

05.05.2016. u 07:36 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>< svibanj, 2016 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428