DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK 90 godina u službi zaštite od požara

nedjelja, 19.08.2018.

Požar divljeg deponija

U neposrednoj blizini naplatnih kućica na autocesti u Šijama u subotu navečer izbio je požar na divljem deponiju na kojem je većinom odloženo otpadno drvo. Po dojavi na požar su prvi pristigli vatrogasci DVD-a Ravna Gora. Vatrogasci DVD-a Kupjak na požarište su pozvani u 19,40h te na intervenciju izlazimo s vozilom i 6 članova.
Nastavak gašenja ovog požara započet je u subotu u 6,30h s vatrogascima iz svih društava Vatrogasne zajednice Općine Ravna Gora. Zbor teško pristupačnog požara u kojem je nekoliko požarnih jezgri bilo na dnu same jame deponija pozvan je veći rovokopač gusjeničar uz pomoć kojeg je požar u popodnevnim satima subote i ugašen.

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Goran Belobrajdić - DVD Ravna Gora



19.08.2018. u 06:59 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 13.08.2018.

Drugi posjet kolega a iz Deutsche Feuerwehrhilfe e.V.

Prilikom prošlotjedne posjete članova Njemačke humanitarne udruge vatrogasaca Deutsche Feuerwehrhilfe e.V. (Njemački vatrogasci pomažu) dogovoren je ponovni posjet našem društvu ovu nedjelju. Njemački vatrogasci koji inače dvadesetak dana u ovom mjesecu borave kod članova DVD-a San Marino Novi Vinodolski s ciljem zajedničkih vježbi i suradnje, ovu su nedjelju ponovo iskoristili za druženje s našim članovima kako bi nastavili prošlotjedne započete aktivnosti.
Članovima spomenute udruge među kojima su ovaj put osim njemačkih kolega bili i vatrogasci iz Finske, Rusije i Francuske prezentirana su natjecanja vatrogasaca u Hrvatskoj kao što su vježbe s motornom pumpom i natjecanja sa starim štrcaljkama. Također prezentirali smo im i preventivne akcije koje društvo provodi poput obilaska hidranata i podjele vatrogasnih aparata u mjestu. U drugom dijelu dana nakon ručka održana je i zajednička vježba gašenja požara s našim vozilom i osnove rada s hidrauličkim alatom iz prošlotjedne donacije.
Na obostrano zadovoljstvo na kraju susreta dogovoren je nastavak uspješne suradnje i sljedećoj sezoni.

Image and video hosting by TinyPic

13.08.2018. u 10:58 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 06.08.2018.

Natup na 14. Memorijalu Jasmina Filipovića

Članovi DVD-a Kupjak u petak 4. kolovoza nastupili su vatrogasnom natjecanju koje organizira prijateljsko Dobrovoljno vatrogasno društvo DVD San Marino Novi Vinodolski. Ovo noćno natjecanje održava se svake godine u spomen prerano preminulom istaknutom članuDVD-a San Marino Novi Vinodolski Jasminu Filipoviću. S početkom u 20h na natjecanju je nastupilo 15 muških i 5 ženskih ekipa iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Odjeljenje DVD-a Kupjak u ''A'' Sastavu na ovom natjecanju u jakoj konkurenciji plasiralo se u ukupnom poretku na 13. mjesto.

Image and video hosting by TinyPic

06.08.2018. u 09:38 • 0 KomentaraPrint#

Posjet kolega iz Deutsche Feuerwehrhilfe e.V.

Pretprošle godine započeta suradnja između Njemačke humanitarne udruge vatrogasaca Deutsche Feuerwehrhilfe e.V. (Njemački vatrogasci pomažu) i DVD-a Kupjak nastavljena je i ove godine. U petak 3. kolovoza u popodnevnim satima posjetili su nas članovi spomenute udruge s ciljem zajedničkog druženja i vježbe predvođeni njihovim voditeljem Andreasom Meireom. Njemački vatrogasci dvadesetak dana u ovom mjesecu borave kod članova DVD-a San Marino Novi Vinodolski kod kojih će također kroz zajedničke vježbe i suradnju pokušati naučiti što više o gašenjima šumskih požara.
Zahvaljujući Adrenalin Parku Kupjak prvi dio susreta iskorišten je za upoznavanje članova i druženje kroz aktivnosti u parku nakon čega su uslijedile i zajedničke vježbe. Njemačkim kolegama prezentirali smo natjecanja na kojima nastupaju vatrogasci u Hrvatskoj nakon čega su isprobali nekoliko varijanti vježbi. U drugom dijelu kolege iz Njemačke preuzeli su vođenje vježbi na kojima su teme bile korištenje hidrauličnih škara i razupora te tehnike čvorova i užadi.
Po završetku vježbi uslijedila je zajednička večera i nova donacija vrijedne opreme za naše društvo koja se sastojala od hidrauličnog agregata, radnih odijela i aparata za gašenje požara s CO2.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
foto: Deutsche Feuerwehrhilfe e.V.

Image and video hosting by TinyPic
Foto: Deutsche Feuerwehrhilfe e.V.

06.08.2018. u 09:13 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< kolovoz, 2018 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428