DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK 90 godina u službi zaštite od požara

ponedjeljak, 04.02.2013.

Redovna izborna skupština društva

U subotu 2. veljače s početkom u 18h održana je redovna izborna skupština društva. Na skupštini koju je vodio dopredsjednik Juraj Pleše osim izbora novog rukovodstva donesen je i novi statut društva u skladu s novim smijericama HVZ-e i aktualnim stanjem u društvu.
Nije bilo promjena na vodećim pozicijama. I u sljedećem mandatu predsjednik DVD-a Kupjak biti će Nikola Jakovac, njegov zamjenik Juraj Pleše a tajnica Iva Pizent. Dužnost zapovjednika i njegovog zamjenika obanšati će i dalje Igor Špoljarić i Franjo Mance. Predsjednik nadzornog odbora ostaje i dalje Doživotni počasni predsjednik Vjenceslav Malvić.

U ostala tijela društva izabrani su:
Upravni odbor:
1. Nikola Jakovac - predsjednik
2. Juraj (Anton) Pleše - zamjenik predsjednika
3. Igor Špoljarić, dipl. ing. - zapovjednik
4. Franjo Mance. oecc. - zamjenik zapovjednika
5. Iva Pizent, dr. med. - tajnica
6. Antonio Bertović, član
7. Anton Pleše, ing. , član
8. Danijela Pleše, član
9. Denis Pleše, član.
Zapovjedništvo:
1. Igor Špoljarić - zapovjednik, dočasnik I. klase
2. Franjo Mance - zamjenik zapovjednika, dočasnik I. klase
3. Dalibor Medved - član, dočasnik
4. Vedran Gecan - član, vatrogasac I. klase
5. Veljko Pleše - spremištar, vatrogasac
Nadzorni odbor:
1. Vjenceslav Malvić - predsjednik
2. Juraj (Vinko) Pleše - član
3. Krešimir Kiš - član

U izvještajnom dijelu skupštine podnesena su i prihvaćena sva izvješća za proteklo razdoblje i planovi za naredno. Među nagrađenima treba izdvojiti Juraja (Anton) Pleše,Juraja (Vinko) Pleše,Milana Vukobratović i Albina Pleše koji su dobili spomenice za 40 godina rada u društvu. Stipo Solomun dobio je spomenicu za 30 godina a spomenice za 10 godina dobili su: Iva Pleše, Tena Vionea Požarić, Ivan Gorupić, Vedran Gecan, Veljko Pleše, Matija Grgurić i Radetić Josip. Pohvalnicama su nagrađeni i članice i članovi vatrogasne mladeži za uspješne nastupe na vatrogasnim natjecanjima.

Uz prisutnost 31 člana s pravom glasa i članova i mladeži na skupštini su bili nazočni i brojni gosti među kojima i Velibor Topolovec zamjenik predsjednika VZPGŽ, zatim predsjednik DVD-a San Marino Novi Vinodolski Želimir Butorac, Načelnik Općine Ravna Gora Anđelko Florijan, Zapovjednik VZO Ravna gora Dražen Krepenc, g. Želko Antić iz poduzeća Vatropromet d.o.o te predstavnici PGD-a Kočevje i DVD-a: Ravna Gora, Stara Sušica, Stari Laz, Skrad, Delnice i Njivice.
Skupštini se obratio i mještanin Josip Klobučar koji se je zahvalio vatrogascima na brzoj i uspješnoj intervenciji na požaru krovišta njegove kuće.
U sali skupštine po prvi puta bila je izložena i originalna kupjačka skulptura-suvenir ''alraurn'' s temom ''vatrogasac'' koju je izradio predsjednik društva Nikola Jakovac.
Nakon službenog dijela slijedio je zasluženi domjenak i ugodno druženje uz grupu ''Trio Gorani'' u kojoj svira i naš spremištar Veljko Pleše.


04.02.2013. u 07:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< veljača, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO KUPJAK

Kupjak 86
51313 KUPJAK
dvd.kupjak@ri.t-com.hr
OIB:40581297428