Mlade nade

petak, 19.02.2010.

Mladi športaši Industrijske četvrti u posjetu Vukovaru


Foto : B.Mr.

19.02.2010. u 13:21 • 0 KomentaraPrint#

petak, 05.02.2010.

Foto Daltoni
Foto : B.Mr.

05.02.2010. u 07:05 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 04.02.2010.

Prenosimo iz medija ( Izvor : nogos.info )


Juniori MNK Areca u nedjelju startaju s prvenstvom

Foto : B.Mr. Foto : B.Mr.

Malonogometni klub Areca sudionik je 2.HMNL Istok, gdje trenutno zauzima vodeću poziciju. Klub osnovan sa ciljem popularizacije malog nogometa, jedan je od rijetkih malonogometnih klubova koji njeguje i rad sa mlađim kategorijama, čiji smo jedan trening posjetili popričavši sa predsjednikom kluba Draženom Živkovićem o dosadašnjem radu, ali i o budućnosti. Ona pak za Arecu nije upitna, jer od samoga početka funkcioniranje kluba odvija se planski i uz veliku želju da Areca egzistira na čvrstim nogama, pogonjena vlastitim talentiranim mladim kadrom.

Vodeća ste momčad na polovici sezone, je li to ispunjenje ciljeva ?

Ambicije su na početku sezone bile zauzimanje neko među prva četiri mjesta. Zauzimanjem prvoga mjesta na polusezoni u potpunosti smo ispunili naš cilj i mislim da je to realno, te da ide sve po planu. Samo prvo mjesto nismo ni u jednom trenutku bili planirali, ali poklopilo se puno dobrih rezultata, dobrih utakmica i trenutno smo vodeći.

Znači li to da Areca cilja na viši rang natjecanja u idućoj sezoni ?

Naše ambicije ipak nisu vezane za ulazak u prvu ligu, ove godine sigurno ne, jer dva prvoligaša u gradu Osijeku su apsolutno suvišna. I što se tiče financija i što se tiče igrača, mislim da u Osijeku teško mogu egzistirati dva prvoligaša.

Njegujete dobru suradnju sa jedinim osječkim prvoligašem, pa su tako i dva vaša igrača prešla u njihov kadar?

Tijekom zimske stanke otišli su nam Gordan Duvančić i Ivica Buljubašić, koji su prešli u osječkog prvoligaša. Njihov prelazak odvio se uz naravno naše dopuštenje, jer mi njegujemo dobru suradnju sa tim klubom. U krajnjem slučaju, oba kluba su sa Vijenca Borisa Kidriča, tako da je u pitanju jedno prijateljstvo između ostalog i sportsko. Što se tiče toga, bilo nam je drago da im možemo na taj način pomoći.

Jeste li se pojačavali sa novim imenima u seniorskoj momčadi?

U ovom trenutku nismo htjeli dovoditi neke nove igrače u seniorski kadar, jer imamo svojih mladih igrača i želimo ići sa svojim kadrom i dalje.

Rad s mladima nije karakteristika brojnih malonogometnih klubova u regiji, ipak vi ste se odlučili na taj korak?

Mi imamo 80-100 djece koja čekaju da ih pozovemo, međutim nemamo uvjete da ih primimo sve. Sa jednim terminom tjedno to je nemoguće. Danas je ovdje dvadesetak juniora i kadeta i gužva je. Juniori nam se natječu u 2.HMNL regije Istok sa svojim vršnjacima, gdje je pripojen i Osijek VBK. Liga nam počinje u nedjelju kada igramo prvu utakmicu sa Viroviticom u 18 sati u dvorani Jug 2.

Utakmice malog nogometa zanimljive su i po tome što su jedne od rijetkih u Osijeku koje ispune tribine dvorane u kojoj se odigravaju ?

Osijek je grad malog nogometa. Uvijek je bio i ostao. Osijek je svake godine imao nekog prvoligaša, Osijek je dao nekoliko reprezentativaca. Prema tome Osijek je leglo malog nogometa, samo su nam problem uvjeti rada i financije. Međutim vjerujem da je u svim sportovima tako.

(04.02.2010.) mali.nogos@gmail.com

04.02.2010. u 18:51 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 03.02.2010.

nogos.info - u radnoj posjeti MNK Areca Osijek

Photobucket Foto : B.Mr.

Sve češća medijska prezentacija MNK Areca Osijek neosporna je športska činjenica, koja opravdano,u većoj mjeri,zaokuplja pozornost športske javnosti. Čitatelji, slušatelji i gledatelji bitnih medijskih čimbenika na ovim našim športskim prostorima u prilici su tako pratiti očito uspješan športski rad unutar MNK Areca. Nije to bez vraga. Kvalitetna rezultatska postignuća,uspješan organizacijski ustroj,stručnost u radu,a prvenstveno ljudski potencijal,glavne su preporuke za medijsku prezentaciju. O mladim nadama futsala bespredmetno je i pričati. Bez toga ne ide. Zar ne? Možete Vi nešto "pumpati",ali kvalitet kad-tad naposljetku ispliva na športsku površinu. To mediji vrlo dobro uočavaju i uspješno prezentiraju svojim konzumentima. Stoga ne čudi športska zainteresiranost čitateljske i gledateljske populacije poradi izvješća o radu MNK Areca Osijek. U tom segmentu ne zaostaju niti internet portali,kako u gradu,tako i malčice šire. Dobar glas daleko se čuje. I to je jedina istina. Je l'' to jasno? Prvi i jedini pravi športski portal u Osijeku zasigurno je nogos.info. Entuzijazam jednog čoeka koji uspješnom suradnjom s drugim čovjekom,a napose i ljudima koji su se pridružili dotičnom projektu,uspješno su realizirali pravi športski internet BUM! što se praćenja nogometa u gradu (a i šire) tiče. Bez početne "glasne" medijske prezentacije u gradskom i inom okruženju,a o gradskoj (ne)potpori što se nekih materijalnih pretpostavki dotiče teško je uopće i lamentirati. Još uvijek se iščekuje "dobar vjetar u leđa". Najreprezentativniji športski portal u Osijeku koji stvara više nego kvalitetnu športsku poveznicu malog spram velikog nogometa neosporna je športsko-nogometna činjenica. Da li je to tome tako prosudite sami !?

Photobucket Foto : B.Mr.

Održavati,a posebice ažurirati portal iz dana u dan najmanje je jednostavan zadatak. Nadam se da je to većini športskih ljubitelja jasno? Ako nije,trebaju samo pregledati (ako,neće već pročitati) djelić velikog novinarskog opusa na navedenoj športskoj stranici,pa će vrlo brzo shvatiti o čemu ja to pišem. O "fotkicama" ovog puta neću se "zamarati" iscrpnim objašnjenjima po tom pitanju. Fotke govore više od riječi. Mnogobrojni športski kolektivi,škole nogometa,različita športska mjesta,samo je mali djelić atraktivnih događanja koje možete pronaći na portalu nogos.info. Pa tko voli ,neka izvoli prosurfati. Naravno,moramo se malo i hvaliti. Svoj obol športskoj prezentaciji nogometa apsolutno su pružile i "Mlade nade",gdje smo, na jednom mjestu, uspješno skupili "hrpu" športskog materijala koji će dugoročno (arhivski) biti veoma zanimljiv dio budućim športskim mladim nadama,koje tek očekuju svjetla športskih reflektora. Ako nemaš športsku prošlost,športska budućnost je više nego upitna. Tekst : Daltoni'os

Photobucket Foto :B.Mr.

03.02.2010. u 22:13 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 02.02.2010.

NK Olimpija Osijek - NK BSK Bijelo Brdo

Foto : B.Mr. Foto : B.Mr.

Davnih dana ja napisah da su nogometne tekme u nekom bližem lokalnom okruženju atraktivan "mamac" za sve športske ljubitelje najpopularnije sporedne stvari na zemaljskoj kugli. Egzibicija,zeka-peka,borbenost,rastrčanost ,teren pokriven snijegom i ledom ,prikazani športski kvalitet ekipa,a napose efikasnost,glavne su odlike odigrane tekme na pomoćnom terenu NK Olimpija iz Donjeg grada. Pridošli igrači gostujućeg tima BSK Bijelo Brdo u konačnici utakmice bili su uspješniji što se rezultatskog djela tekme tiče. Zavidan broj nazočnih posjetitelja na utakmici dodatan je poticaj spram najavljene nogometne reorganizacije u nekom našem bližem okruženju. Nogomet se i igra poradi navijača. Zar ne? Pripremna utakmica zasigurno je bolja varijanta, umjesto suhoparnog nizanja km za igrače obje ekipe.

Tekst : Daltoni'os

Fotkice : B.Mr.

02.02.2010. u 18:59 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 01.02.2010.

Športski direktor kluba

Foto Daltoni Foto : B.Mr.

Športski direktor je zasigurno osoba koja treba biti nositelj struke u klubu,a posebice čovjek koji je u stanju okupiti tim stručnih ljudi koji su glavna pretpostavka za uspješan športski razvoj cjelokupne klupske sredine. Klub koji ne razumije da je takav čovjek normalna potrebna pojava u radu svakog športskog kolektiva teško da će postići toliko očekivanu športsku prepoznatljivost,a o pretpostavkama poradi kvalitetne organizacije kolektiva bespredmetno je lamentirati. Zar ne? Športski direktor koordinira cjelokupnu stručnu aktivnost kluba. Osoba koja zna pregovarati,pronalaziti i dovoditi igrače glavna bi bila moguća pretpostavka ka kvalitetnom športskom direktoru. Skauting je bitna stavka u opisu radnog mjesta direktora u klubu. Postoji li uopće više skauting sustav u Hrvatskoj, ili su sav posao preuzeli razno razni "menadžeri"? Prepoznati igrača koji ima pravilnu prostornu "inteligenciju" ili uspješno procijeniti nogometaše koji imaju talenat poradi prostorne snalažljivosti,nije baš jednostavan zadatak. Ili neko misli drukčije? Znači sve ono što ne prolazi u središnjici ili vršku napadačkog dijela ekipe podložno je analizi koja vodi k stvaranju obrambenih igrača. Ili to nije jasno? Slabija možebitna nogometna motorika,ali iskazana čvrstoća odlika je obrambenih igrača. Sada bi to trebalo biti svima jasno. Valjda. Zato je bitno da športski direktor napravi pravilnu procjenu i trenerskog kadra unutar kluba. Trener bez vizije ili nečega?, teško će moći postići pozitivne odgojno-pedagoške ,a napose i rezultatske učinke koji bi bili adekvatan odgovor poradi uloženog truda svih čimbenika u radu kluba. DA,sve je to vrlo bitno u radu svakog športskog kolektiva. Ponovimo ; Odnosi s javnošću,skauting,kompatibilnost s trenerima unutar klupskih struktura,preporuka i sudjelovanje u odlukama kluba poradi dovođenja igrača,sve su to zaduženja športskog direktora. Osoba koja nema svoj stav,a posebice osobnost teško da može vršiti kvalitetno funkciju športskog direktora u klubu. Nadam se da je to svima jasno.

Tekst : Daltoni'os

01.02.2010. u 12:51 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (27)
Rujan 2011 (27)
Kolovoz 2011 (24)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (22)
Svibanj 2011 (15)
Travanj 2011 (24)
Ožujak 2011 (27)
Veljača 2011 (20)
Siječanj 2011 (18)
Prosinac 2010 (17)
Studeni 2010 (9)
Listopad 2010 (17)
Rujan 2010 (13)
Kolovoz 2010 (11)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (19)
Svibanj 2010 (15)
Travanj 2010 (11)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (31)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (32)
Listopad 2009 (38)
Rujan 2009 (28)
Kolovoz 2009 (16)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (23)
Svibanj 2009 (18)
Travanj 2009 (21)
Ožujak 2009 (15)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Uvjeti korištenja

Svi sadržaji i slike objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su copyrightom. Zabranjeno je uzimanje i korištenje sadržaja bez prethodne dozvole autora.




Svaštara o nogometu!

Novo : http://daltoni-osbloghr.blogspot.com/



Osijek, Croatia Weather Forecast





daltoni@net.hr

Foto Daltoni




Sign by Danasoft - Get Your Free Sign






Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



Free Counter
Free Counter

thumbuphrvatska Customized Soccer Jersey - ImageChef.com


height="38" width="41" id="EXim" alt="eXTReMe Tracker" />





Myspace Smileys






hrvatska thumbup

Geo Visitors Map





CASINOSWISS, CASINO, Football manager 2010, English Harbour Casino, KENO



free counters
Free counters