Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Prenosimo iz medija ( Izvor : nogos.info )


Juniori MNK Areca u nedjelju startaju s prvenstvom

Foto : B.Mr. Foto : B.Mr.

Malonogometni klub Areca sudionik je 2.HMNL Istok, gdje trenutno zauzima vodeću poziciju. Klub osnovan sa ciljem popularizacije malog nogometa, jedan je od rijetkih malonogometnih klubova koji njeguje i rad sa mlađim kategorijama, čiji smo jedan trening posjetili popričavši sa predsjednikom kluba Draženom Živkovićem o dosadašnjem radu, ali i o budućnosti. Ona pak za Arecu nije upitna, jer od samoga početka funkcioniranje kluba odvija se planski i uz veliku želju da Areca egzistira na čvrstim nogama, pogonjena vlastitim talentiranim mladim kadrom.

Vodeća ste momčad na polovici sezone, je li to ispunjenje ciljeva ?

Ambicije su na početku sezone bile zauzimanje neko među prva četiri mjesta. Zauzimanjem prvoga mjesta na polusezoni u potpunosti smo ispunili naš cilj i mislim da je to realno, te da ide sve po planu. Samo prvo mjesto nismo ni u jednom trenutku bili planirali, ali poklopilo se puno dobrih rezultata, dobrih utakmica i trenutno smo vodeći.

Znači li to da Areca cilja na viši rang natjecanja u idućoj sezoni ?

Naše ambicije ipak nisu vezane za ulazak u prvu ligu, ove godine sigurno ne, jer dva prvoligaša u gradu Osijeku su apsolutno suvišna. I što se tiče financija i što se tiče igrača, mislim da u Osijeku teško mogu egzistirati dva prvoligaša.

Njegujete dobru suradnju sa jedinim osječkim prvoligašem, pa su tako i dva vaša igrača prešla u njihov kadar?

Tijekom zimske stanke otišli su nam Gordan Duvančić i Ivica Buljubašić, koji su prešli u osječkog prvoligaša. Njihov prelazak odvio se uz naravno naše dopuštenje, jer mi njegujemo dobru suradnju sa tim klubom. U krajnjem slučaju, oba kluba su sa Vijenca Borisa Kidriča, tako da je u pitanju jedno prijateljstvo između ostalog i sportsko. Što se tiče toga, bilo nam je drago da im možemo na taj način pomoći.

Jeste li se pojačavali sa novim imenima u seniorskoj momčadi?

U ovom trenutku nismo htjeli dovoditi neke nove igrače u seniorski kadar, jer imamo svojih mladih igrača i želimo ići sa svojim kadrom i dalje.

Rad s mladima nije karakteristika brojnih malonogometnih klubova u regiji, ipak vi ste se odlučili na taj korak?

Mi imamo 80-100 djece koja čekaju da ih pozovemo, međutim nemamo uvjete da ih primimo sve. Sa jednim terminom tjedno to je nemoguće. Danas je ovdje dvadesetak juniora i kadeta i gužva je. Juniori nam se natječu u 2.HMNL regije Istok sa svojim vršnjacima, gdje je pripojen i Osijek VBK. Liga nam počinje u nedjelju kada igramo prvu utakmicu sa Viroviticom u 18 sati u dvorani Jug 2.

Utakmice malog nogometa zanimljive su i po tome što su jedne od rijetkih u Osijeku koje ispune tribine dvorane u kojoj se odigravaju ?

Osijek je grad malog nogometa. Uvijek je bio i ostao. Osijek je svake godine imao nekog prvoligaša, Osijek je dao nekoliko reprezentativaca. Prema tome Osijek je leglo malog nogometa, samo su nam problem uvjeti rada i financije. Međutim vjerujem da je u svim sportovima tako.

(04.02.2010.) mali.nogos@gmail.com


Post je objavljen 04.02.2010. u 18:51 sati.