Mlade nade

utorak, 24.02.2009.

Austrija-EURO 2008. Volonteri

I.dio


Maleni dio sličica iz Austrije. Nastavak slijedi.


Osječki volonteri svim srcem navijaju za Hrvatsku da uspije u kvalifikacijama za SP-u u Južnoj Africi, gdje bi imali prednost za izbor hrvatskih volontera za to natjecanje. Ovom prilikom prikazat ćemo samo "ljepši" dio posla (kako ne bi uplašili potencijalne nove volontere), pa stoga , samo putovanje, zabava, jelo, upoznavanje političara, prijatelja i "neprijatelja" iz drugih zemalja.

Volonterizam u srcu


Jedan od osječkih volontera je i Dario Markuš, student 2. godine Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, ali i igrač seniora Nogometnog kluba Elektra koji je sa nama podijelio svoja iskustva. Volonterizam u Dariovom životu ima veliku ulogu, a sa brojnih putovanja na kojima je bio kao član osječkih volontera ponio je bezbroj prelijepih uspomena od kojih su mnoge zabilježene i fotografijom.

Vrativši se iz Makedonije (Struga), kao koordinator ispred volonterskog centra Osijek, gdje je završen seminar o interkulturnom učenju: "Me for Europe for me", namijenjen mladim liderima, složio nam je slike iz Austrije koje se mogu pogledati u Galeriji.

"Fakultet, nogomet i volonterizam mogu i moraju skupa. Dobra internetska stranica www.osvolonteri.hr pružiti će vam nekoliko dobrih razloga zašto volontirati" - kaže Dario pripremajući se za put u Pariz u organizaciji volonterskog centra i prisjećajući se lijepih trenutaka iz Austrije s EURA 2008, gdje je Hrvatska nesretno ispala prije kraja.


Priznanje UEFA-e


Devet volontera iz Slavonije i Baranje tada bilo je u austrijskom gradu Klagenfurtu, gdje su radili na poslovima od dijeljenja promidžbenog materijala do rada u navijačkim kampovima, javnim gledalištima na gradskim trgovima, dočeku i dobrodošlici navijačima. Sva devetorica dobili su priznanje UEFA-e. To je bio način na koji se nogometna federacija zahvalila tim ljudima za trud koji su uložili tijekom EURA u Austriji i Švicarskoj.



24.02.2009. u 18:57 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 22.02.2009.

NK Višnjevac - NK Elektra 4:3 (2:2)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket Fotke: B.Mr.


Višnjevčani su zbog vlastitoga " natopljenoga" terena svoju prijateljsku tekmu sa NK Elektrom odigrali na "pričuvnom" u Josipovcu. Na pomalo valovitom,brežuljkastom,ali pogodnom terenu za tekmu u ovo zimsko vrijeme imali smo priliku pogledati odličnu tekmu. Josipovčani su se pokazali kao super domaćini ugostivši dvije ekipe koje igraju "atomski" nogomet. Nogometaši NK Višnjevac očekuju puno od proljetnog nastavka sezone. Plan je proći polusezonu bez stresova.U prvome redu želja je vodstva kluba da se ne strepi do posljednjeg kola za status kluba u 3.HNL. Promocija nekolicine mladića iz omladinske škole NK Višnjevac i stabilizacija kluba daljnji su planovi. Iskusan i kvalitetan trener Bogdan zasigurno će uspjeti odlično obaviti zadane mu parametre kluba,a tu će zasigurno najveću pomoć imati od prvoga pomoćnika Matijevića. Kvalitet ekipe je neupitan,a vidjet će se vrlo brzo, koliko je ekipa napredovala po pitanju vjere u vlastite mogućnosti. Dobra nazočnost "kibicera" na tekmi i vatreno bodrenje obje ekipe doprinijeli su odličnoj atmosferi na i oko terena.Više nego zanimljiva utakmica. Jerkovičev zgoditak,driblinzi i super dodavanja s neviđeno puno trke jednostavno su Hrvoja promovirali u igrača utakmice. Car nogometnih terena. Tekma je odigrana na vrlo visokom nivou.To se posebice vidjelo u drugome dijelu tekme,gdje su igrači oba sastava prikazali visoki stupanj tjelesne spreme i odigrali taj dio utakmice u "atomskom" ritmu na kojem im mogu pozavidjeti i ekipe iz "viših" rangova takmičenja u Hrvatskoj. Trener "Crvenih vražićaka" J.T. na teren je poslao momčad koja je predstavljala spoj mladosti i iskustva. Kada imate mladu momčad,prepunu snage,ništa vas ne može spriječiti. Maksimalno spremni i bez ikakve bojazni ulaze u svaku tekmu. Nema bojazni za Elektrinu budućnost. Postavka ekipe NK Višnjevac u ovoj utakmici mogla bi biti naznaka kako će Višnjevac igrati na proljeće. Trener Danijel Bogdan sa svojim glavnim suradnikom Milanom Matijevićem čini se da je već formirao ekipu,a bitnije promjene u postavci napravit će samo ako se netko iznenada pokaže u pravome svijetlu i natjera trenera da promjeni svoju percepciju igre. Kvalitetan spoj mladosti i iskustva zasigurno će polučiti uspješnu polusezonu kojom će biti zadovoljni svi u klubu i oko njega. Najzvučnije ime prijelaznog roka u Višnjevcu sigurno je brzonogi Živković za kojeg se može reći da je pojačanje,dok ostale prinove to trebaju dokazati. Najveći je nedostatak odlazak prvoga strijelca Ronija,dok se odlasci ostalih igrača ne bi trebali pretjerano osjetiti. Struka je zadovoljna odrađenim pripremama nogometaša Višnjevca i sigurna je da Višnjevački nogomet ulazi u mirnije vode.

Tekst : Daltoni






































22.02.2009. u 21:36 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 19.02.2009.

NK Elektra - NK Slavonija Ivanovac

Photobucket

Elektraši su ušli u utakmicu riskantno,napadački.Od prvoga sučevog zvižduka krenuli su pakleno prema protivničkom vrataru,bez namjere da se samo brane i čekaju da im športski suparnik postigne zgoditak. Svjesni da ne mogu puno izgubiti,a mogu puno dobiti na samopouzdanju igrača koji su željni dokazivanja protiv renomiranog protivnika,Elektraši bez rezultatskoga imperativa,željeli su više pobjedu. "Favoriti" na papiru, igrači iz Ivanovca, nisu znali kako se oduprijeti,a Elektraši su to znali kazniti. Vidi se velika pozitivna promjena od one Elektre iz prijašnjih godina i ove sadašnje. Trener Tomas sa suradnicima dobro radi i privržen je svome poslu. Igrači igraju zrelo i pametno i izgledaju moćno. Pozitivno je vidjeti da su svi klapa,da si međusobno pružaju podršku i uživaju igrati za Elektru. Svi su nabrijani i sretni kada postignu zgoditak.Sve je manje "alibi" igrača koji se skrivaju po terenu. Crvene vražiće sada poštivaju i pričaju o njima i njihovim pozitivnim športskim ambicijama. Afirmativno pisanje u svakom slučaju pridonosi pozitivnoj atmosferi unutar same ekipe,a to je najbitnije. Trener Glumac ima respektabilnu ekipu,ali u današnjoj tekmi možda je bila malo indisponirana ili su igrači bili previše uvjereni u svoje mogućnosti protiv ipak slabije rangiranog športskog takmaca. No,u današnje vrijeme bez maksimalne koncentracije nema ni uspjeha. Osvrt na samu tekmu. Igralo se pod uvjetima gdje bi i pingvinima bilo hladno.Upitno je dali je utakmica ispunila svoju svrhu,a posebice u drugome dijelu gdje su uvjeti bili pogodni za neku regatu jedriličara nego igranju nogoša. Treneri još uvijek vješto "kemijaju" sa sastavima ekipa.Izgleda da nije još nastupilo vrijeme za pokazivanje ekipa koje će zaigrati u prvenstvima u skladu sa svojim rangom takmičenja. Sigurno vodstvo Elektraša od 2:0 i pregršt propuštenih prilika u toku cijele tekme,ipak nije bilo dostatno protiv iskusnije ekipe Slavonije iz Ivanovca,koja je iskoristila dekoncentraciju suparničke ekipe i preokrenula rezultat u svoju korist.Na kraju pobjeda od 2:3 nije realan pokazatelj stanja na terenu.Elektraši su u najmanju ruku zaslužili podjelu bodova. Iako su treneri obavili u pravome smislu "hokejaške" izmjene u drugome dijelu utakmice, stekao se dojam da su uvjeti za igranje nogometa bili pogodniji za neke druge vjetrovitije i hladnije športove.

Autor : Daltoni thumbup

Photobucket
Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daltoni

yes

















19.02.2009. u 16:10 • 1 KomentaraPrint#

subota, 14.02.2009.

NK Elektra - NK Olimpija 2:1

Photobucket


Dobri stari Platon davno je kazao da je glavna bit čovjeka da se igra. Znanstvenici su otkrili da je igra upisana u ljudskom genetskom kodu. Psiholozi smatraju da je igranje posebice bitno jer nas uči kako savladati negativne emocije i frustracije,te kako imati kontrolu nad izljevima bijesa. Bitno je da se zabavite i smijete,a poslije će vam na pamet dolaziti samo pametne ideje. Krećite se i bavite se športom. Ne obazirući se na vremenske uvjete,snijeg,kišu,hladnoću,vrućinu nogometaši nastavljaju svoje nogometne aktivnosti. Bolje snijeg,nego blato.Ipak smo u zimskom periodu godine. Snježnu utakmicu imali su priliku odigrati i današnji takmaci.Ekipa NK Elektra iz Osijeka i NK Olimpija (četvrt Donji grad)sa podrškom svoje vjerne navijačke skupine "II.stanica", osnovane 2005.godine.Odigrali su zanimljiv susret. U ovom dijelu priprema treneri obje ekipe još uvijek "kemijaju" sa sastavima. Olimpijaši su žestoko krenuli od samoga početka utakmice.Elektraši su ušli u utakmicu bez nekolicine bitnih igrača i u potpuno izmiksanom sastavu. Mladi Tuličić najaktivniji u prvome dijelu tekme dovodi Elektraše u vodstvo u tijeku dominacije Olimpije.Tule kreće stopama tate Vlade. U prvome dijelu još asistencija za vodstvo Elektre od 2:0,i nekolicina nažalost neiskorištenih prilika promovirali su Tuleta u igrača utakmice.Bravo! Olimpijaši su stvarali prilike,ali bez realizacije teško je očekivati pozitivan ishod utakmice. Ulaskom "mladih"igrača u drugom dijelu utakmice poniklih u školi Elektre dobilo se još više na brzini i agresivnosti. Olimpijaši u dosadašnjim pripremnim utakmicama imaju samo jednu pobjedu. Trener Tomas može biti zadovoljniji postignutim rezultatima u odigranim utakmicama,posebice, jer su mladi igrači Elektre pokazali da se na njih može računati. Na kraju Olimpija je uspjela samo ublažiti poraz.Zaslužena pobjeda Elektre konačnim rezultatom 2:1.

Autor : Daltoni

14.02.2009. u 16:59 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 11.02.2009.

NK Elektra iz Osijeka

Photobucket Photobucket yes



Poslije dva tjedna gdje se radilo samo na bazičnoj pripremi Elektraši napokon ulaze u ritam pripremnih utakmica za nastavak prvenstva u 1.ŽNL. Osim suhoparnih treninga NK Elektra iz Osijeka će odigrati i 9 pripremnih utakmica s ekipama s kojima se ne sastaje u prvenstvu. Izuzetak je bila utakmica s Biljem. Vikend utakmice s Valpovom (1:1)i Biljem (pobjeda 3:2),protekle su u fer i korektnoj borbi. U pet dana nogometaši Elektre trebali su odigrati tri pripremne utakmice,no zbog loših vremenskih uvjeta tjedna utakmica sa Čepinom (srijeda) morala je biti odgođena,ali nema sumnje da bi i ta utakmica pružila identičan dojam,kao i prve dvije spomenute utakmice,o korektnom ponašanju obje ekipe. Trener Tomas dao je priliku pridošlicama da u dresu NK Elektre pokažu da li su pojačanja ili ne.? U ovom trenutku može se reći da je jedino pravo pojačanje Hrvoje Jerković,ljetna prinova Elektre. Pravi "mozak" ekipe s velikim nogometnim,a posebice ljudskim karakteristikama, primjer je za "mlađe" igrače,koji tek pokušavaju stvoriti svoje nogometno ime. Bodriti svoje suigrače i ukazivati im na neke stvari koje nisu "klapale",istinski su pokazatelj pravog vođe na terenu. Pripremne utakmice između ostalog služe i za stvaranje pozitivne atmosfere unutar same ekipe. Svatko je u utakmicama ugradio dio sebe i to je još jedna potvrda da je ekipni duh najjača karika Elektraša. To sve bez pravog igrača koji će svojim primjerom podići atmosferu kada i ne ide sve najbolje ne bi bilo moguće ostvariti,a to Elektraši imaju u Jeretu. Car nogometnih terena. Utakmice su bile žustre,borbene i rastrčane. To bi ukratko bio i sažetak samih dešavanja na terenu. Elektraši su u utakmicama prikazali više dopadljive igre,koncentracije i snage. Ovdje,posebice treba zahvaliti svim ljudima,koji su se trudili osigurati primjerene uvjete za odigravanje nogometnih utakmica u ovom zimskom periodu. Bez njihova ogromnoga truda ne bi ni bilo moguće odigravanje utakmica. Blatnjavi,kišom natopljeni travnjaci daleko su od idealnih uvjeta,ali pravilnim održavanjem pružaju kakvu - takvu sigurnost od eventualnih ozljeda igrača. Stoga,uloga tih "malih" ljudi je veoma bitna,a mi ih ponekad neopravdano izostavljamo iz naših priča.

Hvala svima !

Autor : Daltoni thumbup

















































11.02.2009. u 18:55 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 04.02.2009.

NK Elektra iz Osijeka

Photobucket Photobucket

NK Elektra poziva djecu za upis u školu nogometa

Ponedjeljak, 02. veljače, 2009.

U svakodnevnoj brizi za životnu egzistenciju sve manje vremene imamo za sve drugo. Nadamo se da će te naći dio svoga slobodnog vremena, kako bi zajedno sa svojom djecom posjetili igralište NK Elektra iz Osijeka, jer je to isplativo ulaganje u vremenu kada poroci vrebaju sa svih strana. NK Elektra ulaže veliki trud da osigura adekvatnu opremu kao i sve drugo za bezbrižan rad Vaše djece. Ideja kluba je da se što veći broj mladih okuplja na nogometnim terenima i kroz igru i zabavu upoznaju nove prijatelje, a s druge strane razvijaju se u športskom duhu. Stoga, početak priprema je u nedjelju, 08. veljače u 10 h! Naravno sa sobom ponijeti športsku opremu! Trenutno u omladinskoj školi aktivno trenira oko 180 dječaka koji se natječu u 6 kategorija, a to su: juniori, kadeti, stariji pioniri, mlađi pioniri, limači i mlađi limači. Pozivaju se svi klinci, željni druženja, igre, natjecanja i športskih uzbuđenja da se upišu u Školu nogometa NK Elektra iz Osijeka. Upisati se mogu sva djeca od 6-18 godina starosti. Za nekoliko dana počinju pripreme svih mlađih selekcija za novo prvenstvo. Upisi novih članova mogući su na svakom treningu.

Daltoni thumbup


04.02.2009. u 07:41 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 03.02.2009.

NK Elektra - NK Grafičar-Vodovod

PhotobucketPhotobucket

Prijateljska utakmica između dvije ekipe koje su u punim bazičnim pripremama,bila je odlična,žustra i atraktivna. Obje ekipe pružile su zavidan nivo trčanja i borbenosti,boreći se za svaku loptu. Tekma je bila i dokaz pravilnoga rada trenera oba kluba da sa pretežito domaćim,mladim igračima stvori prepoznatljiv nogometni klub,koji će u budućnosti igrati važnu ulogu u Slavonsko-Baranjskom okruženju,a i šire. Dva mlada stručnjaka koji su među prvima shvatili besmislenost gomilanja prosječnih igrača,koji su možda minimalno bolji od vlastitih mladih igrača,ali dugoročno ne pružaju klubu pravu perspektivu,odlučili su dati mladim igračima priliku za nogometni razvoj,a mladići su još jednom pokazali da se na njih može računati u budućnosti. Treba se nadati da će i u daljnjem razvoju svoje nogometne vještine imati više prilike i prednosti nad nekim nepoznatim igračima,koji se ponekad čudnim putevima nude klubovima,a svojim kvalitetama ne ulijevaju povjerenje u boljitak kluba. Da mladost i dobre igre donose i bolju atmosferu u klubu i više navijača na tribinama,dokazuje i protekla polusezona oba kluba. U nogometu je potrebno mukotrpno odricanje da bi se ostvarili postavljeni ciljevi,kako trenera, tako i nogometaša,koji uz pomoć roditelja,koji djecu savjetuju i govore ono što je za njih najbolje,pokušavaju pomoći u ostvarenju športskih ambicija. Bez kaljenja u nižim ligama nije realno očekivati prvoligaške terene. Svaki dječak i mladić koji trenira nogomet mašta i sanja o tome da postane slavni igrač. Nekolicini mladića iz Grafičar-Vodovoda pružila se već sada prilika da zaigraju na prvoligaškoj sceni. Uspješni rezultati bez spoja iskustva i mladosti ne bi bili mogući. Timski rad,uzajamno poštovanje i razumijevanje predstavljaju osnovu za uspješnost kluba.Spoj mladosti i iskustva bila je vizija uspješnosti dva trenera,koji su to uspješno primijenili i u praksi. Stoga, možemo reći da su Grafičar i Elektra klubovi koji s razlogom predstavljaju ogledni primjer i drugim sredinama,kako bi se trebalo raditi,da bi se postizali vrhunski rezultati. To sve ne bi bilo moguće bez pravilnoga rada u omladinskim školama.Oba nogometna kluba to uspješno rade,a to je tema o kojoj sam već ranije pisao. Pravi osječki biseri. Stoga,vrijede pozivi športskim kibicima da dođu i pogledaju dvije mlade i atraktivne ekipe na čelu sa uspješnim trenerima. Naposljetku,ali ne manje bitno treba spomenuti i trenera NK Osijek Tomislava Steinbrücknera,koji zatvara klub uspješnih stručnjaka iz grada s Drave.

Autor : Daltoni





























03.02.2009. u 21:33 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (27)
Rujan 2011 (27)
Kolovoz 2011 (24)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (22)
Svibanj 2011 (15)
Travanj 2011 (24)
Ožujak 2011 (27)
Veljača 2011 (20)
Siječanj 2011 (18)
Prosinac 2010 (17)
Studeni 2010 (9)
Listopad 2010 (17)
Rujan 2010 (13)
Kolovoz 2010 (11)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (19)
Svibanj 2010 (15)
Travanj 2010 (11)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (31)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (32)
Listopad 2009 (38)
Rujan 2009 (28)
Kolovoz 2009 (16)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (23)
Svibanj 2009 (18)
Travanj 2009 (21)
Ožujak 2009 (15)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Uvjeti korištenja

Svi sadržaji i slike objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su copyrightom. Zabranjeno je uzimanje i korištenje sadržaja bez prethodne dozvole autora.




Svaštara o nogometu!

Novo : http://daltoni-osbloghr.blogspot.com/



Osijek, Croatia Weather Forecast





daltoni@net.hr

Foto Daltoni




Sign by Danasoft - Get Your Free Sign






Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



Free Counter
Free Counter

thumbuphrvatska Customized Soccer Jersey - ImageChef.com


height="38" width="41" id="EXim" alt="eXTReMe Tracker" />





Myspace Smileys






hrvatska thumbup

Geo Visitors Map





CASINOSWISS, CASINO, Football manager 2010, English Harbour Casino, KENO



free counters
Free counters