Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Austrija-EURO 2008. Volonteri

I.dio


Maleni dio sličica iz Austrije. Nastavak slijedi.


Osječki volonteri svim srcem navijaju za Hrvatsku da uspije u kvalifikacijama za SP-u u Južnoj Africi, gdje bi imali prednost za izbor hrvatskih volontera za to natjecanje. Ovom prilikom prikazat ćemo samo "ljepši" dio posla (kako ne bi uplašili potencijalne nove volontere), pa stoga , samo putovanje, zabava, jelo, upoznavanje političara, prijatelja i "neprijatelja" iz drugih zemalja.

Volonterizam u srcu


Jedan od osječkih volontera je i Dario Markuš, student 2. godine Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, ali i igrač seniora Nogometnog kluba Elektra koji je sa nama podijelio svoja iskustva. Volonterizam u Dariovom životu ima veliku ulogu, a sa brojnih putovanja na kojima je bio kao član osječkih volontera ponio je bezbroj prelijepih uspomena od kojih su mnoge zabilježene i fotografijom.

Vrativši se iz Makedonije (Struga), kao koordinator ispred volonterskog centra Osijek, gdje je završen seminar o interkulturnom učenju: "Me for Europe for me", namijenjen mladim liderima, složio nam je slike iz Austrije koje se mogu pogledati u Galeriji.

"Fakultet, nogomet i volonterizam mogu i moraju skupa. Dobra internetska stranica www.osvolonteri.hr pružiti će vam nekoliko dobrih razloga zašto volontirati" - kaže Dario pripremajući se za put u Pariz u organizaciji volonterskog centra i prisjećajući se lijepih trenutaka iz Austrije s EURA 2008, gdje je Hrvatska nesretno ispala prije kraja.


Priznanje UEFA-e


Devet volontera iz Slavonije i Baranje tada bilo je u austrijskom gradu Klagenfurtu, gdje su radili na poslovima od dijeljenja promidžbenog materijala do rada u navijačkim kampovima, javnim gledalištima na gradskim trgovima, dočeku i dobrodošlici navijačima. Sva devetorica dobili su priznanje UEFA-e. To je bio način na koji se nogometna federacija zahvalila tim ljudima za trud koji su uložili tijekom EURA u Austriji i Švicarskoj.





Post je objavljen 24.02.2009. u 18:57 sati.