Mlade nade

srijeda, 31.12.2008.

LAŽNI ŠUT

31.12.2008. u 11:17 • 0 KomentaraPrint#

Nakon dosta uzbudljivog i napornog tjedna imali smo priliku pogledati i prve utakmice papirnatih favorita turnira u Osijeku.

I drugu utakmicu u svojoj grupi ekipa "Bosutsko" dobila je minimalnom
prednoscu i kao prvi cekaju konacan rasplet u grupi.
Prognoze o kvaliteti ekipe dosta su nezahvalne,ali navijaci
ocekuju visoki plasman momaka sa Mackamame.

Ekipa Laznoga suta u svojem sastavu ima sjajne tehnicare,koji svojim
zrelim pristupom tekmama odusevljavaju nazocne posjetitelje u dvoranama,bez obzira u kojem gradu igraju.
Drugo mijesto u Vinkovcima i prva mjesta u Zupanji i Osijeku, i ove godine nisu nedostizan cilj ekipe koja slovi kao najmlada.

Atraktivna napadacka igra bez kalkulacija je osnovni moto trenera
Matijevica,koji dugi niz godina uspjesno vodi mlade haklere.

Decki to uspijesno omogucuju skupa sa ljudima iz logistike,koji daju svoj doprinos uspjehu ekipe.

Igraci Laznoga suta svojom tehnickom superiornoscu uspjesno su se
nadigravali sa fizicki jacim ekipama.
Pobjede ni u jednome trenutku nisu dolazile u pitanje.
Napeta je utakmica u Osijeku zavrsena pobjedom ekipe Laznoga suta.
Fizicki jaca ekipa Mursa V.B.K.uspjesno je pokusala parirati,ali na kraju
ipak nisu uspjeli osigurati pozitivan rezultat.
Tome treba pridodati da ekipa uspjesno nastupa jos i u Đakovu i
Vinkovcima,gdje su i na tim turnirima osigurali igranje u zavrsnici.Pohvalno.


Grupe su "prezivjeli"svi favoriti.U šesnaestinu prosle su pojedine
ekipe,koje su iskoristile veliku prednost,koju im je dao raspored - lagana grupa.
U nastavku natjecanja nece imati posebno tesko ukrstanje i imati ce
prakticno otvoren put do finala .
Stoga je jos veci uspjeh dvije mlade ekipe,koje su iz "tezih" grupa uspjele
kao prvoplasirane proci dalje.
Pohvale ekipama Bosutsko i Lazni sut.

Vjera trenera Matijevica u mladost,talenat i veliku zelju igraca Laznoga
suta za pobjedama,naznake su i ovogodisnje uspjesnosti ekipe.


Autor: Daltoni


thumbup


31.12.2008. u 10:26 • 0 KomentaraPrint#

subota, 20.12.2008.

Zimko u Osijeku

Napokon "Zimko uz Osječko" započeo je i za mlade kategorije(pioniri i kadeti). S velikim očekivanjima mlade snage nadaju se ostvarenju dječačkih snova,a to je biti prvi u gradu na najorganiziranijem i najpopularnijem turniru u Slavoniji i Baranji,a i sire. Na kraju turnira zbrojit ce se razočarenja i veselje uspješnijih ekipa. Ovogodišnji "Zimko" privukao je rijetko viđenu kvalitetu ekipa,jer se reorganizacijom turnira privukao i veliki broj novih ekipa,koje po prvi puta nastupaju na jednom jakom turniru. Najčvršće borbe očekuju se u kategoriji kadeta gdje veći broj ekipa ravnopravno pretendira na najviši plasman. Ovom prilikom osvrnut ćemo se na kadetsku kategoriju. Prošlogodišnji pioniri,a sadašnji kadeti željni su dokazivanja u višem rangu natjecanja.S punim pravom ekipa "Bosutskog" i ekipa "Lažnoga šuta" prošlogodišnji finalisti u pionirskom uzrastu proglašeni su tihim favoritima. Današnjom utakmicom ekipa " Bosutskog " počela je polako krčiti svoj put ka ponavljanju lanjskoga uspjeha i osvajanju drugoga mjesta. Ne bas laganom pobjedom izborenoj u posljednjim trenucima utakmice ekipa Bosutsko pokazuje zube svojim budućim suparnicima. Hoće li igraći "Lažnoga šuta" uspjeti ponoviti prošlogodišnji fenomenalan rezultat,gdje su osvajanjem 2.mjesta na turniru u Vinkovcima i trijumfom u finalima u Županji i Osijeku nadmašili sve svoje sportske "protivnike",imati ćemo priliku vrlo brzo i sami se uvjeriti u mogućnosti ekipe koja slovi kao najmlađa u tome rangu. Lažni šut ove godine gledatelji ce moći vidjeti osim na turniru u Osijeku,još u Vinkovcima i Djakovo. Ostale ekipe koje slove kao favoriti sastavljene su od "starijih" momaka koji igraju u Osječkim klubovima i ovom prilikom pokusati ce napraviti bolji uspjeh od prošlogodišnjeg.Na turniru za kadete imamo priliku pogledati i kompletne ekipe pojedinih klubova,koje ce svoje znanje sa velikog pokusati prenijeti i na manji teren.

Autor:Daltoni thumbup


wink

20.12.2008. u 22:21 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 09.12.2008.

Princeze u kopačkama 1.u Kraljevici

Kruna ovog perioda za ŽNK Osijek je nastup na humanitarnom malonogometnom turniru u Kraljevici.Nogometašice ŽNK Osijek dočekat će novogodišnje blagdane kao liderice 1.HNL za žene, ali i kao nedokučive malo nogometašice koje nemaju ravnopravne suparnice, kako na velikom tako i na malom haklu. Šteta je sto ih ne možemo uživo gledati i na domaćem Zimku u Osijeku. Bila bi to prava atrakcija za mnogobrojne posjetitelje najpopularnijeg i najprestižnijeg turnira u Slavoniji i Baranji. "Dame u kopačkama " su ponovno demonstrirale moć i silu kakvu posjeduju ove sezone i dokazali svima da su u punom smislu prave Princeze nogometnih terena u Hrvatskoj. Nogometašice ŽNK Osijek zaslužile su sve pohvale, kako za ponašanje tako i za igru. Na terenima su bile nedokučive za sve sportske protivnice, a izvan njega uvijek nasmijane, vedre i vesele. Zbog svega navedenoga "Princeze" iz grada na Dravi su posve zasluženo osvojile srca sve većeg broja pristaša ženskog nogometa u Hrvata. 4.Međunarodni humanitarni ženski malonogometni turnir " Sv.Nikola "u Kraljevici biti će zapamćen po nogometašicama iz Osijeka koje su osvojenom peharu za 1.mjesto u juniorskoj, pridodale i pehar namijenjen pobjednicama i u seniorskoj kategoriji. Finalni susreti u obje kategorije protekli su u velikoj dominaciji Princeza s Mačkamame koje su veći dio utakmice imale terensku inicijativu i stvarale prilike. Trener Kazimir Husić s pomoćnikom Brankom Perkovićem , na čelu sa predsjednikom kluba Gordanom Matkovićem, veoma su zadovoljni postignutim rezultatima nogometašica Osijeka , koji pokazuju da se u klubu dobro radi.

Daltoni thumbup

09.12.2008. u 19:14 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 07.12.2008.

Stopama mlađih suigračica koje su u jučerašnjim utakmicama izborile pobjedu u finalu malonogometnog turnira u Kraljevici, gdje su deklasirale svoje sportske suparnice i seniorke ŽNK Osijek polako, ali sigurno napreduju ka zacrtanom cilju, a to je naslov prvakinja na turniru u Kraljevici. Seniorke uspješno nastavljaju pohod nogometašica iz Osijeka ka osvajanju duple krune na ženskom malonogometnom turniru. Utakmicom protiv nogometašica Borca završava se razigravanje po skupinama gdje Osječanke uvjerljivo drže prvo mjesto. Pobjedama nad Agramom rezultatom 5:1 i nogometašicama iz Travnika rezultatom 2:1 malo nogometašice iz grada sa Drave sa razlogom se nadaju punom pogotku na turniru.

Daltoni thumbup


07.12.2008. u 16:53 • 1 KomentaraPrint#

Nogometašice u tenisicama.....



4.Međunarodni humanitarni ženski malonogometni turnir "Sv.Nikola" i ove godine zakazan za 6.i 7.12.2008.godine u Kraljevici održava se pod organizacijom domaćina Rijeka-Jack Pot,Turističke zajednice Kraljevice uz potporu Grada Kraljevice. Osim natjecateljskog najbrojniji ženski malonogometni turnir u Hrvatskoj,i ove je godine imao humanitarni karakter. U Domu sportova u Kraljevici sudionice turnira igrale su za djecu Centra Fortica. Na turniru su su takmičile i nogometašice,uzrasta juniorke iz ŽNK Osijek. Utakmice se igraju kroz cijeli dan,a finale turnira je u večernjim satima. Prvog dana turnir otvaraju juniorke,a drugi dan pripada najboljim nogometašicama u seniorskoj dobi iz Slovenije,Bosne i Hercegovina i Hrvatske. Hvale vrijedan rezultat ostvarile su mlade nogometašice Osijeka,koje su u jakoj konkurenciji došle do finala i osvojile ga. Svaka cast Osječankama kojima nije bilo lako,ali na čelu s trenerima i upravom,koji su vjerovali u svoje nogometašice ostvaren je ogroman uspjeh. Mlade dame u tenisicama samouvjereno su "protutnjale" kroz Kraljevicu ne dozvolivši ni u jednome trenutku da itko pomisli da je osvajanje prvoga mjesta nemoguća misija. Bijelo plave juniorke ŽNK Osijek demonstrirale su i praktično na terenu teoriju uspješnosti trenera Osijeka osvajanjem turnira u Kraljevici. Sada je na gradu Osijeku da adekvatno reagira na veliki uspjeh sadašnjih juniorki,a sutrašnjih seniorki ŽNK Osijek. ŽNK Osijek ne mora se brinuti za svoju budućnost. Primjer za to su mlade nogometašice u "tenisicama".

Daltoni thumbup

07.12.2008. u 07:14 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 04.12.2008.

Daltoni

04.12.2008. u 18:58 • 0 KomentaraPrint#

Mladi sportaši Industrijske četvrti u posjetu Vukovaru

Odbor za sport i rekreaciju GČ Industrijska četvrt na čelu s gosp.Vinkom Koićem u suradnji s NK Mursa-Zanatlija i udrugom hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata,već dugi niz godina organizira ligu natjecanja u malome nogometu pod geslom " Maknimo ih s ulice ".

Cilj je približiti mladež gradske četvrti športu i zdravom životu. Ligu sačinjavaju mladi nogometaši podijeljeni u šest dobnih skupina. Najuspješnije ekipe bile su nagrađene medaljama,peharom i sudjelovanjem na predstojećem Zimku. Najzanimljivija nagrada većini sudionika je panoramski let avionom iznad Slavonije i Baranje.

Posebno emotivna gesta gosp.Koića ispred odbora za sport i rekreaciju u suradnji s UHDDR-a Industrijska četvrt bila je posjeta gradu heroju Vukovaru. Putevima Domovinskoga rata naziv je nagradnog i edukativnog putovanja. U Vukovaru su posjetili Ratnu bolnicu. Posjet bolnici bilo je emotivno i posebno iskustvo za sve sudionike putovanja u grad Vukovar.

Sklonište ratne bolnice posjetiteljima prikazuje na najbolji način ratna stradanja, a u jednom dijelu skloništa čuju se snimke novinara i radio voditelja, Siniše Glavaševića.

Nakon bolnice krenulo se na Ovčaru, gdje su zapaljene svijeće, kao i na Memorijalnom groblju i Spomen križu na Dunavu.

Upoznali su jednog od hrabrih branitelja Vukovara, veterana i ratnog vojnog invalida, Petra Janjića zvanog " Tromblon ", koji im je s tugom u srcu i radošću na licu, ispričao mali dio svojih doživljaja i strahota grada Vukovara i još jednom pokazao koliko je bilo hrabro i veliko srce naših branitelja.

Mladež Industrijske četvrti otišla je u Vukovar odati počast ljudima koji su dali sve što imaju kako bi danas svi mi mogli živjeti život sa svim dobrim i lošim stranama. Treba ići zbog svih zlih ljudi, koji su u Vukovaru činili zlo, a dosta ih i danas živi i nada se da su izbjegli pravdi. Posebno zbog njih ne smije se propustiti Vukovar. Kolone mladih ljudi koji iz svih dijelova Hrvatske dolaze da se poklone Vukovarskim žrtvama zalog su da se Vukovar neće zaboraviti.


Ovim putovanjem izrazito su zadovoljni svi sudionici.

Liga "Maknimo ih s ulice" je malonogometno natjecanje koje se odigrava na terenu Mačkamame, a jedan od uspješnih mladića koji igraju u ligi je i Mihael (na slici) Osvojenim prvim mjestom u svojem godištu 93. pridodao je i prvo mjesto medu starijim natjecateljima godišta 91/92. Kapetan je pobjedničke ekipe Zimka 2007/2008. Mihael uspješno nastavlja igranje malog i velikog nogometa. U svojoj kolekciji već ima zavidan broj pehara, medalja, priznanja, zahvalnica.

Svojim primjerom dokazuje uspjeh ideje lige GČ Industrijska četvrt.

Photobucket

04.12.2008. u 18:57 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 03.12.2008.

Kadeti NK Olimpija Osijek jesenski prvak 1.kvalitetne lige mladeži


Foto B.Mr. wink

Kadetska vrsta NK Olimpija Osijek pravi su hit jesenskog dijela
prvenstva 1.kvalitetne lige mladeži.

Hit da,ali iznenađenje ne.

Svatko tko iole,makar i površno,prati rad mlade nade trenerskog
posla u selekciji kadeta Olimpijaša gosp. Maria Amidžića
zna o ćemu pišem.


Nekoliko kola prije svršetka prvog dijela prvenstva kadeti Olimpije
stekli su bodovnu prednost koja im već sada dozvoljava proslaviti
osvojeno 1.mjesto pred svojim športskim pratiteljima.



13 utakmica- 12 dobivenih - 1 neriješena - gol razlika 30:4, i prije polusezonske pauze više nego jasno sugerira apsolutnu
dominaciju mladih nada nogoša iz Donjogradske Olimpije,
a vjerovatno će u naredna dva kola doći i do bodovnog povećanja
na kontu kadetske vrste NK Olimpije.

Photobucket
Foto : B.Mr. wink



Samo možemo čestitati na polućenom uspjehu i naravno,
očekivanja za konačan trijumf na kraju prvenstva su
bazirana na čvrstim temeljima i realno je završno osvojeno
1.mjesto u prvoj kadetskoj kvalitetnoj ligi mladeži.



Uvjerljivo ostvarenje zacrtanih ciljeva u glavi trenera Maria
prije početka natjecanja u 1.jakosnoj skupini i to usprkos
svima znanim nedaćama koje prate rad u omladinskim školama.


Ovdje se može postaviti svima znana teza; "Ono što te ne slomi,
to te i ojača!"

Nije zalud kada se kaže da ograničena materijalna sredstva
stvara osnovu za prave čarobnjake nogometne vještine,
a nogometna materijalna rastrošnost stvara predvidljivo
više-manje razmažene,umišljene zvijezde.

Ta teza ima svoje pobornike,ali i protivnike.

Vama prepuštam po osobnom nahođenju mogučnost
vlastitih zaključaka.

Najidealnije bi bilo pronaći nekakvu sredinu,ako je to ikako
moguče u današnje doba.


Stoga,više manje je sve prepušteno entuzijastima koji samo
poštenim pristupom poslu mogu ostvariti zacrtane ciljeve
skovane u vlastitoj viziji i režiji.


Naravski da sam pojedinac ne bi mogao puno postići,ako
nema podršku sredine u svom okruženju i radu unutar kluba,
posebice mladih nada nogometa koji svojim mladalačkim idealima,
još uvijek neopterećenim materijalnom stranom bavljenja športom,
očekivano mogu postići zapažene športske rezultate.


U toj dobi lova još uvijek nije prioritet,barem ne za veliku
većinu nogometaša u Hrvata.


Ali to je tema za neku drugu priču.

Stoga,vratimo se bitnom u ovom trenu.

Čovjek koji ozbiljno,studiozno,temeljito pristupa svom poslu -
ukratko bi bio pokušaj opisa lika i djela gosp.Super Maria.


Lik Super Mario,kako ga od milja prozvaše neki pametni umovi
poradi njegove predanosti poslu i kvalitetnom ljudskom
pristupu nogometašima, zacijelo nije floskula već možemo
kazati točna procjena kibicera NK Olimpija.


Naravno ovdje ne treba smetnuti s uma i novopostavljenu
upravu u omladinskoj školi nogometa NK Olimpija Osijek,
koja će zacijelo iznaći način kako bi se još više poboljšao
rad unutar kluba s mlađahnim selekcijama,a budućim
prvotimcima u seniorima NK Olimpija.

Bez pravilnog pristupa,kvalitetnih stručnih osoba,trenera,fizija,
domara,nezaobilaznih tehnika,a posebice domaćica kluba bez
kojih ne bi bilo ni kvalitetno pripremljene športske opreme
i klubskih prostorija za bezbrižno natjecanje i pripremu
svih selekcija kluba.


Vjerovatnoća za završni uspjeh bi bila svedena na minimum.

Završni uspjeh je pravilno nogometno odškolovanje mladih nada,
prije svega poštenih,radišnih mladih osoba koje će biti
samo na

03.12.2008. u 22:37 • 0 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

  prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (27)
Rujan 2011 (27)
Kolovoz 2011 (24)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (22)
Svibanj 2011 (15)
Travanj 2011 (24)
Ožujak 2011 (27)
Veljača 2011 (20)
Siječanj 2011 (18)
Prosinac 2010 (17)
Studeni 2010 (9)
Listopad 2010 (17)
Rujan 2010 (13)
Kolovoz 2010 (11)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (19)
Svibanj 2010 (15)
Travanj 2010 (11)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (31)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (32)
Listopad 2009 (38)
Rujan 2009 (28)
Kolovoz 2009 (16)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (23)
Svibanj 2009 (18)
Travanj 2009 (21)
Ožujak 2009 (15)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Uvjeti korištenja

Svi sadržaji i slike objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su copyrightom. Zabranjeno je uzimanje i korištenje sadržaja bez prethodne dozvole autora.




Svaštara o nogometu!

Novo : http://daltoni-osbloghr.blogspot.com/



Osijek, Croatia Weather Forecast





daltoni@net.hr

Foto Daltoni




Sign by Danasoft - Get Your Free Sign






Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



Free Counter
Free Counter

thumbuphrvatska Customized Soccer Jersey - ImageChef.com


height="38" width="41" id="EXim" alt="eXTReMe Tracker" />





Myspace Smileys






hrvatska thumbup

Geo Visitors Map





CASINOSWISS, CASINO, Football manager 2010, English Harbour Casino, KENO



free counters
Free counters