Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

Mladi sportaši Industrijske četvrti u posjetu Vukovaru

Odbor za sport i rekreaciju GČ Industrijska četvrt na čelu s gosp.Vinkom Koićem u suradnji s NK Mursa-Zanatlija i udrugom hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata,već dugi niz godina organizira ligu natjecanja u malome nogometu pod geslom " Maknimo ih s ulice ".

Cilj je približiti mladež gradske četvrti športu i zdravom životu. Ligu sačinjavaju mladi nogometaši podijeljeni u šest dobnih skupina. Najuspješnije ekipe bile su nagrađene medaljama,peharom i sudjelovanjem na predstojećem Zimku. Najzanimljivija nagrada većini sudionika je panoramski let avionom iznad Slavonije i Baranje.

Posebno emotivna gesta gosp.Koića ispred odbora za sport i rekreaciju u suradnji s UHDDR-a Industrijska četvrt bila je posjeta gradu heroju Vukovaru. Putevima Domovinskoga rata naziv je nagradnog i edukativnog putovanja. U Vukovaru su posjetili Ratnu bolnicu. Posjet bolnici bilo je emotivno i posebno iskustvo za sve sudionike putovanja u grad Vukovar.

Sklonište ratne bolnice posjetiteljima prikazuje na najbolji način ratna stradanja, a u jednom dijelu skloništa čuju se snimke novinara i radio voditelja, Siniše Glavaševića.

Nakon bolnice krenulo se na Ovčaru, gdje su zapaljene svijeće, kao i na Memorijalnom groblju i Spomen križu na Dunavu.

Upoznali su jednog od hrabrih branitelja Vukovara, veterana i ratnog vojnog invalida, Petra Janjića zvanog " Tromblon ", koji im je s tugom u srcu i radošću na licu, ispričao mali dio svojih doživljaja i strahota grada Vukovara i još jednom pokazao koliko je bilo hrabro i veliko srce naših branitelja.

Mladež Industrijske četvrti otišla je u Vukovar odati počast ljudima koji su dali sve što imaju kako bi danas svi mi mogli živjeti život sa svim dobrim i lošim stranama. Treba ići zbog svih zlih ljudi, koji su u Vukovaru činili zlo, a dosta ih i danas živi i nada se da su izbjegli pravdi. Posebno zbog njih ne smije se propustiti Vukovar. Kolone mladih ljudi koji iz svih dijelova Hrvatske dolaze da se poklone Vukovarskim žrtvama zalog su da se Vukovar neće zaboraviti.


Ovim putovanjem izrazito su zadovoljni svi sudionici.

Liga "Maknimo ih s ulice" je malonogometno natjecanje koje se odigrava na terenu Mačkamame, a jedan od uspješnih mladića koji igraju u ligi je i Mihael (na slici) Osvojenim prvim mjestom u svojem godištu 93. pridodao je i prvo mjesto medu starijim natjecateljima godišta 91/92. Kapetan je pobjedničke ekipe Zimka 2007/2008. Mihael uspješno nastavlja igranje malog i velikog nogometa. U svojoj kolekciji već ima zavidan broj pehara, medalja, priznanja, zahvalnica.

Svojim primjerom dokazuje uspjeh ideje lige GČ Industrijska četvrt.

Photobucket

Post je objavljen 04.12.2008. u 18:57 sati.