NASA skriva postojanje života na Mjesecu?

31 listopad 2007



31.10.2007.

Bivši direktor foto službe laboratorija NASA, Ken Johnston tvrdi da javnosti nisu otkrivene sve tajne o Mjesecu, do kojih se došlo tokom prošlih misija, pa je otkrio vlastito znanje o podacima koji bi mogli biti povod za novu kozmičku trku k Mjesecu. Kako tvrdi Johnston, američka misija je, u vrijeme iskrcavanja na Mjesec prije 40 godina, otkrila i snimila na površini Zemljinog satelita tragove cilvilizacije. „To su drevne ruševine vještačkog porijekla” i „ranije nepoznata tehnologija upravljanja gravitacijom”, izjavio je Johnston u utorak, na konferenciji za novinare u New Yorku. Te podatke vlasti SAD-a su čuvale u tajnosti, a Johnstonu je, kako je istakao, bilo naređeno da snimke uništi. On tvrdi da je sačuvao nekoliko snimaka. Američki znanstvenik je nedavno isključen iz programa Laboratorija za izučavanje reaktivnog kretanja NASA za popularizaciju kosmičkih istraživanja. Iz revolta sve podatke je dao autorima knjige „Tamna misija - tajna povijest NASA” koja je prošle sedmice objavljena u SAD i našla se na listi „New York Times”.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare sudjelovao je i jedan od koautora knjige, bivši NASA-in konzultant, poznati popularizator „svemogućih kozmičkih tajni” Richard Hoagland. Mnogo toga što su jučer iz knjige od 550 stranica, opremljenom fotografijama, predstavili Hoagland i koautor Mike Bara, veoma je hrabro.

Kako je predstavljeno, ne samo da je posada Apolo-a tokom misije na Mjesecu snimila ostatke konstrukcija građevina nepoznatih civilizacija nego su na Zemlju i dostavili uzorke drevnih tehnologija što je izmijenilo put istraživanja Mjeseca.

Hoagland i Bara čak tvrde da je tadašnja vlada SAD zbog otkrića bila spremna da s Moskvom organizira zajedničku misiju.

Pored toga predstavljene su snimke površine Mjeseca napravljene u periodu realizacije programa Apolo koji navodno potkrepljuju teoriju Hoaglanda i Bara.

„Zahvaljujući začuđujućim tehnološkim otkrićima, koje su prema našim podacima napravila NASA na Mjesecu u vrijeme programa Apolo i dostavila na Zemlju, a zatim držala u tajnosti, nova trka, za razliku od prve (kozmičke) između SAD i SSSR za politički prestiž prije 50 godina, utjecat će na život na Zemlji”, izjavio je Hoagland koji je i znanstveni konzultant telekompanije CBS.

Isto tako Hoagland i Johnston ne isključuju mogućnost da SAD sada namjerno forsiraju lansiranje shuttle-ova da bi taj program bio realiziran do 2010. godine i da bi prešli na nove kozmičke aparate „Constalation” kojima će letjeti na Mjesec, računajući da je Rusija objavila da će poslati astronaute na Mjesec 2025. godine i tamo izgraditi bazu.

„Zašto u 21. stoljeću postoji toliko zanimanja za Mjesec, a već 30 godina je taj program ignoriran? Možda je misija Apolo našla na Mjesecu ´nešto´ veoma važno što nam je NASA zaboravila reći”, navodi se u pres-materijalu uoči konferencije, navodi ruska agencija.

Isto tako Hoagland tvrdi da NASA ima još tajni među kojima je otkrivanje bespilotne letelice s mikrobima „Viking” na Marsu 1976. godine.

Međutim, tvrdnje da su na Mjesecu otkriveni tragovi drevne civilizacije, predstavnici NASA-e za sada ne žele komentirati smatrajući ih neozbiljnim. (Tanjug)


Evo intervju s Richard C. Hoagland-om. Zanimljivo je.


Canneto di Caroniji, Sicilija - misteriozni požari

30 listopad 2007

O nizu nerazjašnjenih požara u frižiderima, televizorima i mobitelima provedena je istraga, a zaključak je da su krivi izvanzemaljci.

Za požar u Canneto di Caroniji na Siciliji krivi su izvanzemaljci koji su tu ''testirali tajno oružje'', smatraju stručnjaci.

To je selo bilo u centru pažnje prije tri godine kada su stanovnici svakodnevno prijavljivali kućanske aparate koji bi odjednom planuli.

Deseci stručnjaka, uključujući znanstvenike, elektroničare i vojne stručnjake, stigli su u selo kako bi istražili taj fenomen.

Jedan znanstvenik prijavio je da je vidio isključene kablove koji su izgorjeli.

Palikuće su odmah isključene, lokalci su za požare optužili natprirodne sile, a službeni vatikanski egzorcist otac Gabriele Amorth tvrdio je da je riječ sotoninom djelu.

Odjel za nacionalnu sigurnost prikupio je desetke stručnjaka, uključujući i NASA-ine znanstvenike.

Na osnovi podataka koji su iscurili u javnost, navodi se da je za požare kriva ''visoka elektromagnetska emisija koja nije djelo čovjekovog djelovanja i koja dosegla snagu od 12 do 15 gigavata''.

Izvještaji govore o mogućem djelovanju NLO-a, jer su tragovi paljevine nađeni u poljima oko sela.

''Ne govorimo da su mali zeleni s Marsa uzrokovali požare, već je riječ o natprirodnim silama koje su u stanju stvoriti tako veliko elektromagnetsko polje'', kaže Francesco Mantegna Venerando, šef sicilijanske nacionalne zaštite.

''Oni su samo jedna od mogućnosti. Tražimo i druge uzroke.''


Net.hr




Tajanstveni Talijanski NLO


Ova snimka kruži već neko vrijeme, a predstavila ju je istraživačica Paola Harris na 36. godišnjem simpoziju MUFON-a u Denveru.

Paola živi u Italiji, a dobila je četvrtu generaciju kopije od anonimnog izvora koji joj je rekao da je snimka snimljena u Avianu u Italiji, pokraj zračne baze Aviano.

Zato Paola smatra da je prije riječ o nekom prototipu zemaljske letjelice nego i izvanzemaljskoj letjelici.

A mi – mi također možemo misliti što hoćemo.

Opcije su samo tri:

a) ili je riječ o prijevari

b) ili je riječ o NLO-u

c) ili je riječ o prototipu zemaljske letjelice.


ADT/ADS - oružja 21. stoljeća?

Nepoznato o Mjesecu

25 listopad 2007

Dossier UFO



NAkon više stotina godina detaljnog proučavanja i promatranja, naš najbliži svemirski pratitelj Mjesec i dalje ostaje velikom zagonetkom. Šest slijetanja na njegovu površinu i na stotine eksperimenata ne samo što nisu dali odgovor, nego su i stvorili dodatna pitanja.

STAROST MJESECA

Mjesec je mnogo stariji nego što se to mislilo. Možda je čak i stariji od Zemlje ili Sunca. Planet Zemlja je prema nekim stručnjacima, stara možda čak oko 4.6 bilijuna godina, a stijene na Mjesecu su navodno još starije, oko 5.3 bilijuna godina. Mjesečeva prašina pak pokazuje da je on možda čak i stariji, i to bilijun godina...

PODRIJETLO STIJENA

Kemijski sastav prašine na Mjesecu, koje se uzdižu stijene razlikuje se od stijena na Zemlji, što se kosi s teorijom da je svaka prašina posljedica vremenskih prilika i lomljenja stijena. Stijene i kamenje na Mjesecu moglo je ovde stići s raznih strana svemira.

Negdje sam čitala da je pijesak na Mjesecu istog sastava kao na jednoj planini na Zemlji, samo na tom mjestu i nigdje više.

TEŠKI ELEMENTI NA POVRŠINI

Normalni planetarni sastav Mjeseca sastoji se od teških elemenata u jezgri Mjeseca i lakših elemenata na njegovoj površini. Ili, drugim riječima, prema Wilsonu, "prisutnost nekih elemenata kao što je titanij, na površinskim zonama je toliko naglašen , da su neki geolozi izjavili kako je sigurno da je taj sastojak na nepoznati način stigao na površinu Mjeseca u velikoj količni. Ne zna se kako, no da je tako, nema sumnje.

VODENA PARA

7. ožujka 1971. godine, lunarni instrumenti koje su tu instalirali astronauti mjere oblak pare kako prolazi iznad mjesečeve površine. Oblak je lebdio točno 14 sati i prešao je područje oko 130 kvadratnih kilometara.

MAGNETNE STIJENE

Mjesečeve stijene su magnetizirane. To je vrlo čudno jer to nebesko tijelo nema svoje magnetsko polje. Taj magnetizam nije mogao nastati zbog blizine Zemlje, takav susret bi samo udaljio Mjesec.

NEMA VULKANA

Neki od mjesečevih kratera nastali su zbog vanjskog utjecaja, dakle, nema pokazatelja da je Mjesec ikada imao vruču jezgru dovoljno vruču da stvori vulkansku erupciju.

SEIZMIČKA AKTIVNOST

Na stotine malih mjesečevih potresa zabilježeno je svake godine, a ne mogu se pripisati udarima meteora. U studenom 1958. godine, sovjetski astronom Nikolay A. Kozyrev sa krimskog astrofizičkog opservatorija snimio je plinovitu erupciju Mjeseca blizu kratera Alphonsusa. Zamjetio je i crvenkasti sjaj koji je bio vidljiv oko sat vremena.
Godine 1963., astronomi s opservatorija Lowell također su vidjeli crvenkasti sjaj nad vrhovima šiljaka u regiji Aristarchus. Pokazalo se da su oba promatranja zabilježila identičnu pojavu koja se pojavljuje periodički, te se uvijek ponavlja s približavanjem Mjeseca planetu Zemlji. Neki govore kako to ne mora biti prirodna pojava.

ŠUPLJI MJESEC

Mjesečeva građa tj. čvrstina mjeri 3.34 gm/cm3 (3.34 puta jednakomjerno volumenu vode) gdje je Zemlja 5.5. Što to znači? 1962. godine, znantvenik NASA-e dr. Gordon MacDonald je izjavio, "izuzmemo li višak informacija i podataka, čini se da je unutrašnjost Mjeseca više nalik šupljoj nego homogenoj kružnici." Nobelovac, kemičar dr. Harold Urey kaže kako je Mjesečeva mala gustoća dokaz njegove "šupljikavosti", a dr. Sean C. Solomon je napisao, "ispitivanja Lunar Orbitera povečali su naše znanje o Mjesečevom gravitacijskom polju ali su stvorili i zastrašujuću mogućnost da je možda naš Mjesec šupalj." U emisiji Carla Sagana Život u Svemiru, slavni je astronom izjavio, "Prirodni satelit ne može biti šuplje tijelo."

JEKA NA MJESECU

Tijekom studenog 1969. godine, posada na letjelici Apollo 12 nekim je potezima nagnula lunarni modul da se sruši na Mjesečevu površinu. Udar lunarnog modula, nekih 40 milja od mjesta slijetanja stvorilo je umjetni potres, a Mjesec je vibrirao poput zvona i odjekivao oko sat vremena. Ta se pojava ponovila i s Apollom 13. Dogodilo se isto ali još neobičnije - seizmički instrumenti zabilježili su jaku jeku koja je trajala tri sata i dvadeset minuta te putovala u dubinu od 25 milja, dovodeči do zaključka kako je Mjesec neobična svjetlost ili nema jezgre.

NEOBIČNI METALI

Mjesečev pokrov je čvršći nego se to pretpostavljalo. Sjetite se velikih problema s kojima su se astronauti susreli kada su pokušali bušiti sloj maria? Sloj maria sadrži primarni ileminit, a mineral što sadrži veće količine titanija, isti se metal koristio u proizvodnji oklopa za dubokouranjajuće podmornice i pokrov SR-71 "CRNA PTICA". Uranium 236 i neptunium 237 (tih elemenata nema na Zemlji) su otkriveni u lunarnim stijenama.

PORIJEKLO MJESECA

Prije nego što su astronauti donijeli mjesečevo stijenje, vjerovalo se da je Mjesec odlomljeni komad planeta Zemlje. Druga teorija držala se teze da je Mjesec nastao od ostataka svemirske prašine koja je preostala nakon stvaranja Zemlje. Treća popularna teorija govori kako je Mjesec moguće zatočen Zemljinom gravitacijom. Ipak, za tu teoriju ne postoje dokazi. Isaac Asimov je napisao "Prevelik je da bi bio zatočen od Zemlje. Šanse takvog hvatanja te njegovo kruženje oko Zemlje u kružnoj orbiti su premale da bi se ovo uopće uzelo za ozbiljno."

NEOBIČNA ORBITA

Naš mjesec je jedini mjesec u solarnom sustavu koji ima mirnu, gotovo savršenu cirkularnu orbitu. Ali, i dalje nepoznanica, središte mjesečeve mase je oko 6000 stopa bliže Zemlji nego njegov geometrijski centar (što uzrokuje ljuljanje) pa ipak, "nešto" vraća Mjesec u njegovu savršeno glatku, usmjerenu brzinu i rutu.


PRESJEK MJESECA

Kako objasniti slučajnost da je Mjesec na jednakoj udaljenosti, istog presjeka kao i Sunce tijekom pomrčine? Ponovno Isaac Asimov odgovara, "Nema astronomskog razloga zbog kojeg mi Mjesec i Sunce bili iste veličine i tako si odgovarali. To je najdivnija slučajnost, a Zemlja je jedini od svih planeta na kojem je moguće promatrati taj luksuz!"

TEORIJA O MJESECU KAO GOLEMOM IZVANZEMALJSKOM SVEMIRSKOM BRODU

Ova neobična teorija po kojoj je Mjesec svemirski brod, tj. golema izvanzemaljska letjelica koju su ovdje "spakirala" nepoznata izvanzemaljska bića.


MORH - Ubojice vatrogasaca?

24 listopad 2007



Kornatska tragedija se i dalje razvlači po medijima. Više se ne zna tko pije, a tko plača, ali se zna da vojska ima veliku, ako ne i glavnu ulogu u svemu ovome. Prisjetimo se prvog dana. Na požarište je izašla specijalna vojska. Od kada to vojska izlazi na požarišta bilo da ima stradalih ili ne? Vojska sudjeluje u gašenju požara ako vatrogascima treba pomoć, ali ni tu ne sudjeluje specijalna vojska. U zadnje vrijeme se spominje neka NATO vježba koja se održala na tim područjima i fosfor. Gluposti, fosfor bi se zapalio na suncu i to puno prije nego je buknuo požar na tom području. Kome je u interesu da se cijeli slučaj zaboravi? Bi li se ovoliko zataškavale informacije da je umiješana na primjer neka politička stranka, da je neki političar izazvao požar i sl.? Mislim da ne bi. Ali kada se radi o vojsci onda je sasvim druga priča. Da vojska nije umiješana ne bi se tijela premještala i vračala nazad na požarište, tj. uklanjali dokazi prije dolaska tih istih istražitelja. Specijalna vojska je izašla, 2. put, na teren zajedno s policijom da bi osigurali da se ne nađu dokazi u slučaju da su im promakli. Vojska je bila prva na terenu, a svi ostali su došli na očišćen teren i to je činjenica. Ljudi koji rade na slučaju, a nisu upleteni u prljave poslove naše vojske, nemaju pristup informacijama niti će ih ikada imati. Preživjeli vatrogasac želi dati izjavu samo državnoj televiziji, HRT-u, i ni jednoj drugoj. Zapitajmo se zašto i s kim je sve u 4 oka pričao. Za neke susrete kao što je sa Sanaderom znamo, a za koje susrete ne znamo? Također se sjetimo da su neki od danas pokojnih vatrogasaca sami ušli u kola hitne pomoći i bili su pri svijesti. Jesu li liječnicima rekli što se desilo, ne znamo, a i nećemo saznati jer i da jesu, dobro su im začepili usta.
Je li ovo bila vojna "vježba" sa civilima i tko je ustvari palio sve one požare ovo ljeto?



Welcome to the future

23 listopad 2007

VeriChip na CNN, Fox News i CNBC...strava! eek

NRZ - Oteti 2



Zahvaljujući vj.mi nisam zaboravila pogledati Na Rubu Znanosti u kojoj se govorilo o izvanzemaljskim otmicama. Istina da sam skoro zaspala zbog termina u kojem se NRZ emitira ali dobro.
Emisija mi se svidjela iako bi dodala još neke stvari, ali kao zasebne otmice samo izvanzemaljaca je odličo. Gospođa Barbara me u par navrata iznenadila nekim svojim pričama. Svaka joj čast što ima hrabrosti izaći u javnost i što riskira mnogo toga, pa tako i svoj život. Jako jako mi je drago što je rekla da je imala susrete s ljudima u crnom, da su je upozoravali i to sve u Hrvatskoj. Bravo! party
Voljela bi doći u kontakt s tom gospođom ako je to moguće.
Od stranih gostiju mi se nije svidio Roger Leir jer taj lik malo pretjeruje. Prije par godina je radio s Derrelom Simsom u Saber Enterprise, čije rengenske slike implanata smo imali prilike vidjeti, i ukrao im je neke implante. Danas se vuču po sudu i ne znam jesu li to doveli kraju. Derrel Sims mi je jednom prilikom rekao da od 100 izvađenih impanata iz ljudi su samo 3 nepoznatog porijekla.
Kako je Derrel Sims bio tajni CIA agent, zna što CIA i vojska rade i može prepoznati njihove "uređaje". Također mi je rekao da su većina implanata vojnog porijekla.
Sad, zaključila sam da postoje 2 vrste otmica.

Prva je izvanzemaljska o kojoj je bilo na Na Rubu Znanosti, a druga vojno-izvanzemaljska koju uglavnom ljudi kategoriziraju pod samo vojna.
U izvanzemaljskim otmicama, kako i sam naziv kaže, otmičari su izvanzemaljci, uglavnom greysi. Priču svi znamo....paraliza, odlazak na brod, eksperimenti, nekada implantiranje i povratak nazad. Osobe se uglavnom ne sjećaju ničega.

Vojno-izvanzemaljska otmica nije vojna otmica zato što vojska nema tehnologiju kojom bi ljude transportirala u neku bazu/bolnicu i istu noć vratila nazad. Tu dolazi do suradnje greysa i ljudi. Greysi su u ovom slučaju taxisti. Dođu po osobu i prebace je u vojnu bazu/bolnicu gdje ljudski znanstvenici, rijetko kada i izvanzemaljski, rade eksperimente nad tim ljudima i vrate ih nazad. O ovome bi mogla pisati jako puno i neke stvari još nisam našla ni na internetu ni u knjigama. Jednog dana napišem, ali sada nije trenutak za to.
I u tim bazama, kako gospođa Barbara kaže, uzimaju spermu i jaja ljudi i stvaraju nove živote koji također izgledaju potpuno ljudski. Sad ja ne znam jesu li to hibridi ili ljudi čiji DNA je izmanipuliram do ne znam kakve granice.
Uglavnom, što se tiće priče gospođe Barbare, složila bi se s njenim iskustvima, samo što bi rekla da nisu nju otimali samo greysi nego i vojska.
Da vojska nije umješana ne bi imala ni susrete s ljudima u crnim odijelima.

Ljudski psiholozi u bazama/bolnicama, koje su uglavnom ispod zemlje, brišu ljudima sjećanje i nameću im sjećanje izvanzemaljskih otmica u slučaju da se nekome sjećanja počnu vračati. Isceniraju im događaj tako da neki ljudi i pod hipnozom mogu ispričati isceniranu priču umjesto pravi događaj.

To bi bilo sve od mene za sada. Treba sve više emisija o otmicama i dovoditi ljude iz Hrvatske da govore o svojim iskustvima. Nadam se da će se jedna od sljedećih emisija Na Rubu Znanosti bazirati na vojno-izvanzemaljske otmice.

Vožnja kroz crveno u Splitu

21 listopad 2007

2.10.2007. sam napravila video o divljoj vožnji na Splitskim cestama. Mamina nesreća koja se desila 16.09.2007. na Žnjanu me potakla da radim ovakve video snimke u nadi da će se nešto napraviti po ovom pitanju. Sve je više divljaka u jakim autima i svakim danom brojimo sve više žrtava upravo u prometu zbog tih auto-ubojica. Činjenica je da se u našoj lijepoj "demokratkoj" zemlji mora prvo desiti sranje da bi se poduzele neke mjere koje su sramotne! Koliko još mladih mora poginuti da bi se promijenio zakon i donekle zaštitio normalne ljude? Kome je u interesu da ginemo?
U Splitu se ne poštuju prometni znakovi, pa ni semafori. Možda zvuči nevjerojatno, ali je itekako istina.
Neki dan sam otkrila da postoji novi blog gdje ekipa iz Splita "lovi" potencijalne ubojice na cestama. Trebamo stisnuti našu poštenu, velikodušnu i brižljivu vladu da napravi nešto. Blog je Prolaz Kroz Crveno
Ne prekrivajte tablice tih nemoralnih debila...neka postoji trunka nade i mogućnosti da ih se ukloni iz prometa.




Plemeniti Mida iz Aviana

18 listopad 2007

Počela sezona chemtrailova?
Ovako je izgledalo nebo iznad Splita u zoru.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Fake or real?

16 listopad 2007

Je li se radi o fake slikama ili lijepljenju real slike na real sliku, sami odlučite.

REAL-FAKE 1






REAL-FAKE 2









Hitlerovi leteći tanjuri

12 listopad 2007

Stavila sam dokumentarac na YouTube. U tri je dijela po 10 minuta.





NATO Prodimio - Dan 11

7.10.2007.

Rusi špijuniraju Noble Midas 07

10 listopad 2007

Kako doznaje Slobodna Dalmacija iz izvora bliskih američkoj komponenti vježbe Noble Midas 07, ruska tajna služba od samog početka prisluškuje sve radiokomunikacijske kanale preko kojih se odvija svakodnevna komunikacija te izdaju zapovijedi.

Prije početka vježbe, NATO-ovi i hrvatski časnici podijelili su spektar radijskih frekvencija, odvojivši dio onih na kojima će komunicirati cijelo vrijeme trajanja manevara. Riječ je o uobičajenoj proceduri kako se ne bi miješale vojne i civilne frekvencije. Međutim, nedugo nakon starta vježbe hrvatski vezisti na radiokanalima registrirali su smetnje nepoznatog podrijetla.

Amerikancima nije dugo trebalo da otkriju izvor problema. Najprije su utvrdili da ometajući signali dolaze izvan komunikacijske mreže Plemenitog Mide, a potom su tragovi doveli do pretpostavke kako smetnje dolaze s jedne ruske podmornice.

Podmornica s koje se obavlja – vojnim žargonom rečeno – "elektronsko izviđanje i promatranje", trenutačno plovi u međunarodnim vodama blizu Otrantskih vrata.

Američke časnike ruska prisutnost nije previše iznenadila. Derek Chappell, direktor NATO-ovog informacijskog centra za vježbu Noble Midas, potvrdio je ">Slobodnoj prisutnost ruske podmornice u međunarodnim vodama.

"Budući da se rusko plovilo nalazi u međunarodnim vodama, nitko ga i ništa ne može spriječiti, kao i bilo koji brod u promatranju, bez obzira pod čijom zastavom plovi", objasnio je Chappel. Dodao je kako se uvijek predviđa će NATO-ove aktivnosti biti predmetom interesa mnogih, kao i da ćemo biti predmetom prisluškivanja. "Ne postoje dokazi o uplitanju ruskog plovila u samu vježbu", rekao je Chappell.


net.hr


Microwave Skinheater Weapon demo video from DOD

09 listopad 2007

Noble Midas 07 - 7.10.2007. - Dan 11

07 listopad 2007

Jutros su se vratili na kratko u Brački kanal pa sam opet, kako bi Mosor 2 rekao, bila u ronilačkom odijelu. Bilo je i naših brodova, a među svima je bio nosać prekrasnih Harrier-a cerek

Snimke dodam kad budu gotove.











Ovaj je samo upalio motore party





Na Pagu pronađeno misteriozno golemo jaje

05 listopad 2007



Još jedna misterija koja dolazi s otoka Paga. 1967. godine se prvi put pojavio NLO koji su mještani pratili oko 3 dana, nakon toga se pojavio NLO, također tri večeri za redom, 30 godina nakon, pa 2002. godine. I poznat nam je Paški trokut koji je otkriven mjesec dana nakon pojave NLO-a 1997. godine.
Ovog puta se ne zna što je posjetilo Pag, ali je nađena "posjetnica". Radi se o velikom jajetu teškom 1,3 kg koje je našao Josip Paladina (50), ugostitelj iz Kolana u Potočnici kraj ornitološkog rezervata Kolanjsko blato. Kad se jaje obriše krpom, ono ispušta nekakve kapljice koje neugodno mirišu, tj. smrde zubo
U srednjoj su vikali na mene kada bi u kemijskom laboratoriju rekla da nešto smrdi. To ne smrdi, neugodno miriše lud
Uglavnom, na Pagu nema nojeva, a kako lovci kažu, noj ne može snijeti toliko jaje. Naš gospodin Josip je stavio jaje na sijeno nebi li se izleglo što.

"Stručnjaci" iz Ornitološkog zavoda kažu da je riječ o jajetu noja koje smrdi zbog truljenja. Otkad se jaje "znoji" i ujedno smrdi? rofl Imala sam prilike imat pokvareno jaje u frižideru i nisam znala da je pokvareno dok ga nisam razbila pri čemu sam se ugušila od smrada.

Što mislite čije je to jaje i tko bi mogao, ako je jaje zdravo, upoznati svijet?

Gardasil

02 listopad 2007



Što je Gardasil
GARDASIL ili SILGARD su nazivi za isto cjepivo protiv HPV-a tvrtke Merck Sharp & Dohme (MSD). Cjepivo je odobreno širom svijeta, između ostalog u SAD, EU, Norveškoj i Švicarskoj. Gardasil je odobren za cijepljenje žena u dobi od 9 do 26 godina. Cjepivo se daje injekcijom u mišić, obično nadlakticu ili bedro. Potrebno je primiti 3 doze u razmacima od po 2 i 4 mjeseca.

Koja je namjena Gardasila

Gardasil je preventivno cjepivo namijenjeno sprečavanju zaraze, a ne liječenju postojećih HPV infekcija. Gardasil se koristi za cijepljenje protiv HPV infekcija tipovima 16 i 18 iz skupine visokog rizika te 6 i 11 iz skupine niskog rizika. HPV 16 i 18 zajedno uzrokuju 70 % slučajeva raka vrata maternice, dok HPV 6 i 11 uzrokuju 90 % dobroćudnih genitalnih bradavica (kondiloma).

Strategije cijepljenja

1. CIJEPLJENJE ŠKOLSKE DJECE U DOBI OD 11 - 12 GODINA
Za sada nema objavljenih kliničkih studija koje bi pokazale da je učinkovitost cijepljenja veća ako se provodi u dječjoj dobi.
Nema studija dugoročnog praćenja djece koja su do sada cijepljena iz kojih bi se vidjela uspješnost zaštite od HPV infekcije i raka u odrasloj dobi.
Prema podacima dosadašnjih kliničkih studija zaštita je pouzdana 4 godine nakon cijepljenja.
U Europi je cijepljenje na HPV do sada ušlo u kalendar cijepljenja djece samo u Italiji i Austriji, s tim da u Austriji program cijepljenja još nije započeo jer nije pronađen način financiranja.

2. CIJEPLJENJE ŽENA
Cjepivo je dokazano učinkovito kod žena u dobi od 16 do 26 godina, a u tijeku su kliničke studije na ženama do 45 godina.
Zbog visoke cijene cjepiva zdravstvena osiguranja neće moći platiti troškove cijepljenja pa će svaka žena morati sama odlučiti koliko je spremna uložiti u vlastitu zaštitu od HPV infekcije i raka vrata maternice.

3. CIJEPLJENJE MUŠKARACA
Ispitivanja učinkovitosti cijepljenja muškaraca nisu provedena.
Ovdje je poseban problem što ne postoji pouzdan HPV DNK PCR test za dokazivanje infekcije kod muškaraca pa nije moguće provjeriti stvarnu učinkovitost cijepljenja u sprečavanju infekcije.

Cijena Gardasila

Cijena sve 3 doze cjepiva u EU iznosi 300 eura.

Zašto je važno testiranje na HPV

TESTIRANJE NA HPV PRIJE CIJEPLJENJA

CJEPIVO NEMA UČINKA KOD ŽENA KOJE SU VEĆ ZARAŽENE S HPV 16, 18, 6 I 11
Cijepljenje prethodno zaraženih žena nema učinka na tijek postojeće infekcije niti može spriječiti nastanak posljedica kao što su rak vrata maternice ili kondilomi.
Prema objavljenim podacima HPV-om je zaraženo oko 60 % žena do 50. godine života.
Cijena HPV testiranja je u našoj poliklinici u kunskoj protuvrijednosti 50 eura.
Cijena cijepljenja je najmanje 300 eura.
Žena koja je zaražena HPV-om, a ne učini HPV DNK PCR test prije cijepljenja bacit će 250 eura na beskorisno cijepljenje.

Osim toga, ako se nakon cijepljenja dokaže HPV infekcija nekim od 4 tipa sadržana u cjepivu neće biti moguće utvrditi da li je ta infekcija postojala od ranije ili je cijepljenje bilo neučinkovito.

TESTIRANJE NA HPV NAKON CIJEPLJENJA

CIJEPLJENJE NE ŠTITI SVE OSOBE KOJE SU CIJEPLJENE
Kao i kod svih drugih cjepiva, zaštita svake pojedine cijepljene osobe ovisi o njezinoj vlastitoj obrambenoj reakciji pa se može dogoditi da cjepivo ne bude jednako učinkovito kod svake žene.

CIJEPLJENJE NE ŠTITI U POTPUNOSTI OD HPV INFEKCIJE
Gardasil štiti od 4 od ukupno 49 tipova genitalnoh HPV.
Iako proizvođači navode da postoji mogućnost zaštite i od nekih srodnih tipova HPV koji nisu sadržani u cjepivu, te pretpostavke još nisu potvrđene kliničkim ispitivanjima pa se u odobrenju za upotrebu Gardasila jasno navodi da ne štiti od HPV infekcija tipovima koji nisu sadržani u cjepivu.

CIJEPLJENJE NE ŠTITI U POTPUNOSTI OD RAKA VRATA MATERNICE
HPV 16 i 18 zajedno uzrokuju do 70 % slučajeva raka vrata maternice.
Preostalih 30 % (svaki treći slučaj) uzrokuje neki od preostalih 13 tipova HPV visokog rizika.

NIJE POZNATO TRAJANJE ZAŠTITE NAKON CIJEPLJENJA
Praćenje cijepljenih žena u dosadašnjim studijama trajalo je najduže 4 godine.
Studije dugotrajnijeg učinka Gardasila se provode u Skandinaviji i trajat će do 2013. godine.

IZBOR DIJAGNOSTIČKOG TESTA

Obzirom da će ubuduće žene koje budu željele bolju zaštitu od HPV-a i raka vrata maternice same morati snositi troškove, trebale bi izabrati najbolju metodu kontrole uspješnosti, a to je
uvijek HPV DNK PCR test istovremeno s Papa testom.

Dokaz protutijela na cjepivo iz krvi bez HPV DNK PCR testa iz obriska vrata maternice nije prihvatljiv dokaz odsustva HPV infekcije.
FDA i European Medicines Agency, agencije koje su odobrile cjepivo u SAD i EU, zahtijevale su nalaz HPV DNK PCR testa iz obriska vrata maternice cijepljenih žena u kliničkim studijama na temelju kojih je cjepivo dobilo odobrenje za upotrebu.

Međutim, ženama se zbog niske cijene samo Papa test preporuča kao metoda otkrivanja HPV infekcije i raka vrata maternice.
U svijetu Papa test nije prihvaćen kao metoda za dokazivanje HPV infekcije jer ima više od 50 % pogrešnih nalaza koji nisu potvrđeni naknadnim HPV DNK testiranjem.
Utvrđena je visoka nepouzdanost Papa testa u ranom otkrivanju raka vrata maternice zbog 20 - 40 % propusta u otkrivanju CIN-a.
Više od 50 % CIN I i više od 30 % CIN II u Papa testu su pogrešni nalazi koji nisu kasnije potvrđeni na patohistologiji.
Neovisne studije (koje nisu sponzorirane od proizvođača) nisu dokazale da je LBC Papa test pouzdaniji od klasičnog Papa testa.
Zbog visokih postotaka pogrešaka ni klasični niti LBC Papa test bez HPV DNK testa nisu prihvatljivi.

U izboru HPV DNK testa treba paziti da se zasniva na PCR tehnologiji.
Stariji HPV DNK testovi (npr. Digene) nisu dovoljno pouzdani.
HPV DNK PCR test zasniva se na istoj naprednoj tehnologiji kojom je proizvedeno samo cjepivo protiv HPV-a.


Source: moderna-dijagnostika.hr




TORONTO, September 20, 2007 (LifeSiteNews.com)


As Canada, in large part due to aggressive behind the scenes lobbying, rolls out the not-comprehensively-tested Merck HPV vaccine for girls as young as nine, a look at developments on the vaccine south of the border should cause Canadians serious concern. In the United States a similar lobby campaign by the same company launched the mass HPV vaccination of girls beginning in June last year.

In just little over a year, the HPV vaccine has been associated with at least five deaths, not to mention thousands of reports of adverse effects, hundreds deemed serious, and many that required hospitalization.

Judicial Watch, a U.S. government watchdog, became concerned while noting large donations to key politicians originating from Merck. A freedom of information request from the group in May of this year discovered that during the period from June 8, 2006 - when the vaccines received approval from the U.S. Food and Drug Administration (FDA) - to May 2007 there were 1,637 reports of adverse reactions to the HPV vaccine reported to the FDA.

Three deaths were related to the vaccine, including one of a 12-year-old. One physician's assistant reported that a female patient "died of a blood clot three hours after getting the Gardasil vaccine." Two other reports, on girls 12 and 19, reported deaths relating to heart problems and/or blood clotting.

As of May 11, 2007, the 1,637 adverse vaccination reactions reported to the FDA via the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) included 371 serious reactions. Of the 42 women who received the vaccine while pregnant, 18 experienced side effects ranging from spontaneous abortion to fetal abnormities.

Side effects published by Merck & Co. warn the public about potential pain, fever, nausea, dizziness and itching after receiving the vaccine. Indeed, 77% of the adverse reactions reported are typical side effects to vaccinations. But other more serious side effects reported include paralysis, Bells Palsy, Guillain-Barre Syndrome, and seizures.

Judicial Watch informed LifeSiteNews.com that a subsequent request for information on adverse reactions to the HPV vaccine, covering the period from May 2007 to September 2007, found that an additional 1800 adverse reactions have been reported, including more deaths. Exactly how many more deaths occurred will be released in the coming days, Judicial Watch's Dee Grothe informed LifeSiteNews.com.

However the Canadian lobby effort by Merck's Canadian affiliate Merck Frosst Canada has been underway using powerful lobbyists with close connections to the politicians who have signed off on massive government funded vaccination programs.

The Toronto Star recently reported that Merck Frosst Canada Ltd hired public relations giant Hill & Knowlton to push the immunization strategies using some well-connected lobbyists: Ken Boessenkool, a former senior policy adviser to Prime Minister Stephen Harper; Bob Lopinski, formerly with Premier Dalton McGuinty's office; and Jason Grier, former chief of staff to Health Minister George Smitherman.

Harper's Conservative Government approved Merck's HPV vaccine Gardasil in July and later announced a $300 million program to give the vaccine to girls from ages 9-13. That of course is only the beginning of what Merck likely hopes will be a much larger vaccination of all potentially sexually active women in Canada who are not already HPV infected. In August, McGuinty's Ontario Liberals, on the advice of his Health Minister George Smitherman, announced that all Grade 8 girls will have free access to Gardasil.

One of the major complaints by physicians is that the HPV vaccination program has been implemented before adequate testing has been completed. Long-term effects of the vaccine remain unknown. Many are asking why the seemingly reckless rush?

At least one answer to that question comes from the fact that Merck currently is the sole provider of an HPV vaccine with its Gardasil product. A competing HPV vaccine, Glaxo Smith Kline's Cervarix, is set to hit the market in January 2008. As more children are vaccinated with Gardasil, fewer will be able to later receive the necessary repeat boosters of a competing, incompatible vaccine. Merck is in a race to capture as much of the market as it can, consuming many millions of taxpayer dollars.

U.S. sales of Gardasil are expected to reach $1 billion in the first year of its availability.


Gardasil - ranije objavljeno na blogu



NATO - Mission Failed

01 listopad 2007

Snimka koju sam obečala stavit na internet na kojoj se vidi koliko su NATO-vci smotani naughty

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.