Komentari

cryingplanet.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • platki

    kod nas se radi nekakva tvornica čipova, prva misao mi bila na ovaj čip

    avatar

    24.10.2007. (07:18)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Di se radi? Možda budu imali dio tvornice koji će proizvodit i RFID čipove kao što Nokia ima mali dio gdje normalni zaposlenici ne smiju doći. Zaboravila sam što točno tamo kao proizvode, uglavnom neki dodatak za mobitele preko kojeg se lako može vršiti monitoring i prisluškivanje mobitela.

    avatar

    24.10.2007. (11:50)    -   -   -   -  

  • platki

    Jedinstvena tvornica visoke tehnologije u Europi

    23.10.2007 1000 | Izvor: Večernji list

    Američka tvrtka Applied Ceramics, čiji su proizvodi specifični u industriji čipova, danas počinje rad. Zbog porasta potražnje za proizvodima toga tipa, u američkoj tvrtki odlučili su proširiti područje djelovanja na Europu te su time prva firma u Europi koja se bavi proizvodnjom specijaliziranih materijala za poluvodičku industriju. Neki od kupaca Applied Ceramicsa su Intel, IBM, Sony, Samsung, Philips, Bosch.

    Za smještaj europskog segmenta tvrtke odlučili su se za Sisak zbog njegove bogate industrijske tradicije, Metalurškog fakulteta i jako dobre tehničke škole. U financiranju projekta od početka je prisutna Hypo Alpe-Adria banka, koja u Applied Ceramicsu vidi tvrtku koja u Hrvatsku donosi visoke tehnologije i znanje, što će Hrvatsku dodatno približiti EU.

    Dvadesetak zapo-slenika prošlo je obuku u Freemontu u Kaliforniji, a oni će pomagati budućim kadrovima. Planira se zaposliti još stotinjak inženjera i tehničara. Proizvodnja počinje obradom kvarca, a od sljedeće godine planira se uvođenje proizvodnje safira i silicijeva karbida. U provedbi projekta sudjelovala je i Poslovna zona Sisak, a vrijednost je ukupne investicije oko 12 milijuna dolara.

    avatar

    24.10.2007. (12:58)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Pa ovo je počelo jučer. Hvala na članku :)

    avatar

    24.10.2007. (15:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...