Summer nights

Da, živa sam, zdrava i čitava :P

Znate kako kažu da vrijeme leti? Ja to shvatim svaki put kad dođu praznici, jer mi prolete u treptaju oka, ni ne osvrnem se i već se moram razračunavat sa školskim obvezama i svim ostalim što dolazi u paketu s novom školskom godninom.

Bila sam na moru, pocrnila hvala nebesima, nakupala se i nauživala... Vratila sam se još polovicom prošlog mjeseca, ali, prvo nisam imala intreneta, onda nisam imala ideja šta napisat, a na kraju nisam imala vremena. I sad sam ga, napokon, našla. Čekam da mi se serija učita pa ću za to vrijeme ovdje štogod korisnoga natipkat.

Dakle. Odlučna sam u namjeri da u ovo vrijeme sljedeće godine budem sposobna napravit špagu (obje, zapravo) i poneku drugu stvarčicu za koju trebaš bit malo fleksibilnija nego ja sad.

I konačno sam se vratila svojoj omiljenoj navici - čitanju prije spavanja cerek Bez obzira na to šta čitam, to me tako umijruje ^^

Ako nekog zanima koju seriju trenutačno gledam - Doctor Who. I imam namjeru do kraja ljeta proć svih 7 sezona, kolko ih trenutačno ima zubo

Ovih dana sam se vratila i svojoj drugoj ljubavi - pisanju smijeh Pišem HPFF, ali ne, neću ga stavit ovdje, pročitat će ga samo osobe koje se u njemu spominju, zato što je posvećen njima i, pa, jednostavno ne želim to objaviti na internetu.

I..... mislim da je to to od mene za danas, ili barem za sada. Odoh gledat Doktora.

Voli vas
Bella

Oznake: ljeto 2013., čitanje, pisanje

03.08.2013. u 17:26 · Penny for your thoughts? (5) · Isprintaj · #

Svaka je knjiga jedan novi svijet

Trenutačno čitam Vodorigu, Andrewa Davidsona, koju sam posudila na Mateinu preporuku.

I baš zato što sam se Matee sjetila dok sam maloprije čitala, pala mi je na um pomisao koja se nikad prije nije pojavila:

"Ova je knjiga prošla kroz ruke nebrojenih ljudi. Svatko od njih ju je doživio na drugačiji način... Pitam se, koliko osoba je ovu knjigu vratilo nepročitanu? Koliko osoba ju je preporučilo nekome? Koliko osoba je ovu knjigu doživjelo na jednak način na koji ću ju ja doživjeti?Je li upravo ova knjiga nekoga potakla da promijeni nešto u svome životu, kao mene "Tajna"?"


Sjetila sam se, također, da je netko jednom rekao kako "Svaka knjiga ima dušu", i da "Svaka knjiga uvuče čitatelja u svoj svijet, a u kojoj mjeri, to ovisi o čitatelju." U svojih 16 godina pročitala sam jako puno knjiga, evidenciju sam prestala voditi još u 6. razredu osnovne škole, kad je brojka prešla 200. I u svih 7 godina čitateljskog staža, do danas mi takva pitanja nisu pala napamet.

Pretpostavljam da nisam jedina kojoj se ovo dogodilo pa malo mijenjam svoj način postanja - sad ću ja vas zamolit za odgovore. Kako pretpostavljam da se ovo dogodilo više-manje svima koji čitaju moj blog, zanima me koja je knjiga kod vas bila u pitanju? I, meni još važnije, što vas je nagnalo da si postavite takva pitanja? Mene, eto, sjećanje na prijateljicu koja mi je preporučila knjigu, prijateljicu koju, ako vam ne odgovara preko bloga, možete naći u grupi Klub pisaca i obožavatelja knjiga.

A sad je na vama red wink

Voli vas
Bella

Oznake: knjige, čitanje

23.06.2013. u 15:35 · Penny for your thoughts? (12) · Isprintaj · #

');