ponedjeljak, 01.12.2014.
Recepti 'Priče o čokoladi'
>>
Čokoladna torta s maslinovim uljem
>>
Čaroban napitak od tamne čokolade
>>
Suhi keksi
>>
Mačje oči
>>
Mađarica
>>
6 jednostavnih koraka do čokoladnih keksića
>>
Čoko pepermint kolačići
>>
Zimski čokoladni kolač
>>
Vruća čokolada za jako hladne dane
>>
Jesenski kolač u čaši
>>
Nougat-caramel tartlets
>>
Čokoladni mousse kolač
>>
Keksići za Noć vještica
>>
Tortice za Noć vještica
>>
Kremasti čoko kolač
>> Najfiniji muffini koje sam jela
>>
Čokoladna torta za strpljive i odvažne
>>
Praline: Čokoladna srca od lavande
>>
2 minute do čoko keksa!
>>
Ekstremna čokoladna torta
>>
Samo za odrasle: Čokoladno alkoholni kruh
>>
Bijela torta od tamne čokolade
>>
Punjene čokoladne banane
>>
Afrička čokoladna torta
>>
10 koraka do totalno čokoladne torte
>>
Čokoladni umak
>>
Čokoladno-voćni gris
>>
Čokoladne lizalice s rižom
>>
Sladoled na štapiću: Čokolada i avokado
>>
Čokoladni mousse
>>
Kremaste čokoladne lađice
>>
Kneževska torta
>>
Čokoladna bomba
>>
Narančina kora s čokoladom
>>
Rebrica s čokoladom!
>>
Sladoled od čokolade
>>
Čokoladni kruh
>>
Domaći čokoladni tartufi
>>
Bademi u čokoladi
>>
Jednostavni muffini od čokolade
>>
Fina torta - krem sir i čokolada
>>
Čokoladna krema ganache
Oznake: recepti, Recepti za čokoladne kolače, Recepti za čokoladne torte, Recept kolač od čokolade, Recept torta od čokolade, Torte od čokolade, Torta od čokolade, Kolači od čokolade, Kolač od čokolade
01.12.2014. u 05:00 •
0 Komentara •
Print •
#
petak, 28.11.2014.
Vruća čokolada za jako hladne dane
Sastojci:
150 g čokolade s 60% kakaa
200 ml punomasnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
jedna mala žlica smeđeg šećera
prstohvat soli
po želji malo cimeta
Priprema:
1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.
2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.
3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.
Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu, ukoliko želite isprobati neke nove okuse i pojačati doživljaj u ustima, dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu. Ukoliko vas muči kašalj ili prehlada u vrući napitak dodajte sjemenke anisa, prilikom propreme potrebno ih je prokuhati s mlijekom. Sjemenka anisa sadržava anetol, tvar koja je odlično sredstvo protiv prehlade i bronhitisa.
Da bi vam vruća čokolada bila što finija, najbolje bi bilo da stavite onu koju biste jeli i samu.
>> Više recepata
možete pronaći ovdje .
*****
Ovaj recept preuzet je s portala
Zadovoljna.hr
Foto: lynnaisha.wordpress.com
Oznake: recepti, vruća čokolada
28.11.2014. u 06:00 •
0 Komentara •
Print •
#
ponedjeljak, 27.10.2014.
Priprema za Noć vještica :)
Ovaj tjedan pripremam se za
Noć vještica. Mojoj kćeri koja će uskoro navršiti četiri godine, prošle je godine bila velika radost kada je djed u izrezbarenu bundevu stavio svijeću i to joj pokazao. Veseli me što ćemo ove godine zajedno raditi zanimljive prigodne kolačiće, jer posljednjih mjeseci puno vremena provodi u kuhinji i voli ručicama raditi smjese s brašnom.
Ovaj vikend počele smo izrađivati razne oblike koji nas podsjećaju na Halloween, a naš mali stol na kojeg stavljamo figure, bit će pun do 31.10. Kostimiranje će također biti dio naše ovotjedne zabave. Nismo još odlučile u što ćemo se obući u petak, ali imamo još vremena!
Već imam nekoliko tematskih recepata kojima ćemo obilježiti ovaj tjedan i samu Noć vještica, a ako i vi imate recept koji želite podijeliti, pošaljite ga na mail
priceocokoladi@gmail.com i rado ću ga objaviti.
>>
FOTO Čoko ideje za Noć vještica
>>
VIDEO Nije trik: Insekti u čokoladi
>>
Tortice za Noć vještica
>>
Keksići za Noć vještica
*****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: Placeofmytaste.comOznake: noć vještica, bundeva, Kostimiranje, recepti
27.10.2014. u 06:00 •
0 Komentara •
Print •
#