petak, 19.12.2014.
10 načina na koje možete začiniti vruću čokoladu!
Meni je najbolji broj 7, a vama?
>>
Vruća čokolada za jako hladne dane
FB 10 načina za začiniti vruću čokoladu. Ja ću probati broj 7 i 10, a vi?
*****
Infografika: Huffington Post
Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.comOznake: vruća čokolada
19.12.2014. u 06:00 •
0 Komentara •
Print •
#
petak, 28.11.2014.
Vruća čokolada za jako hladne dane
Sastojci:
150 g čokolade s 60% kakaa
200 ml punomasnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
jedna mala žlica smeđeg šećera
prstohvat soli
po želji malo cimeta
Priprema:
1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.
2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.
3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.
Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu, ukoliko želite isprobati neke nove okuse i pojačati doživljaj u ustima, dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu. Ukoliko vas muči kašalj ili prehlada u vrući napitak dodajte sjemenke anisa, prilikom propreme potrebno ih je prokuhati s mlijekom. Sjemenka anisa sadržava anetol, tvar koja je odlično sredstvo protiv prehlade i bronhitisa.
Da bi vam vruća čokolada bila što finija, najbolje bi bilo da stavite onu koju biste jeli i samu.
>> Više recepata
možete pronaći ovdje .
*****
Ovaj recept preuzet je s portala
Zadovoljna.hr
Foto: lynnaisha.wordpress.com
Oznake: recepti, vruća čokolada
28.11.2014. u 06:00 •
0 Komentara •
Print •
#