Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Vruća čokolada za jako hladne dane


Sastojci:

150 g čokolade s 60% kakaa
200 ml punomasnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
jedna mala žlica smeđeg šećera
prstohvat soli
po želji malo cimeta

Priprema:

1. Čokoladu nasjeckajte na što sitnije komadiće. Mlijeko i vrhnje pomiješajte i prelijte u lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri.

2. Čim smjesa provrije prelijte je preko nasjeckane čokolade i miješajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu, ukoliko vam se stvaraju grudice nježno ih razbijte pomoću pjenjače.

3. Na kraju dodajte prstohvat soli koja će pojačati okus čokolade i malo cimeta po želji.

Savjet: Umjesto cimeta u vruću čokoladu, ukoliko želite isprobati neke nove okuse i pojačati doživljaj u ustima, dodajte malo muškatnog oraščića, naribanog svježeg đumbira ili čilija u prahu. Ukoliko vas muči kašalj ili prehlada u vrući napitak dodajte sjemenke anisa, prilikom propreme potrebno ih je prokuhati s mlijekom. Sjemenka anisa sadržava anetol, tvar koja je odlično sredstvo protiv prehlade i bronhitisa.

Da bi vam vruća čokolada bila što finija, najbolje bi bilo da stavite onu koju biste jeli i samu.

>> Više recepata možete pronaći ovdje .

*****
Ovaj recept preuzet je s portala Zadovoljna.hr
Foto: lynnaisha.wordpress.com


Post je objavljen 28.11.2014. u 06:00 sati.