Priče o čokoladi!

utorak, 02.12.2014.

Zimski čokoladni kolač


Sastojci:

Za biskvit:

5 jaja
100 g šećera
100 g maslaca
100 g tamne čokolade
1 žlica mekog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žlica krušnih mrvica
100 g lješnjaka
nekoliko žlica džema od marelice ili naranče

Za glazuru:

100 g čokolade za kuhanje
1,5 žlica šećera u prahu
3-4 žlice mlijeka
25 g maslaca

Priprema:


1. Lješnjake propeći u pećnici ili na tavi. Kada budu gotovi treba ih samljeti.

2. Na pari otopiti čokoladu i maslac, pa ostaviti da se ohladi.

3. Zagrijte pećnicu na 180C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.

4. Miksajte jaja i šećer tri-četiri minute, dok ne postanu svijetla i pjenasta.

5. Dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu i maslac, pa lagano promiješajte žicom za mućenje.

6. Pomoću cjediljke dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom, a zatim dodajte krušne mrvice i lješnjake.

7. Sve lagano promiješate tek toliko da se masa ujednači i lijepo sjedini.

8. Prelijte pripremljeno tijesto u pleh i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta. Najbolje je čačkalicom provjeriti je li pečeno.

9. Pečeni kolač izvadite iz pleha. Ohlađenu koru presijecite da bi se dobile dvije kore, a potom ih premažite džemom, pa stavite u hladnjak.

10. Istopite u zdjeli na laganoj vatri čokoladu, šećer u prahu i mlijeko. Kada se čokolada istopi, dodati maslac, miješajući dok se ne istopi i lijepo ne sjedini s prethodnom masom.

11. Tu glazuru prelijte preko kolača. Ostavite da se malo ohladi, pa vratite u frižider. Ostaviti da odstoji jedan dan prije serviranja.

Ovaj recept i fotografija preuzeti su s bloga Moje grne.

>> Sve recepte s bloga možete pronaći ovdje!

Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com.

Oznake: recept, čokolada, čokoladni kolač, kolač

02.12.2014. u 06:00 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



'Priče o čokoladi!' možete pratiti na Facebooku

IZBOR POSTOVA

Mađarica nije mađarski kolač

10 načina na koje možete začiniti vruću čokoladu!


10 najskupljih čokolada na svijetu

Recenzija čokolade s paprom i limunom


Kakvu čokoladu koristiti u kolačima?

Kreirajte sami svoju čokoladu

Probala sam čokoladu sa 99 % kakaa

Ovako izgleda život na farmi kakaovca

Evo zašto neće doći do nestašice čokolade

IZBOR RECEPATA

Punjene čokoladne banane


Zimski čokoladni kolač

Čokoladni mousse kolač

Čokoladna torta za strpljive i odvažne

*******
>> Sve RECENZIJE
čokolada objavljene na blogu!

>> SVI RECEPTI objavljeni na blogu!