Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Zimski čokoladni kolač


Sastojci:

Za biskvit:

5 jaja
100 g šećera
100 g maslaca
100 g tamne čokolade
1 žlica mekog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žlica krušnih mrvica
100 g lješnjaka
nekoliko žlica džema od marelice ili naranče

Za glazuru:

100 g čokolade za kuhanje
1,5 žlica šećera u prahu
3-4 žlice mlijeka
25 g maslaca

Priprema:


1. Lješnjake propeći u pećnici ili na tavi. Kada budu gotovi treba ih samljeti.

2. Na pari otopiti čokoladu i maslac, pa ostaviti da se ohladi.

3. Zagrijte pećnicu na 180C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.

4. Miksajte jaja i šećer tri-četiri minute, dok ne postanu svijetla i pjenasta.

5. Dodajte otopljenu i ohlađenu čokoladu i maslac, pa lagano promiješajte žicom za mućenje.

6. Pomoću cjediljke dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom, a zatim dodajte krušne mrvice i lješnjake.

7. Sve lagano promiješate tek toliko da se masa ujednači i lijepo sjedini.

8. Prelijte pripremljeno tijesto u pleh i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta. Najbolje je čačkalicom provjeriti je li pečeno.

9. Pečeni kolač izvadite iz pleha. Ohlađenu koru presijecite da bi se dobile dvije kore, a potom ih premažite džemom, pa stavite u hladnjak.

10. Istopite u zdjeli na laganoj vatri čokoladu, šećer u prahu i mlijeko. Kada se čokolada istopi, dodati maslac, miješajući dok se ne istopi i lijepo ne sjedini s prethodnom masom.

11. Tu glazuru prelijte preko kolača. Ostavite da se malo ohladi, pa vratite u frižider. Ostaviti da odstoji jedan dan prije serviranja.

Ovaj recept i fotografija preuzeti su s bloga Moje grne.

>> Sve recepte s bloga možete pronaći ovdje!

Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com.

Post je objavljen 02.12.2014. u 06:00 sati.