petak, 08.08.2014.
10 koraka do totalno čokoladne torte
Sastojci:
Za tijesto
150 g tamne čokolade po vašem izboru
120 g omekšalog maslaca
40 g šećera u prahu
prstohvat soli
6 jaja, odvojiti žumanjke od bjelanjaka
140 g šećera
130 g oštrog brašna
Za kremu
300 g tamne čokolade po vašem izboru
300 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. Ugrijte pećnicu na 180C i obložite kalup za torte (promjer 24 cm) papirom za pečenje.
2. Rastopite čokoladu na pari te je ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
3. Izmiksajte maslac, šećer u prahu i sol zajedno.
4. Dodajte žumanjke jedan po jedan u smjesu s maslacem i miksajte. Kad se svi sastovci stope, dodajte rastopljenu čokoladu i dobro umješajte.
5. Tucite bjelanjke dok ne budu skroz čvrsti, a postepeno im pri tom dodajte šećer.
6. 1/3 smjese s bjelanjkom dodajte u smjesu s čokoladom i dobro umješajte.
7. Dodajte ostatak bjelanjaka i brašno te sve smiješajte.
8. Smjesu stavite u kalup za pečenje torti i pecite 40 minuta. Možete i koju minutu prije provjeriti je li tijesto gotovo tako da ubodete čačkalicu u sredinu. Ako je nakon toga čačkalica suha, tijesto je gotovo. Izvadite iz pećnice i pustite neka se hladi.
9. Na pari ugrijte slatko vrhnje, a potom u njega stavite razlomljenu čokoladu. Miješajte dok se sve ne rastopi. Kremu potom ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
10. Ohlađenom kremom prelijte tortu i stavite u hlanjak na najmanje 3 sata.
Oznake: recept, Recepti Priče o čokoladi, čokoladna torta, torta
08.08.2014. u 04:54 •
4 Komentara •
Print •
#