22

nedjelja

srpanj

2007

Kantom po Turopolju 2; brčkanje u Mrežnici

Eo uslijedio je i nastavak "avanture" kantom po turopolju. S time da se D. i meni ovaj put pridružila i J., a tura je bila malkice duža ( Buševec, Turopolje- selo, do Odranskog ribiča, pa još pokoje selo kojem ne znam ime više- sram me bilo, kilava sam ja turopoljka!!, pa Jagodno, pa Novo Čiče, pa Kuče, pa natrag..)
Kad već spominjem selo Kuče, moram prenijeti Darijino pitanje nad pitanjima!!

"Kako se zovu žene koje žive u Kučama???!!!"
"Kučke??!!"


Inače na slikama kanti ima i zadatak "Nađi uljeza"!

Stigle kantee- zapravo singular ne plural!!


Nađi uljeza!(ni slučajno ja ne pokazujem prstom zgranuto vičuči uljezzzzz!!)


Darija je otkrila svoje baletno ja- ili jednostavno glumi klizačicu , nisam baš ziher.. A s obzirom da se sad otvaraju ona klizališda na plus 40 stupnjeva, mozda je to ipak to..


eh da ovo još uvijek radi, ja bi ziher bila prva mušterija!


eee ovaj kanal Sava-Odra je nekoć bio tolko čist da smo se mi tu kupali malo dalje!! bistra voda tekla! A sad sve mutno i zarašteno:( Al ovim ljepotanima očito ne smeta baruština..


Kilavi super most!


kod Odranskog ribiča:)


A ispod piše ovo:


Beeeee (ajme koje vimee- jel to normalno?? jadna koza)


Boli njih briga kaj mi dole radimo..


I sad stigosmo do danas ili ti nedjelje- Mrežnica (Zvečaj)- lepe, hladno, supač, preporučila bih:)


A neki su brijali u svome svijetu ( ne ne nisam ja jedina koja zna se izgubiti u svojem malom svijetu- ima i drugih!!)

16

ponedjeljak

srpanj

2007

Ja smrt, a otac kobasica!

Međupost 1.

U skladu sa nedavnim potpunim gubitkom ono malo zdravog razuma šta sam imala, evo slijedi prvi od Međupostova (ne to nema veze sa Međuzemljem, a još manje sa nečijim međunožjem, da prostite..Nekako sam imala osjećaj da bi netko od Futilnih mogao tako nešto nabacit, pa da sve preduhitrim)

Dakle vraćam pozornost na 2. najbitniju stvar na svijetu nakon Kraljevine Papirusije (one iste koja više nema ni jednog državljanina:/ jel su svi postali punoljetni.. odma mi suza treperi u oku)- na GUMI GUMI!!!

I time dolazim do osnovne teme ovog 1. Međuposta i njegovog naslova.

"Kralj, kraljica, smrt, kobasica"

s-l-a-v-i-c-a : kralj-kraljica-smrt-kobasica-kralj-kraljica-smrt

E da i izgleda da su svi Slavonci svojedobno od gumigumija najviše brijali na Radu Končara (to je ono nekaj sa zvijezdom?! ). Tako bar ukazuje moje sveobuhvatno istraživanje u kojem su sudjelovale 3 punokrvne slavonke Vesna, Sunči i Ana. Tri od tri znaju za to- dakle 100% . Uzorak- više nego dobar..

15

nedjelja

srpanj

2007

Kantom po Turopolju (uz meso u Zagrebu)



Evo, opet ne baš rječit opis svega onog šta sam radila ovaj vikend, popračen ne baš dobrim fotkama:) Al eto, tako je kako je, bit će bolje kad me posjete muze!

Dakle- petak, roštilj, ZVNE, jarun.

Subota je bila plod mojih prošlotjednih bijesnih razmišljanja. Naime, u prošlu nedjelju sam vrlo uspješno sredila gležanj, i to onako konkretno, da me i sad 7 dana poslije zeza (al bar volumenom više nije 3x veći od onog na drugoj nozi). i tako me uhvatilo bijesnilo naravno. Jer sam baš tjedan prije tog bila nabrijana na penjanje i vraćanje u "formu" i super mi je bilo u dvorani, i sad paf paf odeee gležanj. EEe digresija, digresija.. Da se vratim na temu, dakle subota, tj. jučer je bila rezultat svega toga šta sam ja jaako puno energije imala a ne mogu trčat, penjat, planinarit ma uglavnom ništa od onog čime ja obično ubijam energiju. Tako je moj vrckavi mozak dosjetio se dobre stare kante od bicikla!

kad kažem kante onda stvarno mislim kante- ROG star 10ak godina, dal moram dalje?? I tako sam Dariji predočila svoj pakleni plan- "Kantom po Turopolju"

Darija je naravno odma bila oduševljena jer je i njena kanta (godinu dana starija od moje Kante) željna vidit puta. Oboružale se vodom, psihički se pripremile na nažuljanu guzu i uputile se u Tour de Turopolje.
S obzirom da smo obje out biciklističke (a bogami i bilokake druge) forme išle smo laganini za prvi put.

I bilo je super, posjetile smo neka mjesta di fakat nismo bile od onih davnih dana kad smo imale jednoznamenkasti broj godina i kad su Srebrenka i Miljenko na jednom da daJEDNOM biciklu oderali kojih 12 km (većinom uzbrdo) i tolko nazad naravno od Vukojevca do Kravarskog.
Sad kad smo D. i ja prošle dio tog puta po makadamu uz uzdisaje i proklinjanje manjka funkcionalnih brzina na darijinoj Kanti, stvarno se pitam gjde smo mi kao klinci čupali tu svemirsku energiju?:D

I naravno ujo nam je reko da od Vukojevca do Buševca tim putem kojim mi želimo ić idemo samo desno desno desno nije baš sve bilo desno i putem smo u par navrata otvrarale kartu sa upitnikom iznad glave



da da sram me je .. i još smo jendo neku baku i dedu pitali za put, na šta je deda reko da idemo desno, al se ispostavilo da je desno strmi makadam koji se našim guzama nije baš svidio, pa smo poslušale baku koja je rekla da idemo lijevo na cestu:)



E da i najbolji dio dana- moje oštro oko zapazilo je kupineeee kraj ceste. I naravno morale smo ih obrstit (u žaru nismo ni primijetile da su se kupine oštro borile da ostanu na životu i dobrano grebale)



Lepa hiža:




U ned roštilj sa Futilnima i prijateljima na Bundeku.
fotkeee lošeee kvaliteteeee:








11

srijeda

srpanj

2007

VRATIE NAM GUMIII GUMIIIII!!!!

Oooo da- iako je naizgled totalno off topic u odnosu na moje uobičajene postove, ukoliko se uzme u obzir sam začetak ovog bloga i Papirusija, ovo će biti posve normalno (nije da ima ikakve direktne veze sa Papirusijom).

Naime pomalo lude sumanute i umorne, Jelena i ja smo prije par dana nekako se sjetile gumi gumija. Kako- pojma nemam??? Jelana???

Nekako smo oko 1am došle na tu temu, a od tog trenutka je sve krenulo prema onome šta bi mnogi od vas nazvali ludilo. Mi bi igrale gumi gumi!! I našla sam gumu u maminoj šivačoj mašini, i napravila gumi gumi i zavezale ga mi na radijator i prvo Jelena pridržava ja kao idem igrat, a kad ono mrak. Nula. Praznina. Pa kvragu mi se skoro ničeg ne sječamo!!

Sve ove godine živjela sam u uvjerenju da je gumi gumi nešto šta živi samnom i u meni i da nije moguće da to znanje nestane tijekom godina. Znam da sam mogla preskočit vrat bez snižanca i malumaturu sa snižancem. I da sam mogla podguzice ziher bez doriranca svašta igrat, i da sam razvaljivala Prstiće i svašta. Al ničeg se nisam mogla sjetit u komadu. Staraaaašnno (Za gubitak tako važnog znanja krivim sve ove godine školovanja di su mi glavu nafilali koječime od povijesti, matematike, biologije i sličnog šta se pak prebrisalo tipovima elektrana i pokušajima da shvatim kako o kako radi ta nuklearka, šta se sve pak prebrisalo bez nekog objašnjenja..Uglavnom kriva je škola!)Ni jelena.

Ni jedne igre (ni uopće dal se to zove "igra" ili kaj?? "škola"??) ?!?

Ok znamo Matematiku. Al to je prejednostavno, one neke tricky bi htjele se sjetit! Zato vas putem bloga pozivam da me podržite u pokretu "Vratite nam Gumi gumi" . Ako znate nekaj daaaj podijelite to samnom!

I sve one vesele igrice nevezane uz gumi gumi tipa:

"Cinci linci na kamenci
troja vrata zapečata
tko je zadnji naš


(I tu mi u svakoj drugoj fali pola teksta pa bih cijenila da me nadopunite)

"Son makaron son feđo
marion marion
leo leo cin cin cin
leo leo cin cin cin
so van tu fri"


"O moni moni ma
akadema fizifa fizi fa fa fa
open ha ha ha
Uni epe epe epe
Uni cepe cepe cepe
Uni au au au
Miki mao mao mao

O moni moni ma
mama hoće da me da
mama hoće da me da
za cigana..."


(kako dalje? neko ima velke oči i nekaj??)

Eee kak bi ja igrala gumi gumi, i Trokuta, i Olimpijade- i igrat ćemo čim meni noga bude opet potpuno funkcionalna( "da da ponavljam stalno TREBAM VUKA SA ČARDAKA
!" Pozviam vas sve na Jarun il Bundek il negdje di ima trave i mjesta za roštilj pivo nogač(za dečke dok ne igraju Olimpijade sa nama) i naravno GUMIII GUMIIII!!

"Došla majka s kolodvora
a dija dija de
A šta će majka s kolodvora
dija dija de
Traži jednu kćerku
a dija dija de
A kako da se zove
A dija dija de
Nek se zove .....(slavica)
A dija dija de"


Od igrica za gumi gumi znamo dakle Matematku, trokuta, Olimpijade, Sport Billy- sve dalje je dobrodošlo da podijelite samonm i bit će arhivirano i sakupljeno na jendom mjestu- pogotovo ako neko stvaaarno ne zna kud bi od previše vremena i npr napravi animacije:D:D

PUJ PEČATIM!!!

EDIT1:

I ona:
(opet ne znam pola..)
Indijancij dobri ljudi
jedu makarone
a kad vide kauboje
pune pantelone
moj je otac kaoboj
a ja njegov sin
kupio mi laso da te zadavim

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>