Život u koferu

01 srpanj 2018

Prije četiri godine započela je moja krčka avantura. Trebalo mi je "zraka" u životu pa sam odlučila otići na sezonu. Ni zamisliti nisam mogla na koji način će mi se život promijeniti.



Zaljubila sam se u zeleni otok i najljepši pogled na svijetu. Kao da me je čekao da se vratim.



Od tada dolazim svako ljeto. Ne mogu zamisliti ljeto u Osijeku i sparinu gradskog asfalta.

Krčani, stabilni vrijedni ljudi. Nije ih vrijeme promijenilo, niti zarađeni novci. Bez ikakvog kompleksa rade u svojim restoranima, apartmanima, kafićima, konobama, frizerskim salonima jer znaju da bez osobnog rada i truda nema napretka. Geografski smo spojeni dok smo mentalno na nekom drugom nivou.


Tri mjeseca u godini "živim"u koferu. Lijepo je to, ujedno i teže lijepo.
Pogotovo ako upoznaš ljude sebi srodne.



Mnogo je pritiska sa svake strane, treba ostati uravnotežen. Kolektiv se sastoji od nekoliko generacija i sto i pet karaktera. Treba sve uskladiti i ostati na balansu. Nije uvijek lako no nije neizvedivo. Ispušni ventil je bitan. Na mnogim radnim kolegama sam primijetila veliku samokontrolu koja može biti dvosjekli mač. Najmanji "incident" može biti okidač i onda je kontroli kraj.
Sezonske poslove ne mogu svi obavljati kao i druga zanimanja. Za sezonu trebaš biti fizički zdrav i mentalno jak. U tim mjesecima testiraš sebe i naučiš od kakvog si materijala skrojen.
Upoznaš sebe, svoju toleranciju i snagu volje.
Najvažnije je povezati ugodno s korisnim.
Dobrodošli na Krk.

Oznake: home based jobs