Može se zamijeniti sa bijelom pupavkom, ako niste sigurni šta berete nemojte brati.
Jestiva, dobra. Može se pripremati na različite načine, a konzervirati se može dubokim zamrzavanjem prethodno blanširana ili sušenjem. U nekim novijim priručnicima naći ćete podatak da je nejestiva ili otrovna zbog nekih nedavnih trovanja koja su se dogodila u Švicarskoj. Vrlo vjerojatno se radi samo o individualnoj netoleranciji kod pojedinih ljudi (kao što su rijetki alergični na Macrolepiotu proceru), budući da je većina ljudi konzumira bez ikakvih posljedica. (c/p s Boletus.hr)
Mlada Velika Sunčanica.
Zapečena paprika sa rižotom od poriluka, lukai mrkve.
I vrh su dinstane grmačice, velike sunčanice, prosenjak i bjelkaste pečurkovice.
Dinstala sam na kokosovoj masti bez arome, od začina sam stavila malo soli i malo papra.
Vuglji Vuglji
|