Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carapa

Marketing

Turkinja /Bjelkasta Pečurkovica



Može se zamijeniti sa bijelom pupavkom, ako niste sigurni šta berete nemojte brati.

Jestiva, dobra. Može se pripremati na različite načine, a konzervirati se može dubokim zamrzavanjem prethodno blanširana ili sušenjem. U nekim novijim priručnicima naći ćete podatak da je nejestiva ili otrovna zbog nekih nedavnih trovanja koja su se dogodila u Švicarskoj. Vrlo vjerojatno se radi samo o individualnoj netoleranciji kod pojedinih ljudi (kao što su rijetki alergični na Macrolepiotu proceru), budući da je većina ljudi konzumira bez ikakvih posljedica. (c/p s Boletus.hr)











Mlada Velika Sunčanica.





Zapečena paprika sa rižotom od poriluka, lukai mrkve.
I vrh su dinstane grmačice, velike sunčanice, prosenjak i bjelkaste pečurkovice.
Dinstala sam na kokosovoj masti bez arome, od začina sam stavila malo soli i malo papra.






Vuglji Vuglji

Post je objavljen 07.10.2020. u 13:44 sati.