Image and video hosting by TinyPic

< srpanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Siječanj 2010 (7)
Prosinac 2009 (16)
Studeni 2009 (8)
Listopad 2009 (9)
Rujan 2009 (21)
Kolovoz 2009 (20)
Srpanj 2009 (9)
Lipanj 2009 (11)
Svibanj 2009 (10)
Travanj 2009 (10)
Ožujak 2009 (16)
Veljača 2009 (13)
Siječanj 2009 (12)
Prosinac 2008 (16)
Studeni 2008 (13)
Listopad 2008 (13)
Rujan 2008 (10)
Kolovoz 2008 (13)
Srpanj 2008 (18)
Lipanj 2008 (16)
Svibanj 2008 (23)
Travanj 2008 (34)
Ožujak 2008 (63)
Veljača 2008 (33)
Siječanj 2008 (20)

Komentari On/Off

Čapljina Sport 
Loading

Brojač posjeta 


 capljina.blog.hr
Prvi informativni sportski blog u Čapljini!

 Video kutak




 30.07.2008., srijeda

Nogomet:Danas u Kupu protiv Brotnja

Image and video hosting by TinyPic

Nogometaši Čapljine će danas odigrati Kup utakmicu protiv čitlučkog Brotnja.
Riječ je o 1/8 finala Kupa FBIH,a prva se utakmica igra na Bjelavama s početkom u 18:00h.Bolja momčad ide u 1/16 finala Kupa BIH,a ukupnog pobjednika ćemo doznati u subotu kada je na rasporedu uzvrat na čitlučkim Barama.Brotnjo je prošle sezone ispalo u Drugu ligu FBIH pa su tako čitlučki i čapljinski klub zamijenili uloge u natjecanjima.Blagi favorit u ovoj utakmici je Čapljina,a nadamo se da će i opravdati ovu ulogu.Pripreme za nadolazeću sezonu su u punom jeku,a prvenstvo počinje 9.kolovoza te vjerujemo da će trener Bošković uspjeti maksimalno pripremiti ekipu za novu napornu sezonu.Našim nogometašima želimo puno sreće u ovoj utakmici,a Vas pozivamo da svojim prisustvom pomognete čapljinskim igračima da dođu do pobjede.
- 15:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 28.07.2008., ponedjeljak

HNL:Pobjeda Dinama

Image and video hosting by TinyPic

Mirko Hrgović sinoć je u Maksimiru čuo nešto čemu se nije nadao - pljesak s istoka. Ili se na tribinama smjestilo cijelo njegovo selo Satrić ili su Zagrepčani preko noći prihvatili bivše Hajdučko srce.
BBB su, doduše, ostali dosljedni svojim stavovima i od početka žestoko vrijeđali Hrgovića i poslodavca Mamića (“Cigani, odlazite iz svetinje”). Priredili su i dvije bakljade u prvom dijelu (već u 10. sekundi utakmice s istočne tribine, drugu u 36. minuti sa sjevera), ali većina publike na istočnoj tribini ipak je pljeskala kad je Hrgović imao loptu. Dinamo se s Rijekom mučio kao i s Linfieldom i izmamio više zvižduka nego pljeska.
Tek dva-tri bljeska, uglavnom Čileanca Moralesa, ipak je premalo od šampionske momčadi. Zapravo je Rijeka bila bliže pogotku jer je Škoro u 18. minuti ulovio Butinu na spavanju i s 30 metara uzdrmao gredu. Dinamo je ozbiljno zaprijetio samo tri puta. Drpić glavom u 5. minuti, Badelj je u 39. izveo majstoriju i pucao preko vrata, a u 45. minuti Radman bravurozno je obranio udarac Moralesa.
Osim Čileanca, Dinamo nije imao raspoloženoga igrača, pa je riječki bunker lako odolijevao. Zabrinjavajuća je forma dvojice napadača, Balabana i Tadića, koji su u prvom dijelu bili nevidljivi. Balaban je tek u 34. minuti došao do daha; Morales mu je idealno servirao loptu, a Boško je u čistoj mat-situaciji pogodio - Bišćana. Izostanak Mandžukića trenutačno je prevelik hendikep.
Ivanković je u nastavku ipak pogodio s uvođenjem Sammira. Brazilac je u 82. minuti izvrsno asistirao Milanu Badelju, a najmlađi Dinamov igrač konačno probio riječki bunker. Prvijenac dečka iz Gajnica za prvu pobjedu modrih u novoj prvoligaškoj sezoni!
U 90. napokon se otvorilo i Balabanu, ponovo na precizno dodavanje Sammira. Zasluženo, jer Rijeka je igrala kukavički, bez napadačkih ambicija, a Anas Sharbini bio je nevidljivi čovjek. Ipak, slika modrih uoči utakmica sezone s Domžalama nije ohrabrujuća.
- 00:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 25.07.2008., petak

Nogomet:Sutra protiv Zrinjskog

Image and video hosting by TinyPic

HNK Čapljina će sutra(subota) odigrati treći prijateljski meč,a protivnik će im biti premijerligaš te sudionik ovogodišnjeg Kup Uefa,mostarski Zrinjski.Utakmica će se odigrati u 20:30h Pod bijelim brijegom u Mostaru,a to će biti drugo uzastopno gostovanje naših nogometaša.Zrinjski se priprema za uzvratni susret prvog pretkola Kup Uefa protiv Vaduza,a u prvom meču koji je igran u Lihtenštajnu,mostarci su pobjedili s 2:1.Čapljincima će ovo biti najjača pripremna utakmica do sada te će trener Nikola Bošković moći uvidjeti pravu kvalitetu ove momčadi.Čapljina do sada u prijateljskim ogledima ima jednu pobjedu(protiv Mladosti 1:0) te jedan remi(0:0 protiv Neretvanca),a nadamo se da će s pozitvnim rezultatom nastaviti i u Mostaru.
- 23:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 23.07.2008., srijeda

Nogomet:Remi s Neretvancem

Image and video hosting by TinyPic

Nogometaši Čapljine su danas(srijeda) odigrali i drugu prijateljsku utakmicu,a protivnik im je bio hrvatski trećoligaš Neretvanac iz Opuzena.Utakmica se odigrala u Opuzenu,a izgleda da su igrači bili kao i vrijeme(tmurni) jer je susret završen bez pogodaka.Nakon što su u prvoj pripremnoj utakmici pobjedili,nogometaši novog prvoligaša Čapljine nisu uspjeli doći do trijumfa i u Opuzenu,ali trener Bošković nema razloga za zabrinutost jer su čapljinci opet pružili dobru igru koja na kraju nije rezultirala golom.Čapljina je bila za nijansu bolji protivnik,a Nertvanac se pokazao kao dobar suparnik za uigravanje ekipe.Boškovićevi izabranici rade punom parom te se pripremaju za napornu sezonu koja ih čeka u Prvoj ligi FBIH.
Radi se i dva puta na dan što za sada daje rezultate,a to je dobra igra s kojom se vrlo lako može izboriti ostanak u ligi.Čapljina će sljedeću prijateljsku utakmicu najvjerovatnije odigrati za vikend,a protivnik još nije poznat.

Prijateljske utakmice:
Čapljina-Mladost Gacko 1:0
Neretvanac Opuzen-Čapljina 0:0
- 23:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 20.07.2008., nedjelja

Prijateljska:Čapljina-Mladost 1:0

Image and video hosting by TinyPic

Nogometaši Čapljine su odigrali i prvu prijateljsku utakmicu na pripremama,a protivnik im je bila momčad Mladosti iz Gacka koja se natječe u Prvoj ligi Republike Srpske.Čapljina je uz bolju i dominantniju igru slavila minimalnim rezultatom iako je rezultat mogao biti i viši.Na Bjelavama se okupio solidan broj gledatelja koji su došli vidjeti novog federalnog prvoligaša,a imali su šta i vidit.Mladi igrači iz Širokog Brijega su odličnom igrom i zalaganjem pokazali da se na njih u nadolazećoj sezoni itekako može računati pa je to još jedan povoljan ishod ove utakmice.I mladi igrači iz čapljinskog juniorskog pogona su pokazali kvalitet i želju za igrom,a kad se to spoji s malo iskusnijim igračima,možemo očekivati solidnu momčad koja će u novoj sezoni pokušati izboriti ostanak u ligi.Vratimo se utakmici.Čapljinci su bolje ušli u susret,stvarali brojne akcije koje su prijetile vratima Mladosti,ali konkretne završnice nije bilo te u prvom poluvremenu nismo vidjeli ni jedan pogodak.
Nogometaši iz Gacka su također imali nekoliko prilika,ali uglavnom iz kontri.U drugom poluvremenu čapljinci i dalje dominiraju terenom,pokušavaju udarcima iz daljine zaprijetiti golu gostiju,ali mreže i dalje miruju.Mladi Glavina sjajno šutira s 20-tak metara,ali lopta odlazi milimetar pokraj stative.Što se više približavao kraj utakmice,treneri su uvodili "svježu krv" na teren te je ritam cijeli susret ostao isti.Petnaestak minuta prije kraja susreta,igrač Mladosti ruši čapljinca u kaznenom prostoru,a sudac pokazuje na bijelu točku.Zbog "trzanja" jedanaesterac je poništen te je Majk Proleta ponovno morao pucati.I iz drugog pokušaja je bio siguran te je Proleta ovim pogotkom donijeo pobjedu Čapljini koja im daje snage za daljniji rad.Inače,Proleta je bio jedan od najboljih čapljinskih igrača na terenu,a uz njega sjajnu partiju su pružili i Glavina,Bilać te kapetan Žilić.Čapljinski nogometaši su do kraja uspjeli sačuvati prednost te je konačni rezultat bio 1:0.
- 00:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 19.07.2008., subota

Rukomet:Čapljinac Prskalo u Casaranu

Image and video hosting by TinyPic

Čapljinac Davorin Prskalo koji je prošle polusezone igrao upravo u HRK Čapljini potpisao je jednogodišnji ugovor s aktualnim talijanskim rukometnim prvakom Italgest Casaranom.Ovaj 26-godišnjak se na prozivku i početak priprema treba odazvati 21.srpnja,a vrlo brzo će se vratiti u domovinu jer će njegov novi klub u sklopu priprema nastupiti na tradicionalnom turniru "Banja Luka Cup 2008." na kojem sudjeluje šest bivših prvaka Europe(Borac,Celje,Creteil,Steaua,Gopingen i Casarano).Prskalo je osim ove imao još nekoliko ponuda:"Imao sam još ponude Borca,Zrinjskog, te iz Austrije i Portugala,ali smatram da sam izabrao najbolju opciju.Zadovoljan sam novim ugovorom u svakom pogledu.Naše ambicije će biti obraniti titulu prvaka i osvojiti Kup Italije.Mislim da ni u Ligi prvaka,gdje u pretkolu igramo protiv beogradske Crvene Zvezde nismo bez šansi,rekao je Davorin Prskalo.
Ako Casaran prođe pretkolo igrati će u skupini D rukometne Lige prvaka gdje ih čeka HSV Hamburg,FCK Handbold i Tatran Prešov.Prskalo će,naravno ako budu bolji od Crvene Zvezde imati priliku igrati protiv hrvatskog reprezentativca Blaža Lackovića te njemca Pascal Hensa koji igraju u
HSV-u.Inače,matični klub Prskala je HRK Čapljina iz koje je otišao već sa šesnaest godina u susjedni Zrinjski.Nakon toga je igrao još za Metković,Bosnu Sarajevo,Osijek,Đakovo i Karlovac.Prirodna pozicija mu je lijevi vanjski,a zanimljivo je da je upravo Prskalo najmlađi debitant u A reprezentaciji BIH za koju je igrao već sa sedamnaest godina.
- 12:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 17.07.2008., četvrtak

Velika pobijeda Zrinjskog

Image and video hosting by TinyPic

Nogometaši mostarskog Zrinjskog su u prvom pretkolu Kup Uefa napravili veliko iznenađenje te su pobijedili Vaduz u gostima s 2:1.Iako to nije nitko očekivao,Plemići će uzvratni susret u Mostaru dočekati s velikom prednošću koja im daje nadu za plasman u drugo pretkolo.Mostarce je podržavalo oko stotinjak Ultrasa koji su gromoglasnim navijanjem pomogli igračima da dođu do velike pobijede.
Image and video hosting by TinyPic
Pošto je cijeli dan padala kiša,na tribinama je bilo tek tisuću gledatelja,a natopljen teren je otežavao igru i jednim i drugim.Ipak,po tako teškom terenu bolje se snašao Zrinjski koji je slavio golovima Đurića te autogolom Itena koji je nespretno pospremio loptu iza svog vratara.
U 23.minuti Đurić preciznim udarcem sa 20 metara pogađa mrežu Vaduza te donosi veliko slavlje Ultrasima i igračima Zrinjskog.Nakon toga igra Plemića naglo pada što je kažnjeno u 32.minuti kada Fischer izjednačuje na 1:1.S tim rezultatom se otišlo na odmor.
Image and video hosting by TinyPic
Početkom drugog dijela se ništa važnije nije događalo te se igra vodila na sredini terena.15-ak minuta prije kraja,Zrinjski preuzima konce u svoje ruke te dominira terenom što se isplatilo u 90.minuti kada Nikolić ubaciva loptu u kazneni prostor Vaduza,a Iten savladava vlastitog vratara te donosi Zrinjskom veliku pobijedu.
Uzvrat se igra za 14 dana,31.srpnja u Mostaru.
Remi Širokog i Partizanija
Široki Brijeg,za razliku od Zrinjskog nije uspio napraviti povoljan rezultat te je na domaćem terenu remizirao sa albanskim Partizanijem.Gledatelji koji su došli na Pecaru nisu imali priliku vidjeti niti jedan gol te je uz blijedu igru sa obe strane utakmice završila 0:0 što je povoljniji rezultat za Partizanija.
Treba napomenuti da je Široki bio bolja momčad te da je imao nekoliko dobrih akcija te da su nekoliko puta pogodili stativu i prečku,ali lopta nije htjela u mrežu.
- 23:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nogomet:Bez pravih pojačanja

Image and video hosting by TinyPic

Iako se na Bjelavama radi prema predviđenom planu i programu,za sad situacija u čapljinskom klubu nije optimistična jer se ne očekuje povoljan ishod rješenja pitanja igračkog kadra za nadolazeću sezonu.Iz
Širokog su došli golman Soldo,lijevi bočni Kraljević,vezni Bilać i
napadač Glavina ,ali prema mišljenju većine,oni ne mogu predstavljati prava pojačanja."Nije to kvaliteta koja nam je nužno potrebna.S druge strane,igrači koji bi bili prava pojačanja postavljaju velike zahtjeve,koje klub za sada ne može pratiti.Naši mladi nogometaši se nameću,rade odlično,vrijedni su i radišni,samo tako i mogu naprijed u ovom okruženju",rekao je trener Nikola Bošković.Pripremama Čapljine se priključio i Radenko Zubonja,napadač koji je proteklih sezona nastupao
za opuzenski Neretvanac.Nakon odustajanja Kenena Lizde,u novom prvoligašu se za sada ne može prepoznati nijedno pravo pojačanje,a pitanje je hoće li tako ostati i do početka sezone.U ovom prijelaznom roku,Čapljinu je napustilo pet prvotimaca iz prošle sezone(Bošković,Bešić,Vila,D. Proleta i Raič),a pristojne zamjene još nisu pronađene.Ljubušak Mate Bukmir,bivši igrač prvaka Slovačke,Žiline,ozljedio se pa struka nema uvid u kvalitetu ovog napadača.U subotu bi Čapljinci trebali odigrati i prvu prijateljsku utakmicu,a protivnik će im biti Mladost iz Gacka.
Obavljen ždrijeb Prve lige FBIH:
Jučer je obavljen ždrijeb Prve lige FBIH za sezonu 2008./2009.,a Čapljina će u prvom kolu na Bjelavama dočekati Budućnost koja je prošle sezone završila na vrlo dobrom petom mjestu.Liga počinje 16. i 17.kolovoza,a parovi prvog kola su:
Ozren-Olimpik
Bratstvo-Rudar
Drinovci-GOŠK
Čapljina-Budućnost
Troglav-Žepče
Bosna(V)-Omladinac
Iskra-Jedinstvo
Vitez/Krajina Cazin-SAŠK Napredak

Arbitražni sud NSBiH donijeti će odluku o preostalom prvoligašu,a to će biti Krajina iz Cazina ili Vitez?!
- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 15.07.2008., utorak

Čapljina:Neuspješna sezona

Image and video hosting by TinyPic
Protekla sezona u Čapljini se s pravom može nazvati neuspješnom,a to smo saznali prije četiri dana kada odluka u Ljubljani nije išla u našu korist.U sezoni 2007./2008. ,samo su nogometaši uspjeli ostvariti
zadani cilj,a to je bio ulazak u viši rang natjecanja.Tako je HNK
Čapljina u protekloj sezoni bila najbolja momčad u Drugoj ligi FBIH
pa će u nadolazećoj sezoni igrati u Prvoj ligi FBIH,gdje joj je svakako i mjesto.Klub s Bjelava je,protekle sezone, postao najsvjetlija točka čapljinskog sporta.Košarkaši nisu uspjeli ostvariti cilj te su ispali u
drugu ligu bh. košarke što je velika šteta jer su sasvim sigurno zaslužili ostanak u ligi.Ključni trenutak,koji je i doveo do ovakvog raspleta,je bio ulazak nekoliko navijača u teren i prekid utakmice koju je HKK Čapljina Lasta imala u svojim rukama.Tada je Čapljina Lasta kažnjena i
bodovno i novčano,a da nije došlo do prekida utakmice,sada bi bila potpuno druga priča i protekla sezona bi se mogla nazvati uspješnom.
Bilo kako bilo,moramo se pomiriti s činjenicom da više u gradskoj
dvorani nećemo vidjeti velike momčadi kao što su Bosna ASA BHT,Igokea Partizan,Široki Prima pivo,Sloboda Dita...,ali i čapljinske dragulje koji su ove godine ostavili dubok trag u čapljinskoj košarci,
Ivana Bakovića i Tea Petanija.Posljednja nada je ostala povoljan
ishod u Ljubljani gdje se odlučivalo o dodjeli pozivnice za NLB ligu,
ali ni tu Čapljina nije imala sreće pa je pozivnicu dobio hrvatski klub,
što je bila najgora varijanta.S košarke prelazimo na rukomet.
Rukometaši su također ispali u niži rang natjecanja,ali za razliku od košarkaša,rukometaši su ispali zasluženo.Blijeda,skoro nikakva
igra tijekom sezone je "tjerala" i navijače i gledatelje iz dvorane
pa na rukometnim utakmicama nismo mogli vidjeti pune tribine i
vatreno navijanje.Ali razlog tome je možda bila mlada ekipa i
neiskusnost što je vrlo važno da bi se igralo u eliti bh. rukometa.
Nadamo se da ćemo ih već za godinu dana vidjeti u najjačem rangu natjecanja.Odbojkaši su,kao i rukometaši,ove sezone izgubili premijerligaški status.Ali u ovom slučaju je bila presudna moć i
novčana sredstva kojih HOK Čapljina nije imala dovoljno pa je u
prvom dijelu natjecanja morala istupiti iz Premijer lige BIH.
I odbojkaši su imali vrlo mladu i neiskusnu momčad pa je to bio razlog loših rezultata u razdoblju dok su se još natjecali u Premijer ligi.
Sve u svemu,grad Čapljina će sljedeće sezone imati sve drugoligaške klubove,ali nadamo se da tako neće biti dugo.Općina Čapljina je od ove sezone bogatija za jedan veliki derbi,a riječ je o nogometnom sudaru
HNK Čapljine i gabelskog GOŠK-a.
Nadamo se da ćemo već za godinu dana opet vidjeti punu dvoranu i solidno popunjene tribine Bjelava,a čapljinskim sportašima želimo puno sreće i uspjeha u nadolazećoj sezoni.Vaše mišljenje o protekloj sezoni čapljinskih sportaša možete iznijeti u anketi sa strane i u komentarima.
- 22:11 - Komentari (5) - Isprintaj - #

 11.07.2008., petak

Košarka:Neostvareni snovi

Image and video hosting by TinyPic

Jučerašnjom odlukom da pozivnicu za NLB ligu dobije KK Zagreb,snovi čapljinskih igrača,uprave i navijača su ostali neostvareni.HKK Čapljina Lasta će sezonu 2008./2009. igrati tamo gdje joj svakako nije mjesto,u Drugoj košarkaškoj ligi BIH-HB skupina.Nakon što su nam cijelu sezonu pružali dobre partije,solidne rezultate(ali ne dovoljne za ostanak u ligi),košarkaši Čapljine su nezasluženo ispali u drugu ligu.Prije svega,u čapljinskoj dvorani je tijekom sezone bila daleko najvruća atmosfera koju su većim dijelom stvarali navijači Patrioti,ali i publika koja je redovno popunjavala tribine.Čapljina Lasta je bila najgledanija momčad prvenstva,a s obzirom da smo mali grad i klub,to je ogromna stvar koja se sljedeće sezone najvjerovatnije neće ponoviti.U gradskoj dvorani su znale padati veće momčadi kao što su Igokea Partizan,Zrinjski,Posušje...Ali sljedeće godine potpuno drukčija slika.Umjesto Bosne,Igokee,Slobode,Borca,Slavije,Posušja i drugih prvoligaša,u čapljinsku dvoranu će sljedeće godine dolaziti Brotnjo,Rama,Odžak,Ljubuški,Busovača,Mostar... Zaista šteta,jer smo igrama zaslužili ostanak u ligi,ali tko zna kakva bi situacija bila da
skupina gledatelja nije prekinula susret protiv Leotara.Više nema
jednog Bakovića,Petanija,nema punih tribina i vatrenog navijanja.
Čapljina je izgubila još jednog prvoligaša,ali nadamo se da će se naši i košarkaši i rukometaš već sljedeće sezone vratiti u elitu bh. sporta.
- 18:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 09.07.2008., srijeda

Košarka:Odluka ipak sutra

Image and video hosting by TinyPic

Iako je bila zakazana za danas,skupština Sidra će se održati sutra(četvrtak) u 17:00h.Zasjedanje ove skupštine koja vodi NLB ligu je
važna za Široki,Igokeu,Zagreb i za našu Čapljinu jer putnik u NLB ligu određuje
gdje će "čapljinske laste" igrati sljedeće sezone.Odluku ove skupštine
bi dan kasnije trebala potvrditi i skupština NLB lige pa ćemo za dva dana znati konačni dogovor te sudbinu naših čapljinskih košarkaša.Iako za Čapljinu to nije dobro,kao najveći favorit za dobivanje "wild carda" se
ističe hrvatski Zagreb,ali i Široki i Igokea imaju svoje argumente.Igokea
se pozivu nada zbog finala bh. prvenstva u kojem je sudjelovala,a
Široki kao prvak Kupa BIH te kao neizostavni član NLB lige.Široki jedna
od rijetkih ekipa koja je do sada svake godine sidjelovala u ovom
natjecanju pa je to dodatni razlog za pozivnicu.Ponovimo,odluka će
pasti sutra(četvrtak) u 17:00h,a nadamo se da će odluka ići u korist čapljinskom timu.

1.Zagreb Croatia osiguranje
-najveći favorit prema prognozama upućenijih
-jak lobi pri vodstvu lige
-solidna posjećenost
-konstantnost u ligi
-veliko tržište Zagreba

2.Široki Prima pivo
-u ligi od osnivanja
-moderna i solidno posjećena dvorana
-najuspješniji poslijeratni sportski kolektiv u BIH
-financijska stabilnost
-besprijekorna organizacija utakmica

3.Igokea Partizan
-najmanje šansi za pozivnicu
-"svježa krv” u ligi
-finalist bh. prvenstva
-jak lobi (Milorad Dodik)
-podrška bh. saveza
- 23:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Klasnić u Nantesu

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić je nakon nekoliko dana hodanja po Europi napokon našao svoj novi dom.Sljedeće četiri godine biti će član francuskog Nantesa koji će ove sezone igrati u najjačoj francuskoj ligi.
Killer će zarađivati dva milijuna eura plus premije,a dobiti će i kuću i auto.
Od svih klubova,upravo je Nantes bio najzagrijaniji,Klasnić je bio pravi mamac za predsjednika ovog kluba Waldemara Kitu te za navijače koji će sljedeće sezone redovno puniti tribine.
Image and video hosting by TinyPic
"Velika je čast imati igrača poput Ivana u momčadi iz više razloga, što moramo zahvaliti našem predsjedniku kluba Waldemaru Kiti koji je omogućio dovođenje ovakvog igrača. Nadam se da će svi
navijači i klupski prijatelji shvatiti kako veliku stvar je napravio
predsjednik klub osiguravši nam kvalitetu više", rekao je tehnički
direktor Nantesa Christian Lariepe.Klasnić će u četvrtak obaviti liječnički pregled,a ako bude sve uredu potpis na ugovor će staviti u petak.
- 13:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 08.07.2008., utorak

Rukomet:Sabljić i Prskalo u reprezentaciji

Image and video hosting by TinyPic

Rukometaši Čapljine Stanko Sabljić i Davorin Prskalo su pozvani za reprezentaciju BIH koja će 10. i 11. srpnja u Zadru odmjeriti snagu s reprezentacijom Hrvatske koja se priprema za Olimpijske
igre u Pekingu.
Za BIH će igrati rukometaši iz Hercegovine jer je u ovom trenutku nemoguće okupiti najbolje bh. rukometaše koji trenutno imaju klupskih obaveza.Reprezentaciju BIH će voditi Josip Glavaš,bivši
izbornik Hrvatske koji odlično poznaje rukometnu scenu Hercegovine pa je zato njemu prepuštena ova dužnost.Prvo su čelnici rukometnog saveza BIH odbili ovaj prijateljski dvoboj,ali nakon što je to učinio i Tunis,Glavaš nije mogao odbiti Linu Červara te je prihvatio
ovu prijateljsku provjeru u kojoj će priliku dobiti talentirani igrači iz Hercegovine."Červar i Gobac su me kao svojevrsnog koordinatora na ovim prostorima zamolili da sastavim ekipu poslije
otkaza BIH i Tunisa Hrvatskoj i ja sam to rado prihvatio.
Pratim odavno rukometne talente na ovim prostorima i učinit ćemo
sve da pomognemo Hrvatskoj da se što bolje pripremi za
Olimpijske igre",rekao je Glavaš.Osim Sabljića i
Prskala,od Čapljinaca je pozvan i Nikola Prce čiji se
njegov odgovor još čeka.
Igrači koji su pozvani za ovaj susret su:Tolić,Kvesić,Vučić,Boras,Dominiković,Ilić,Jurković,Mucić,
Martić,Biljak,
Sabljić,Prskalo,Paponja,Karačić,Erceg i Vidović.
Glavaš je okupljanje zakazao dan prije prve utakmice u
Zadru,9.srpnja te će se u sljedeća dva dana odigrati dvije
pripremne utakmice.
- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 07.07.2008., ponedjeljak

Nogomet:Adis Obad u Čapljini?

Image and video hosting by TinyPic

Da se novi prvoligaš Čapljina ozbiljno priprema za nadolazeću sezonu govore nova pojačanja koja ovih dana dolaze na Bjelave.Nakon što je iz Zrinjskog dovela Kenana Lizdu,uprava je dovela još nekoliko igrača na koji se smatraju pojačanjima.Najzvučnije pojačanje ovog prijelaznog roka,naravno ako se klubovi dogovore,će biti Adis Obad iz Veleža.
Ovaj 38.-godišnjak je u prošloj sezoni bio najbolji stijelac Veleža s pet postignutih golova,a ako transfer bude realiziran,Čapljina će u napadu imati dva igrača koja se dobro poznaju,a to su Obad i Eminović koji su zajedno igrali i u Veležu.Pripremama Čapljine su se priključili mladi nogometaši Širokog Brijega,vezni Bilać i napadač Glavina."Suradnju sa Širokim Brijegom ćemo nastaviti vjerovatno i novim posudbama,jer očekujemo još dva igrača koji će se pokušati nametnuti i pojačati konkurenciju.Uz njih u klub se vratio i stoper Đure Raguž,koji je prošle nastupao za Višiće.Vodimo ozbiljne razgovore s još nekoliko igrača koji bi bili pojačanja,ali nema potrebe za velikom žurbom,s obzirom da je i start prvenstva pomjeren
za 16.kolovoza"-kaže sportski direktor Čapljine Lazo Martinović.
- 23:11 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Đalović u Wiganu!?

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Sapunica “Novi trener HNK Rijeka” ili, u verziji s dužim naslovom, “HNK Rijeka bez službene odluke o novom šefu struke”, jučer je ušla u svoj šesti dan. Od prošlog ponedjeljka u podne Rijeka nema službeno proglašenog glavnog trenera. Ništa više ne može začuditi, ali danas bi se valjda trebala odvrtiti i posljednja epizoda te “nadaljevanke”. Prošlo bi točno tjedan dana bezuspješne potrage za šefom struke. “Okruglo”, pa “ljepše” zvuči.
Činjenice su slijedeće: danas je u 12 sati na konferenciji za medije u press-centru Kantride zakazano predstavljanje novih Rijekinih igrača (Ahmad Sharbini, Landeka, Miladin, Pamić, Križman, Stepčić, Bodrušić, Halilović, Ramon Fernandez. Možda i netko još “noviji”?); nakon presice momčad i stručni stožer će kat više, na ručak u klupski restaurant; poslije objeda igrači, treneri, fizioterapeuti i oružar sjedaju u autobus pa kreću u slovensko Zreče u kojem će se pripremati do subote, slijedećih šest dana.
Do jučer u 18 sati ništa se službenoga objavilo nije. Logika, stoga, govori da bi riječke dečke, baš kao prošloga tjedna na Bjelolasici, danas put Slovenije trebao voditi v.d. šefa struke Mladen Ivančić. A onda je još logičnije da se Ivančiću izbriše to v.d. Ili se na Kantridi može čekati još? Do 1. kola u Maksimiru ostalo je još točno 20 dana, a tijekom nedjelje trajale su konzultacije najvažnijih klupskih čelnika kako bi se, ako ne objavilo, a onda barem interno odlučilo: Mladen Ivančić ili Zdenko Petričević. Ili netko treći. Jer na Kantridi i oko Kantride se, u odluci o čovjeku koji će dobiti mandat da zapovijeda prvom momčadi, vode “golim okom nevidljive” dvorske borbe. A u takvima je ishod uvijek neizvjestan do krajnosti.
Jučer je na internet-portalima osvanula najava o mogućem prelasku Ivana Klasnića u Wigan. Informacija koja ni najmanje nije zabrinula ozbiljnog kandidata za Wiganovu “devetku”, Rijekina golgetera Radomira Đalovića.
- Trener Steve Bruce mi je rekao da su pregovarali s Klasnićem - pričao nam je jučer Crnogorac. - Ma ja s Wiganom imam apsolutno sve dogovoreno. Čeka se samo da Rijeka nekako definira tu odštetu te da Rijeka i ja riješimo neke zaostatke.
Riječ je o kazni koju je administracija bivšeg trenera Zlatka Dalića odrapila prvotimcima nakon očajnog prošlosezonskog proljeća, a koja Đalovića “dođe” 50-ak tisuća eura! Iznos oko kojeg je razumljivo pojavljivanje određenih prijepora. Jer Đaloviću se može prigovoriti da je prošlog proljeća, kao gotovo svi osim ekstremno nadarenog Anasa Sharbinija, bio ispod svoje razine, ali mu nitko ne može osporiti da je u svakoj minuti svake utakmice davao maksimum u bijelom dresu s Rijekinim grbom.
Dok se čeka na konačan dizajn stručnog stožera prve momčadi, u Omladinskoj školi stvari su jasne. Danko Matrljan, povratnik iz Kuvajta, preuzet će juniore, a Zoran Škerjanc postaje trener koji će individualno raditi s riječkim nogometnim talentima.
- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 03.07.2008., četvrtak

Nogomet:Početak priprema

Image and video hosting by TinyPic

Jučer se na stadionu Bjelave održala prozivka novog prvoligaša HNK Čapljine.Treneru Boškoviću se odazvalo dvadeset igrača:
D.Jurković, D.Martinović,Juko,Žilić,M.Proleta,Obad,Tošić,Škrbo,Raič,Dodig, Zubac,Grbavac,Šiljeg,J.Puljić,N.Puljić,Vico,J.Martinović,
Tunjić,J.Jurković i Lizde dok je Eminović opravdano
izostao.Trener Nikola Bošković je dobio i pomoćnika,a riječ je o Nikici Sušku koji je prethodnih godina radio kao trener u
susjednom gabelskom GOŠK-u.Od pojačanja,na treningu se pojavio Lizde koji je došao iz mostarskog Zrinjskog,a još je
igrao u dubrovačkom GOŠK-u te čitločkom Brotnju.
Lizde će konkurirati na poziciji veznog.Od pojačanja došao je i Tunjić koji je
povratnik u Čapljinu iz Njemačke.Od pojačanja očekuje se još nekoliko igrača.Sportski direktor Čapljine Lazo Martinović je najavio nova pojačanja:"Razgovaramo sa još četiri-pet igrača koji bi
sljedećih dana trebali pojačati momčad u svim linijama"-rekao je Martinović.
Nekoliko igrača koji su pomogli Čapljini oko ulazka u
prvu ligu su napustili klub,a među njima su:Bošković(GOŠK),
Bešić,Vila,D. Proleta i Raič(GOŠK).
Općina Čapljina će tako sljedeće sezone imati dva federalna prvoligaša,HNK Čapljinu i GOŠK-a iz Gabele,a sudar
tih dviju momčadi će biti pravi regijski derbi.

HNK Čapljina
Došli:Lizde(Zrinjski-Čapljina)
Tunjić

Otišli:Bošković(Čapljina-GOŠK)
Raič(Čapljina-GOŠK)
Bešić
Vila
D. Proleta
- 17:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

 01.07.2008., utorak

Košarka:Odluka 9.srpnja

Image and video hosting by TinyPic

Sjednica NLB lige koja se trebala održati u ponedjeljak,odgođena je za 9.srpnja.Tog datuma će se odlučiti putnik u NLB ligu,a tada ćemo znati i sudbinu naših čapljinskih košarkaša.Za "wild card" konkuriraju bosansko-hercegovači klubovi Široki Prima pivo i Igokea Partizan te hrvatski Zagreb.
Za Čapljinu bi najbolje bilo da pozivnicu dobije bosansko-hercegovački klub jer bi tada novu Ligu 14 trebao popuniti jedan klub,a to bi trebala biti Čapljina Lasta.A ako pozivnicu dobije Zagreb,Čapljina ispada u drugu ligu što je jako velika šteta jer je Čapljina Lasta zbog dobrih igara i navijača zaslužila ostanak u ligi.Mnogi su govorili da se sjednica odgodila zbog pristiska klubova kandidata,ali predsjednik NLB lige Radovan Lorbek to demantira:
"Nema nikakve veze s dodjeljivanjem pozivnice.Čeka se samo skupština Eurolige, koja će se održati u Münchenu 7. ovog mjeseca.Da ne bi morali praviti dvije skupštine, odlučili smo pomjeriti zasjedanje za dva dana poslije skupštine Eurolige", kaže Lorbek.Nama ostaje čekati do 9.srpnja te se "moliti" da tu pozivnicu dobije klub iz BIH.

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zrinjski na Vaduz,Široki na Partizane

Image and video hosting by TinyPic

Danas je u Nyonu obavljen ždrijeb pretkola Kupa Uefa i Lige prvaka.U prvom pretkolu Kup Uefa mostarski Zrinjski će igrati protiv lihtenštajnskog Vaduza dok će širokobriježani snage odmjeriti s albanskim Partizanima.Prvu utakmicu,koja je na rasporedu 17.srpnja,mostarci će igrati u gostima,a Široki će istog tog dana igrati na Pecari.Uzvratne utakmice prvog pretkola se igraju 31.srpnja.Pošto su srpski klubovi prebačeni u srednjo-istočnu skupinu,bosansko-hercegovački predstavnici,Zrinjski i Široki,su postavljeni kao nositelji što im je automatski donijelo lakšeg protivnika.Prvak BIH Modriča će u prvom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Dinama iz Tirane,a ako uspije eliminirati albance,u drugom pretkolu ih čeka danski Aalborg.
Od hrvatskih predstavnika jedan će igrati u Ligi prvaka dok će se dva natjecati u Kup Uefa.Zagrebački Dinamo će u prvom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Linfielda iz Belfasta.To je sjevernoirski klub,trostruki uzastopni prvak nacionalnog prvenstva,ali bez obzira na to Dinamo je veliki favorit u ovom meču.Prva utakmica igra se u Belfastu 16. kolovoza u 20.45h po hrvatskom vremenu,dok je uzvrat tjedan dana kasnije na stadionu Maksimir.
Ako prođu,zagrepčani će u drugom pretkolu igrati pretiv pobjednika iz susreta Dundelange-Domžale.U Kup Uefa Hrvatsku će predstavljati Hajduk i Slaven Belupo.Splitski Hajduk će igrati protiv Birkirkare,kluba sa Malte.Prvu utakmice će igrati na Poljudu dok je uzvratna utakmice na rasporedu 31.srpnja na Malti.Slaven Belupo će također igrati protiv maltežana.Protivnik će im biti drugoplasirana momčad malteškog prvenstva,Marsaxlokk,a prvu utakmicu će igrati na Malti dok je uzvrat u Koprivnici na rasporedu 31.srpnja.
Bosansko-hercegovačkim i hrvatskim predstavnicima želimo puno sreće u europskim natjecanjima.

Parovi prvog pretkola Lige prvaka:
Linfiled-Dinamo
Valetta-Artmedia
Dinamo Tbilisi-NSI
Santa Coloma-Kaunas
Murata-Goeteborg
Llanelli-Ventspils
Anorthosis-Pyunk
Inter Baki-Rabotnički
Tampere United-Budućnost Podgorica
Dundelange-Domžale
Dinamo Tirana-Modriča
Aktobe-Sheriff
Drogheda-Levadia
BATE-Valur

Parovi prvog pretkola Kupa Uefa
Černo More-Sant Julia
Pelister-Apoel
Vaduz-Zrinjski
Široki Brijeg-Partizani
Hapoel Ironi KS-Mogren
Koper-Vllaznia
Interblok Ljubljana-Zeta Golubovci
Juvenes Dogana-Hapoel Tel Aviv
Hajduk-Birkirkara
FK Milano-Omonia
Marsaxlokk-Slaven Belupo
- 14:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #