Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

Đalović u Wiganu!?

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Sapunica “Novi trener HNK Rijeka” ili, u verziji s dužim naslovom, “HNK Rijeka bez službene odluke o novom šefu struke”, jučer je ušla u svoj šesti dan. Od prošlog ponedjeljka u podne Rijeka nema službeno proglašenog glavnog trenera. Ništa više ne može začuditi, ali danas bi se valjda trebala odvrtiti i posljednja epizoda te “nadaljevanke”. Prošlo bi točno tjedan dana bezuspješne potrage za šefom struke. “Okruglo”, pa “ljepše” zvuči.
Činjenice su slijedeće: danas je u 12 sati na konferenciji za medije u press-centru Kantride zakazano predstavljanje novih Rijekinih igrača (Ahmad Sharbini, Landeka, Miladin, Pamić, Križman, Stepčić, Bodrušić, Halilović, Ramon Fernandez. Možda i netko još “noviji”?); nakon presice momčad i stručni stožer će kat više, na ručak u klupski restaurant; poslije objeda igrači, treneri, fizioterapeuti i oružar sjedaju u autobus pa kreću u slovensko Zreče u kojem će se pripremati do subote, slijedećih šest dana.
Do jučer u 18 sati ništa se službenoga objavilo nije. Logika, stoga, govori da bi riječke dečke, baš kao prošloga tjedna na Bjelolasici, danas put Slovenije trebao voditi v.d. šefa struke Mladen Ivančić. A onda je još logičnije da se Ivančiću izbriše to v.d. Ili se na Kantridi može čekati još? Do 1. kola u Maksimiru ostalo je još točno 20 dana, a tijekom nedjelje trajale su konzultacije najvažnijih klupskih čelnika kako bi se, ako ne objavilo, a onda barem interno odlučilo: Mladen Ivančić ili Zdenko Petričević. Ili netko treći. Jer na Kantridi i oko Kantride se, u odluci o čovjeku koji će dobiti mandat da zapovijeda prvom momčadi, vode “golim okom nevidljive” dvorske borbe. A u takvima je ishod uvijek neizvjestan do krajnosti.
Jučer je na internet-portalima osvanula najava o mogućem prelasku Ivana Klasnića u Wigan. Informacija koja ni najmanje nije zabrinula ozbiljnog kandidata za Wiganovu “devetku”, Rijekina golgetera Radomira Đalovića.
- Trener Steve Bruce mi je rekao da su pregovarali s Klasnićem - pričao nam je jučer Crnogorac. - Ma ja s Wiganom imam apsolutno sve dogovoreno. Čeka se samo da Rijeka nekako definira tu odštetu te da Rijeka i ja riješimo neke zaostatke.
Riječ je o kazni koju je administracija bivšeg trenera Zlatka Dalića odrapila prvotimcima nakon očajnog prošlosezonskog proljeća, a koja Đalovića “dođe” 50-ak tisuća eura! Iznos oko kojeg je razumljivo pojavljivanje određenih prijepora. Jer Đaloviću se može prigovoriti da je prošlog proljeća, kao gotovo svi osim ekstremno nadarenog Anasa Sharbinija, bio ispod svoje razine, ali mu nitko ne može osporiti da je u svakoj minuti svake utakmice davao maksimum u bijelom dresu s Rijekinim grbom.
Dok se čeka na konačan dizajn stručnog stožera prve momčadi, u Omladinskoj školi stvari su jasne. Danko Matrljan, povratnik iz Kuvajta, preuzet će juniore, a Zoran Škerjanc postaje trener koji će individualno raditi s riječkim nogometnim talentima.

Post je objavljen 07.07.2008. u 11:53 sati.