srijeda, 19.03.2008.

Vozite se s Autotransom

Imati ćete usluge naših sjajnih vozača sve odreda osobe niskog obrazovanja, nikakvog morala, vulgarnog riječnika, upitne osobne higijene, zabilježene ovisnosti o alkoholu i lakšim drogama i dokumentiranom nasilnom ponašanju i terorističkom karakteru. Autobusi su također ogledalo našeg rada, zato zanemarite sljedeće predmete na koje možete naići u autobusu: odrubljeni udovi (noge, ruke, glava), iskorištene narkomanske igle, pokoji izmet za koji se nezna dali je ljudskog ili životinjskog podrijetla, potrošeni prezervativi, novine od 3 kune, magazin "Kamioni", opušci, priručnik za izradu bombe ili čak boigrafija Miroslava Krleže. Uzmite u obzir karaktere naših vozača pa se nemojte iznenaditi ni ti na kukaste križeve, ustaško-fašističke pozdrave, rasističke uvrede, postere Hitlera i Ante Pavelića, te moguće javne obrede štovanja sotone i žrtvovanje koze u autobusu i javne orgije čiji članovi ne moraju isključivo biti ljudi. Za vrijeme vožnje možete gledati samo nekoliko filmova kao što su: "Hitler - heroj ili dobročinitelj", "Titanic" ili "Jerry Springer Show". Unošenje vatrenog oružja u autobus je zabranjeno, kao i unošenje teških strojeva npr. mješalica, perilica rublja ili motorna pila. Pljuvanje, udaranje i vrijeđanje suputnika nije dozvoljeno zbog toga su tu naši do zuba naoružani i sadistički raspoloženi vozači i kondukteri. Dovođenje ljubimaca poput tigra, aligatora, i istočno kazahstanske pande je zabranjeno. Ako želite unesti koalu, klokana ili sjeverno sibirsko govedo jak morate imati dozvolu ili certifikat "instituta za unošenje bizarnih neupotrebnih i sumnjivih stvari". S njihovom dozvolom možete unjeti već prije spomenute i navedene teške strojeve. Zapamtite, još uvijek smo vodeći po broju ubijenih i stradalih putnika, čak 63 osobe mjesečno. A ako nas njihove obitelji tuže, ubijemo ih tako da izgleda kao nesreća. Npr. zgazimo ih autom 60-70 puta ili ih izbodemo nožem 100-200 puta. Naš moto je: "Sporo, neudobno, krajnje nesigurno i po život opasno" Napomena: U Autotransu ne možete raditi ako nemate kriminalni dosje, ako ste obrazovani, ako vodite računa o higijeni ili ako niste ispunili kvotu od minimum 15 ubojstava. Vulgaran riječnik i pokazivanje penisa u javnosti poželjne su osobine zaposlenika Autotransa, ovisnost o alkoholu također. Članak 7 zakona o nesigurnosti u prometu i športu. Zaposlenik Autotransa ne smije biti kršćanin i ima obavezu barem tri puta tjedno gledati Jerry Springer Show. Plaća: pljačkanje putnika.
AUTOTRANS - Connecting people.

Autor: Man at work

- 18:20 - Komentari (33) - Isprintaj - #

petak, 07.03.2008.

The Chemical Brothers - Believe

- 13:42 - Komentari (36) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.03.2008.

Nyabinghi

Nyabinghi je izraz koji u današnjem rastafarijanizmu ima mnogobrojna značenja. Sam naziv izveden od imena afričkog tajnog društva koje je djelovalo na području Konga i Ruande krajem devetnaestog stoljeća. Nyabinghi se može odnositi na:
1) sakupljanja rastafarijanske braće i sestara na kojima se slavi Jah i ponavljanjem ritmičkih napjeva uništava moć Babilona (to chant down Babylon),
2) tročlani glazbeni ansambl koji prati ritmičke napjeve a sastoji se isključivo od bubnjeva,
3) sam napjev (chant).
Kretanje je bilo uglavnom pod vodstvom nekoliko žena, uključujući iscjeliteljicu Muhumusa. Ona je bila vjerovana posjedovanjem od duha legendarne Amazonke Kraljice, Nyabinghi. Muhumusa je nadahnula ogromne popularne sljedbenike i organizirala vojnu akciju protiv njemačkih kolonijalista. Nyabinghi kretanje je poslije bilo osuđeno od Britanca kao 'čarolija', i Muhumusa je bila uhvaćena 1913., ustanci su se nastavili, pod vodstvom drugih žena i povremeno muškarca koji su bili postali slično su posjedovani od duha Nyabinghi. Ugandsko kretanje je s vremenom bilo obuzdano kao moć žena koje su bile uništene od vlasti. Taj otpor nije zaboravljen. On živi na mnogo načina, imao je puno utjecaja na Rastafari tradiciju, u kojem su tzv. Nyabinghi napjevi vrlo popularani i obično formiraju bazu godišnjeg Grounation slavlja. (GROUNDATION DAY ili Dan Slijetanja je zapravo 21. travnja 1966. kada je car Haille Selassie I. posjetio Jamajku, te se tamo sastao s rastafarijanskim vodstvom. Taj dan i danas se na Jamajci slavi kao vjerski praznik. 21-godišnji Marley bio je u gomili od 100.000 ljudi koja je u dimu ganje dočekala cara na aerodromu u Kingstonu. ) U jamajskom govoru, ime Nyabinghi je došlo prema značenju 'Smrti prema Crnoj Boji i bijelih tlačitelja'.

Više o nyabinghiu...

Faja!

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 01.03.2008.

Bob Marley - There she goes

There she goes with the pieces from my heart
There she goes and now my teardrops start
And here I go once again
Tru deese lonely heartaches and pain
That's all remain all remain
Now I know love is a guessin' game
She goes with the pieces from my heart
There she goes and now my teardrops start
Who's gonna put back the pieces to my broken heart
Once again once again now I know this could be the end
And she gone with the pieces of my heart
There she goes and now my teardrops start
And here I go once again
Tru deese lonely heartaches and pains
That`s all remain
Now I know this could be the end
She goes with the pieces from my heart
There she goes and now my teardrops start

- 15:34 - Komentari (32) - Isprintaj - #